Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци

Ангела Меркел не иска да връщат мигранти едностранно
Обновена: 18 юни 2018 22:57 | 18 юни 2018 22:50, Веселина Йорданова
171
Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че ще проведе преговори на и около предстоящата среща на върха на ЕС. Германия може да предложи на други държави членки на ЕС финансова помощ, ако те се съгласят да приемат обратно мигрантите, подали молби за убежище на тяхна територия, отбеляза Меркел.

Германският канцлер заяви, че двустранните споразумения, които цели да сключи с Италия, Австрия и други държави, ще бъдат подобни на онова, договорено от ЕС с Турция през 2016 г.

Тя ще даде отчет за тези разговори пред партията си на 1 юли, предаде Асошиейтед прес.

Меркел подчерта, че не иска Германия едностранно да започне да връща мигранти на границите си - нещо, за което призовава вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) - традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

Меркел отбеляза, че ХДС и ХСС имат общата цел имиграцията към Германия да бъде по-добре организирана, а броят на мигрантите, влизащи в Германия - значително намален, предаде Ройтерс.

Канцлерката каза, че германските власти няма да допускат мигранти, които са вече регистрирани в други европейски страни, но подчерта също, че няма да има "автоматичен механизъм" за отхвърляне на бежанци на границата.

"Европейската комисия споделя гледната точка, че единствено европейско решение и европейска съгласуваност могат да решат този проблем, виждали сме това в миналото", заяви днес говорителят на ЕК Маргаритис Схинас, цитиран от Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
32
 
! Отговори
Аз давам. Нали давам преди 5 години
И тая избръмча като Биби. И тя ще дава ама от чуждите пари.Като нашия. Пак от нашия джоб.
57
5
 
25
 
! Отговори
1234554321 преди 5 години
Великата Бяла Надежда, известен още като Доналд Тръмп, най-великият президент на САЩ за всички времена Ви го каза - "не трябва да допуснем САЩ да се превърне в жалка държава като Европейският (Съветски) Съюз" !
56
1
 
25
 
! Отговори
666 преди 5 години
Европа празнува рамадана, муахаха!
55
1
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ne ZNAM zosto cekate ... zemete parite a Dinko ke gi izprati vo Turcija
54
0
 
23
 
! Отговори
срашна картина преди 5 години
напишете в Тубата "largest eid", и ще видите най-голямата молитва за рамазама, къде мислите - в Бирмингам! картината говори сама по себе си - това е армия по-голяма от армийте на всички държави в ЕС, при това е вътре като троянски кон и не работи, а е на социални помощи от данъците на работещите европейци.
53
1
 
31
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Тази тъ.па баба мидли,че другите са по-прости от нея. Тя казва вземете тези мигранти и ето ви едиколко си евро,а ще дава ли тя пари за тези мигранти докато те се намират да кажем в България или това е еднократна помощ и после гледайте си работата. На тази въдица може да се хване само нашия тъ.пак Тиквата,но не и Орбан,защото той истински защищава страната си и не е лакей на никого.
52
0
 
19
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
...Вoйната ще е кратка без твърде много жертви и ще завърши с примирие но в европейския съюз ще са останали само българия, филибелистан и източнен германистан.Планът ще е завършен - Европа ще се състои от малки независими държави които купуват пшеница от САЩ и нефт от близкия изток и русия а произвежда единствено ниско платена работна ръка.
51
0
 
24
 
! Отговори
свинята преди 5 години
хора които не ядат свинско по религиозни причини са ми много съмнителни, още по-съмнително е, че ти дават пари да ги вземеш в държавата си, ако е продукта е качествен, защо ти плащат да го купил, това е опака логика... отивам да хапна малко свинско, че до закуска има цяла нощ...
50
1
 
12
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
...Единсвеното решение? крайно десни партии биват избирани да съставят правителства и съответно растящ национализъм. Обявяване на исляма извън закона в един момент е напълно вероятно. Ще започне третия етап- Избухват бутове на мюсюлмани които после биват удавени в кръв. НАТО (състоящо се от САЩ, Турция и Саудитска Арабия, защото Европейските страни вече са го напуснали) напада европейския съюз за да защити демокрацията и свободата на вероизповеданията....
49
0
 
24
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Меркелисата е ненужна вече. Тя нейната поръчение си го изпълни. германия и европа са наситени с *** - няма нужда от повече "мигранти". Наличните започват да се капсуловат защото обществото не ги приема и да вършат още по-големи безобразия защото вече са некотролируеми. Първият етап е завършен.Започва вторият етап - насочване на общественото недоволство към либералната политика, ще се появят отряди за защита, мащабни бyнтoве, може пък и малка гражданска вoйнa....
48
0
 
22
 
! Отговори
СЛИВИ ЗА СМЕТ преди 5 години
ПАРИ ЗА БЕЖАНЦИИМА ЛИ ЛУДИ ДА СЕ ВЪРЖАТ?!
47
0
 
37
 
! Отговори
КОЙ ТИ ВЯРМА МА преди 5 години
КОЛКОТО ПЛАТИХТЕ НА ТУРЦИЯ ЗА БЕЖАНЦИТЕ ТОЛКОВА ЩЕ ПЛАТИТЕ И НА ДРУГИТЕ. ДРЪЖ СИ ГИ ТАМ В ГЕРМАНИЯ,ХРАНИ ГИ , ПО И ГИ , ДОНДУРКАЙ ГИ. ТЕ СА ТВОИ И НА ТВОЕТО ТЪПО И БЕЗОДГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ.НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ!!
46
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата сигнална лампичка трябва да ти замига още в момента, в който някой почне да ти предлага пари за да вземеш нещо. Значи нещо не е таман работата.
45
0
 
24
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Европа я чакат следните 2 вариатна:1. Организиран геноцид над под-човеците, и под геноцид се разбира не изселване а безмилостно избиване. При този вариант "буржоата" могат и да запазят заграбеното.2. Дълги и кравопролитни граждански войни м/у бели и черни. Буржоата ще загубят всичко.Брюкселски зелки...вие избирате?!
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ли разбра ,че китки и фитки на едно -не става ?!Как върви интеграцията ,Меркел ?
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изнасят в ръсия там мн празнии степи има. Пък и нали обичат диктаторите и последствията им да обичат.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС потьва яко Титаник Русия вперьод
41
0
 
53
 
! Отговори
Чочо падарина преди 5 години
Да поканиш гости и да ги изпратиш да ядат у съседите, това е нейната работа.
40
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата оферта ще е който приеме бежанци няма да му спрат субсидиите...
39
0
 
24
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
в Брюксел всички сменяме памперсите, изпускаме се безконтролно, нашата Фрау е пред сдаване на мандата и не само това, ами екзекуция за национално предателство!!