Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"

Демонстрацията е срещу промяна на името на Македония
1 юни 2018 14:25, Елка Василева
141
Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"
Снимка: архив, Reuters

Македонски националисти ще протестират в редица европейски градове утре срещу промяна на името на Македония и в защита на идентичността, съобщава скопският вестник "Вечер".

Македонската общност в Берлин ще организира протест пред Бранденбургската врата в 13 часа утре под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония". Проявата ще бъде в знак на подкрепа към македонците, които в същия ден ще протестират в 20 часа пред сградата на правителството на Македония.

"Заедно в защита на името на държавата Македония и идентичността на македонската нация", се казва във възвание на македонската общност в Берлин.

Македонци в Италия също организират утре антиправителствен протест в подкрепа на македонския народ, в защита на името и идентичността. Протестът ще се състои пред македонската църква в Нейве, Италия.

Във Франция сходна демонстрация ще има в 14 часа на площад "Трокадеро" в Париж под мотото "Нашето име е Република Македония".

Македонската общност в Австрия организира мирен протест в 13 часа пред сградата на Обединените нации във Виена за защита на правата и свободите на македонците по света.

Македонците в Европа настояват за безусловно прекратяване на разговорите за промяна на името на държавата и идентичността на нацията и безусловно продължаване на членството в Обединените нации и във всички международни организации под държавното име Македония. Те искат да бъде отхвърлен законът за употреба на езиците, анулиране на договора за добросъседство с България "за промяна на историята на македонския народ", помилване на всички задържани във връзка със събитията в парламента на 27 април 2017 г., пише скопският вестник "Вечер", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
36
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Македония я създадоха нашите хора от Коминтерна, като част от грандиозния план за Югославянска държава, разпростираща се над целия Балкански полуостров!!
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВаРварска Македония, друго име с М е недопустимо.
55
5
 
39
 
! Отговори
смях преди 5 години
Изобщо на Балканите не е лесно. Но испанската галера в центъра на Скопие е майката и бащата на кича. Потресен съм от тия хора, но истината е че в Българите, от които македонците произлизат, откривам същите качества. Безочие, наглост и безсрамие.
54
4
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Наистина от Вардарска България, само Слънцето е по-старо.
53
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В голяма грешка са!Навремето Аце Великиот, като се напънал /по нужда/ и се случил Големият Взрив. Оттам про-изхождат /с ударение на изхождат/ всички неща във Вселената. Така че дори Слънцето не е по древно от Античките самодръжци.
52
5
 
28
 
! Отговори
Владок преди 5 години
До Московские новостиСлушай,мойто момче,не те знам какъв си,но вземи прочети малко история,която не е писана в Белград.Там си пише,че днешните македонци са потомци на Куберовите българи,а Кубер е чичо на Тервел,какви сърби те гонят.А и да те питам защо цял свят пише и казва Белград,а само сърбите-Београд?
51
4
 
37
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Слънцето не може да е по-старо от Македония, македонците са го основали, затова по целия свят казват; слънце, слънце, земьо македонска.
50
8
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахахахааааааа, поредният жалък руско-сръбски опит за намеса!!!
49
1
 
11
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Започват да вкарват тия сините в черният списък, досие "Видов Ден". Напоследък имам чувството, че цензурата на днес е доверена на неграмотници.
48
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът е оцелял защото се е смял! Добре, че са тези да ни развеселяват с глупостите си! Само Слънцето било по-старо! Да, бе, да! А Лили Иванова къде я забравихте, а? :)) И най-смешното е, че тези си вярват!
47
27
 
7
 
! Отговори
Охи преди 5 години
Името е всичко ,не на гръцкия рекет !
46
6
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то и австрийците уж не са германци ама говорят немски. И американците уж са си отделна нация ама нямат свой език. И македонците така уж не са българи ама говорят български.
45
4
 
49
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Първо е Маркс, после е Ленин, Октомврийската революция, болшевишката диктатура, ВСВ , коминтерна и чак тогава е "македонската нация" и "македонският език"!
44
2
 
17
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Е, те веке са в лелеяния Запад... К'во ги боли за ония, дето опъват каиша у дома и искат да усетят от европейската трапеза ;)
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на великите империи на никой не му е пукало от кой народ е. Национализма обаче сега е по-силен от всякога и затова шотландците искат да се отцепят от Великобритания и каталунците от Испания.
42
6
 
21
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
А само сръбският инат е по-стар от Слънцето!
41
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите промиха мозъците на цяло поколение българи в Югославия и ето ви резултата. Когато имаха възможност за своя отделна държава, българите там си измислиха нова история.
40
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А македонците с какви паспорти живеят на запад?
39
4
 
37
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 41Нито едното, нито другото! Обикновени ***. Отказали се от дедите си.
38
3
 
16
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 36Калпавите македонци, не знаят ли, че около Вардар е по-ниско от Майка България!???