Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС

Допитвания показват, че сега мненията на Острова леко се променят
6 яну 2019 22:27,
100
Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС
Снимка: pixabay.com

Повечето британци желаят страната им да остане член на Европейския съюз, а тези, които са за напускане, са малцинство, сочат публикуваните днес резултати от допитване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Допитването на социологическата фирма "ЮГав" (YouGov) сред 25 000 души с право на глас, показва, че британците искат сами да вземат окончателното решение по въпроса.

Според резултатите, ако референдум за членството на Великобритания в ЕС се извърши сега, 46 процента ще гласуват за оставане, 39 на сто за напускане, а останалите не са решили, смятат да не гласуват или отказват да отговорят.

Когато хората, които още не са се определили, и тези, които отказват да отговорят, бъдат отстранени от извадката, се получава 54:46 процента в полза на оставането.

Тези резултати са в съответствие с други допитвания през последните месеци, които показват дълбоко разделен електорат, в който мнението леко се е изместило в полза на оставане в ЕС. През 2016 г. британците гласуваха 52:48 в полза на напускането.

Това допитване е поръчано от групата "Вот на народа", която поде кампания за свикване на втори референдум, посочва Ройтерс.

На този фон броят на британците, които получават гражданство на друга държава от ЕС, се е увеличил значително в навечерието на планираното напускане на Обединеното кралство през март, сочи допитване, цитирано от ДПА.

През последните три години се наблюдава осезаемо нарастване на заявленията от британци за получаване на паспорти в Германия, Ирландия, Испания и Португалия.

Много британци са загрижени за бъдещето си и възможността да пътуват и работят в континентална Европа, докато резултатът от преговорите на Великобритания с ЕС за условията на нейното излизане от общността остава несигурен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
31
 
! Отговори
до Корнелиус Уилис преди 5 години
България има демографски проблем - майка на 2019, първата родила тази години е на 15 години, това й е 2 раждане, а бабата е на 30 години. сам се сещаш, че не става въпрос за хора от български етнос.
69
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Запада умира, Русия прогресира."Прогресира в изолацията и десетилетното си изоставане от цивилизования свят"
68
11
 
7
 
! Отговори
Корнелиус Уилис преди 5 години
Руснаките имат демографска катастрофа...В Декември 1991 г. когато на 28 декември ГОРБИ ЦЕПНА МАЙКАТА НА СССР, СССР БЕПЕ 293 МИЛИОНА САВЕЦКИ ТЮРКИ И СЛАВЯНИ .СЕГА МАЙКА РУШИЯ Е САМО 146 МИЛИОНА (С КРИМ), ОТ КОЙТО 25 МИЛИОНА СА МЮСЮЛМАНИ-ТАТАРИ .САЛАМ АЛЕЙКУМ , КАМАРАД *** .
67
1
 
0
 
! Отговори
до75 преди 5 години
ами оди да подишаш малко сълзотворен газ, много е полезен! и да прав си навсякъде протестите са толкова ожесточени като тези в Париж, интересно защо не се сещам за друго място с подобно ниво на протести?!
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изводДа, прав си, в Париж е ад, само там се протестира, никога никъде другаде не е имало протести, добре че живеем в село Уйнo, тук няма протести. Запада умира, Русия прогресира. Скоро ще целунем ръка на Путин за да кандидатстваме в Емразийдкия союз. Чакаме червената армия да мине Дунама с погача на Орлов мост.
65
4
 
13
 
! Отговори
извод преди 5 години
Българските *** знаят, че във Франция и Париж е рай, но живеещите там и по улиците на Париж жълти жилетки са в грешка и протестират от хубаво. С такава евтина пропаганда и за толкова *** ли мислите българският народ?!
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя пък Британия защото цъфти. Паунда се срива, банки и фирми бягат на континента и т.н. видни експерти се изказаха, че последиците за Британия ще бъдат тежки. От това напрежение и разделение в Европа печелят конкурентите и враговете й.
63
4
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
ГМО от Америка ли, че ЕС има най-много позволени ГМО култури да се отглеждат на територията й, няма друга такава територия, включително цели 48 вида ГМО царевица са позволени. ЕС е единствето място на планетата отровила населението си с фипронил в яйцата - една от най-бавнодействащите отрови и като такава след години европейците ще платят цената с живота си. А който не вярва - да провери сам на сайта на ЕС регистъра на позволени ГМО култури.
62
0
 
