При опит да се задържи Пелов, щеше да има жертви

Трябвало да получи доживотен затвор, смята Красимир Занев
Обновена: 7 юни 2018 06:48 | 6 юни 2018 22:37, Петя Славова
38

При опит за задържане Владимир Пелов щеше пак да окаже съпротива и щеше да има жертви. Никога нямаше да се предаде толкова лесно, подчерта бившият началник на служба "Издирвания" Красимир Занев.
Още по темата

Припомняме, че избягалият на 3 април от Централния софийски затвор Владимир Пелов, бе убит при престрелка в Ботевград, където най-вероятно се е укривал. Тежко ранен е Марио Панчев, който е прострелял фатално Пелов.

"Пелов е изграден рецидивист с психопатна структура. Взима непредсказуеми решения и ги извършва. Изключително арогантен, отмъстителен и много хитър", описа го бившият началник на служба "Издирвания" пред Bulgaria ON AIR.

Красимир Занев посочи, че престъпната дейност на Пелов започва през 1996 година, когато влиза в чейндж бюро и с винкел убива собствениците, отнемайки им 300 долара. Последват още убийства, на два пъти влиза в затвора, но и в двата случая присъдите му са намалени и той е пуснат на свобода, след което извършва ново двойно убийство.

Занев е категоричен, че е трябвало Пелов да получи доживотен затвор без право на замяна и на свой ред запита:

Ако съществуваше смърното наказание, такива като Пелов щяха ли да помислят дали да извършат толкова убийства?

"Укривал се е в планината и вечерно време е слизал в Ботевград да си направи среща с някого. Придвижвал се е по коритото на реката. При убийството се скарват с Панчев, а те са стари приятели", каза още Занев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че в малките населени места чувствително намаляват полицейските сили, а едно от тези места е Ботевград. Занев добави, че полицейските служители са добре подготвени и ще направят всичко възможно да бъде задържан другият избягал затворник - Радослав Колев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
43
 
! Отговори
аз преди 5 години
Абе някакъв с изтекъл лиценз на ловна пушка успя да светне една барета, та тоя пелов можеше да опатка цялата полиция, преди да се намеси чистачката с парцала.
16
1
 
43
 
! Отговори
Вини Джоунс преди 5 години
МВР може само да глобява и бие протестиращи студенти,Бат Бойко вика ,,Сутринта им се накарах много,,а не ги ли строи да им опъва ушите ,а от Софийския да избягаш вече е по-лесно отколкото да влезеш вътре ,сигурен съм ,че и други главорези в момента кроят планове как да избягат в момента и тоя психопат Пелов ,бил с брада и дегизиран ,много учудени,избягал затворник да се дигизира ,чудо невиждано,просто МВР удари дъното ,спете спокойно братя българи вчера Пелов ,утре Панчев ,вдругиден някой друг .
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, добре че не го хванахте да не дадете жертви. Нямам думи...
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако съществуваше смърното наказание, такива като Пелов щяха ли да помислят дали да извършат толкова убийства?"Не, нямаше да помислят нищо. Те вярват, че няма да го хванат. А на въпроса, защо не пуснаха 100-200 000 лева награда, за главата на тоя, не мога да си отговоря, каквото и да ми приказвате, за демокрация и човешки права.
13
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четете и знайте: в България съдебната система се е разпаднала, разложила и вониииииииииииииииииииииииииииииииииии......Е-и цялата държава, де...
12
2
 
60
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Днес казаха, че в имало десетки сигнали от хора, които са го разпознали, явно по-добри от МВР, но не е последвало нищо. А защо не е последвало? Защото ги е било страх, че ще окаже съпротива. Хора, представяте ли си за какво говорим? Плащаме милиони на тези, а тях ги е страх да задържат убиец и го оставя да си ходи сред нас. Това е страшен скандал вече!
11
1
 
38
 
! Отговори
Zчетете преди 5 години
Четете за какво *** става въпрос и доказателство че БГ правна система просто неработи. Този трепе наляво и дясно, и след 5 човека които е затрил избягва от затвора.
10
0
 
27
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Не знам какво да кажа,то вече престъпниците взеха да вършат работата на спец звената на всички нива.ПЪК БАШ ШЕФА-НАИСТИНА ГО ТЪРСИМ.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно дадохте идеч на престъпниците, че полицията няма да ги залавя, защото се страхува.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, вече е ОПелов ..кво да се прави...
7
2
 
33
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Тези сега се правят, че са знаели къде е бил затворника и са го оставили събратът му да го убие. Много *** народ е останал в Боколандия!
6
2
 
61
 
! Отговори
ДА БЕ преди 5 години
Тоз *** да не врачка? От къде знае, че щяло да има жертви???!!! Дай сега да стои този рецидивист на свобода и да вилнее щото излиза, че тези които трябва да бранят обществото от такива *** ги е страх. Жалки сте. Затова хората не ви уважават и ви се смеят, милиционери. И после за заплати скачат и за пенсии и за 13 заплати при пенсиониране. Лентяи ***.
5
4
 
25
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Най-добре в Боколандия да се премине към закона на линча' Скоро ще останат само герберските мути и ще се гърмят за окъните блга. Нищо не става от това упрвление!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и така да е."Понякога животът се опитва да наподобява филмите".Случава се, кактоказваше моят старшина в казармата.
3
0
 
38
 
! Отговори
ined преди 5 години
Ами направо да връчват на всики затворник по един пистолет и да го пускат от затвора и проблема с престъпноста ще се реши от самата престъпност
2
4
 
22
 
! Отговори
Национал-Фашист преди 5 години
Добре е станало че са го утрепали тоя ***! Само така! Престъпниците в България трябва да се избиват! До пълното пречистване на нацията!
1
1
 
25
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Този бивш ,добре ,че е бивш.