Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци

Ангела Меркел не иска да връщат мигранти едностранно
Обновена: 18 юни 2018 22:57 | 18 юни 2018 22:50, Веселина Йорданова
171
Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че ще проведе преговори на и около предстоящата среща на върха на ЕС. Германия може да предложи на други държави членки на ЕС финансова помощ, ако те се съгласят да приемат обратно мигрантите, подали молби за убежище на тяхна територия, отбеляза Меркел.

Германският канцлер заяви, че двустранните споразумения, които цели да сключи с Италия, Австрия и други държави, ще бъдат подобни на онова, договорено от ЕС с Турция през 2016 г.

Тя ще даде отчет за тези разговори пред партията си на 1 юли, предаде Асошиейтед прес.

Меркел подчерта, че не иска Германия едностранно да започне да връща мигранти на границите си - нещо, за което призовава вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) - традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

Меркел отбеляза, че ХДС и ХСС имат общата цел имиграцията към Германия да бъде по-добре организирана, а броят на мигрантите, влизащи в Германия - значително намален, предаде Ройтерс.

Канцлерката каза, че германските власти няма да допускат мигранти, които са вече регистрирани в други европейски страни, но подчерта също, че няма да има "автоматичен механизъм" за отхвърляне на бежанци на границата.

"Европейската комисия споделя гледната точка, че единствено европейско решение и европейска съгласуваност могат да решат този проблем, виждали сме това в миналото", заяви днес говорителят на ЕК Маргаритис Схинас, цитиран от Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
31
 
! Отговори
до 45 преди 5 години
важното е, че обичана от Балканският Меркел, те се мляскат пред камерите като стари любовници! времето им изтича, Европейците почнаха да се пробуждат от дълбок сън и ке стане сташно!!
37
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Не само ги покани, но ни насилваше и нас да ги приемаме с отворени обятия. Измисли квоти. Порицаха и осъждаха Унгария, Словения, Полша, че не искаха да приемат мързеливите навляци, подкокоросани да наводнят и сринат Европа. Меркел изпълняваше зловещи нареждания на една сатанинска държава, която иска да срине Европа, за да властва само тя. Сега да се оправя сама. Престъпление е, че използва корупция.
36
2
 
33
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Доналд Тръмп, туитна вече, че Меркел е политически труп!!
35
1
 
37
 
! Отговори
от западните новини преди 5 години
социологическо проучване: 62% подкрепят враг номер 1 на Меркел Хорст Зеехофер, 82% процента искат депортиране на бежанците. може ли да си преведете по тея числа колко обичана е Меркел в собствената си държава и да се запитате кой ли гласува за нея и как печели избори?!
34
1
 
33
 
! Отговори
да преди 5 години
Емигрантите са терористи не желаем терористи в България да си ходят откъдето са дошли !!!!!
33
2
 
38
 
! Отговори
**** преди 5 години
Бойко ако посегнеш на такива пари,ръцете да ти изсъхнат,който ги е викал,да е мислил преди,а не сега да се чуди къде да ги настанява .
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ги целуваше и прегръщаше, помним прелестната снимка на добрата "майка-закрилница" на невежи, нахални, мързеливи, мърляви, използвачи, насилници, терористи, пъпчиви убийци. Нека сега си ги гушка, ако ще и в спалнята си. А не да ни ги пробутва. С "помощи"! А като свършат помощите, какво ще ги правим? ВЪДИЧАРКА... Но пасаран, фрау, но пасаран. Всеки да сърба, каквото е дробил. А не да търси Мари Пепеляшки. Хитруша!
31
0
 
27
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
нали имахме достатъчно дюнерджийници, за какво са ни повече? или чакай, за парички, майка си бих продал, защо да не продам родината на народа.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел ,дай на ГДР пари да ги приеме !Знаеш ,как е !
29
0
 
39
 
! Отговори
за затвора преди 5 години
Меркел, нали всички бяха добре дошли, ама като почнаха да изнасилват и убиват, да крадат, да правят от време на време и по "алаху акбар" терористично актче и като си на косъм да ти поискат оставката, смени плочата, а?! дръжте си ги, всъщност всичките трябва да ви ги пратим в германия и всички други европейски държави да завардят граничите си, ти ги покани Меркел, сега ти се грижи за гостите си!!
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йъбаси? А Боку даже и я цалува. Ехх, добре са си северните макета, ще смучат предприсъединителни, ние - предници. Йъбаси и света шашав!
27
0
 
33
 
! Отговори
произход на видовете преди 5 години
Меркел, време е за оставка!!
26
1
 
25
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Рептилите с измислените от тях "пари" (живият сатана) какво зло сътвориха на света...Майка плаче!
25
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Германия са прави .Трябва да връщат бежанците на корумпираните българи които и ги пускат .Същото трябва да направят със италианци и гърци . И ще видите как потока ще спре .Не може само мършите да ги пращат на Германия и да се правят на две и половина . Мръсните корумпирани граничари трябва да си ги пребират в къщи безценните щом ги пускат
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Пич, правиш страхотно предложение!Аз предлагам да направим митинг пред Народното събрание и да настояваме твоето предложение да стане официално и да го пратят на Меркел!
23
2
 
32
 
! Отговори
хахахахааа......... преди 5 години
"Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци"Тиквун съгласен!
22
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха няма да се вържем. Задръжте си инженерите и архитектите. Халал да са ви!
21
1
 
39
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Баба Меркел пропусна момента да се оттегли с достойнство...Вече ще е само по позорен начин.
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ДВЕ ДУМИ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА В ГЕРМАНИЯ ИЛИ В ДРУГА СТРАНА ЧЛЕНКА ЩОТО ЗА 3 ГОДИНИ ГЛЕДАНЕ ПОСЛЕ ИМ ДАВАТ ПАСПОРТИ !!!!ПОЛИТИКАТА НА МЕРКЕЛ НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛА ИЗОБЩО ТЯ ИСКА ОЩЕ НО СЕГА ИСКА ДРУГИТЕ ДА ГИ ГЛЕДАТ!
19
0
 
13
 
! Отговори
Какво преди 5 години
До кога да бягагам, уморих се!Ще се си пусна дълги нокти, ще живея в пещера,.Лудоооссттт???