7
 
! Отговори
Др. Ген.Добри Джуров преди 5 години
Има конспиративна теория че Руснаците искат да затоплят планетата умишлено, за да имат по-топъл климат в Сибир..Сибир на тюрко-алтаиски значи ''заспалата или замръзнала земя''..ТАМ НЕ СТАВА ЗА ЖИВОТ И ЖИВЕЕНЕ .РУСНАЦИТЕ НЕ СЕ ЗАСЕЛВАТ И НЕ КОЛОНИЗИРАТ НА ИЗТОК ОТ УРАЛ !Там все едно си на МАРС .
61
5
 
7
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
що не обясниш на Жълтите жилетки живеещи в Париж, колко е хубаво, с хонорара си на ***, дето Цвъки ти плаща, до Париж скоро няма да стигнеш, но повярвай ми не е хубаво - Франция е в икономическа рецесия, проблемите едва сега почват на изплуват на повърхността, защото от години са замитани под масата. Подобна е и ситуацията в Германия...
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)От всички западняци бритите най-много не ни харесват. Цялата им медийна кампания за Брекзит беше базирана на това как българите и румънците ще ги залеят. Тази "любов" не е от вчера. Още навремето Чърчил е недолюбвал България защото винаги е била в лагера на врага. Щом сме им толкова отвратителни, Китай, Русия и САЩ ги зоват. ГМО от Америка, евтини *** от Китай и агенти и олигарси от Русия.
59
9
 
3
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Другари! Да поканим всички мизерстващи хорица от Париж и Франкфурт на майн да дойдат в Сибир! Лошото е, че ако ги поканим , те ще си счупят краката да прииждат, направо няма да има място за всички в райската сибирска степ! Бъдете хора все пак - хората в Париж, Франкфурт на майн и изобщо целия прогнил ЕС мизерстват!!!
58
8
 
5
 
! Отговори
Кухи русоРоби! преди 5 години
Хахахахаха, е, не е истина! Париж ужас, Франкфурт на майн мизерия - само в Сибир животът е хубав и хората пият лосион за вана докато умират (от щастие имам предвид:) Това да си кух русоРоб било и забавно да му се не види! Толкова са ***, че забавляват аудиторията с очевидните нелепости, които бръщолевят
57
1
 
12
 
! Отговори
ПЕТЪР КУРДОВ преди 5 години
в Острова карах два тежки грипа, мам..та им и ..ВЪН АНГЛИЯ ОТ Е.С. НЕЗАБАВНО..ДА ви е.а и обърнатите контакти и волани на колите !ВЪЪННН ОТ БРАТСКА ЕДИННА ЕВРОПА .
56
2
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
в Париж е убаво, Жълти жилетки, Мароканци и Алжирци и метрото тече и е в мухъл сякаш Герб са го ремонтирали, а във Франкфурт, по тъмно никой не смее да излези от жихадисти и централата на Дойче Банк е пред фалит. прав им път на местещите се!
55
1
 
1
 
! Отговори
Бони преди 5 години
До анонимен.що не си седят в лондон ами се изнасят.тук некоментираме къде биха по-добре,а коде искат повечето от половината.виж заглавието на статията
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, аве кух проруски *** - паричките на Великата Британия (която жлъчно плюехте покрай Скривам, ама нищо, простено ви е - нали сте платени *** все пак, това ви е работата) - случайно да си чул, че леко започнаха да се изнасят от Лондонското Сити, ама не в посока Кремъл, ами в посока Париж и Франкфурт на майн?
53
3
 
6
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Лъжлива новина.имаше си референдум.видяхме колко къде искат.как днес.бг реши че са гласували против волята си
52
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Имаше референдум. Вече е решено. Така е в демокрацията.
51
4
 
11
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
твърд Брексит! нека да видим колко силен е ЕС без паричките на Велика Британия!