Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС

Допитвания показват, че сега мненията на Острова леко се променят
6 яну 2019 22:27,
100
Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС
Снимка: pixabay.com

Повечето британци желаят страната им да остане член на Европейския съюз, а тези, които са за напускане, са малцинство, сочат публикуваните днес резултати от допитване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Допитването на социологическата фирма "ЮГав" (YouGov) сред 25 000 души с право на глас, показва, че британците искат сами да вземат окончателното решение по въпроса.

Според резултатите, ако референдум за членството на Великобритания в ЕС се извърши сега, 46 процента ще гласуват за оставане, 39 на сто за напускане, а останалите не са решили, смятат да не гласуват или отказват да отговорят.

Когато хората, които още не са се определили, и тези, които отказват да отговорят, бъдат отстранени от извадката, се получава 54:46 процента в полза на оставането.

Тези резултати са в съответствие с други допитвания през последните месеци, които показват дълбоко разделен електорат, в който мнението леко се е изместило в полза на оставане в ЕС. През 2016 г. британците гласуваха 52:48 в полза на напускането.

Това допитване е поръчано от групата "Вот на народа", която поде кампания за свикване на втори референдум, посочва Ройтерс.

На този фон броят на британците, които получават гражданство на друга държава от ЕС, се е увеличил значително в навечерието на планираното напускане на Обединеното кралство през март, сочи допитване, цитирано от ДПА.

През последните три години се наблюдава осезаемо нарастване на заявленията от британци за получаване на паспорти в Германия, Ирландия, Испания и Португалия.

Много британци са загрижени за бъдещето си и възможността да пътуват и работят в континентална Европа, докато резултатът от преговорите на Великобритания с ЕС за условията на нейното излизане от общността остава несигурен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако за един ден си заминат поляци,румънци,словаци,португалци и българи ще стане много лошо там особено, ако си заминат земеделските работници.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това допитване е било до всякакви тарамбуки- от Ямайка, през афр0племената до паки, хинду и Бангладеш Деш
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненужна статистика.Кой ще е този смел политик които ще каже на народа си имахте възможност да гласувате но понеже си мисля че не сте много умни искам отново да ви попитам ,ако ми отговорите не както искам ще го направим трети път, а защо не и н-ти път.Цялата тази идея обезсмисля референдумите.Т.е. ще се премахне механизма народа да определя нещо си.представете ти че са ви питали за нещо , и след една година ви питата абе ти поумне ли затова пак ще те питам същия въпрост ама искам друг отг
7
2
 
6
 
! Отговори
BEATRICHE преди 5 години
Късно е либе за китка.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая информация от дойче веле ли я взехте? егати и манипулацията!
5
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
От 200 години ев.реите държат властта в Обединеното кралство,та сега ли ще оставят решаването на тоя въпрос в ръцете на раята!?Каквото са намислили-това ще стане.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички лидери на големите партии се обявиха против нов рефелендум. Това да не е някой бaнтустан да прави по 10 рефелендума до правилен резултат. Ако Плeвню им беше президент - да. Но Баба Лизи рече - излизаме.
3
1
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Не че нещо, ама повечето допитвания това го показваха и преди референдума. После всички бяха много изненадани.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето британци може, но повечето население иска да палят влекачите и на буксир целия остров към Африка
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може!