Би Би Си: Българин замесен в търговия с кучета за боеве

Идентифицирани са 70 британци, занимаващи се с кучешки борби
Обновена: 14 фев 2019 12:23 | 14 фев 2019 12:15, Елка Василева
15
Би Би Си: Българин замесен в търговия с кучета за боеве
Кадър: Би Би Си

Телевизията на Би Би Си излъчи репортаж на разследващи журналисти за нелегалната търговия с кучета за боеве, в която е замесен 37-годишният българин Ивайло Николов.

Повод за репортажа са зачестилите сведения за такива боеве на Острова, а от самия репортаж става ясно, че Балканите са се превърнали в европейски център за търговията с такива кучета, предаде БНР.

Британската благотворителна организация „Лига срещу жестоките спортове“ е получила повече от 100 обаждания за кучешки борби и е идентифицирала около 70 британци, занимаващи се с тази дейност. Екипът на Би Би Си обаче разкрива, че в този спорт има сериозно международно участие.

За събирането на доказателства изборът пада върху 37-годишния Иво - интелигентен, приятелски настроен, английски говорящ българин от дунавския град Русе, както го определят журналистите. Той участва в компания, която купува, продава и транспортира кучета по цял свят.

Иво обича да документира неговата работа във Facebook. Има сведения, че той е посетил 29 държави, включително Великобритания, с неговите кучета.

Чрез посредничеството на италиански колеги екипът документира как Иво урежда за тях куче от Молдова срещу 3000 паунда.

В хода на разследването журналистите установяват, че Иво наистина много обича кучета, но за съжаление не по-малко и кучешките борби. Става известно, че той снабдява с кучета Кери Еванс в Уелс.

Журналистите успяват да си уредят среща с Иво в заведение в Букурещ, където научават, че неговият контакт в Молдова е държавен ветеринар и може да уреди необходимите документи за безпроблемното транспортиране на кучето.

Когато излиза от заведението, журналистите открито се конфронтират с Иво с въпроси за нелегалните кучешки борби, на които той отказва да отговори и бяга. Няколко дни  по-късно профилът му във Facebook е изтрит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво беше че зад всичко ненормално случващо се стои евреин а зад евреина българин а зад българина за вбъдеще ще се окаже руснак и после германец и после тири ритам. Пръц.бг Тиквониус Медии из Балканикус и отвъд океанилус.
10
2
 
5
 
! Отговори
Биг Бляк Кок преди 5 години
Голяма работа...и какво от това...Те като продават оръжия на Ислямска Държава...
9
9
 
8
 
! Отговори
ШершеЛаБулгар преди 5 години
Винаги търсете българина. В дъното на всяка сфера стои той.
8
5
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Партия ГРОБ е против машинното гласуване. Естествено!!!
7
3
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
IBM Watson не спи, а дири престъпници по определени математически модели. В Англия си купиха софтуера и полицията го ползва. Тук в България Тиквун не иска да даде пари за такъв софтуер. Защо ли? IBM AI CRIMINAL BOT има достъп до банкови сметки, кадастри, регистри, егн-та, списъци, камери, фейсбук... абе не може да избягаш. Е, пък имаш ли питбул ... Засича и следи в реално време дори телефонни разговори. Последно засече престъпник , който ползваше предплатен ваучер на чуждо има с гласово разп
6
2
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Преписано от "bbc.co.uk" от вчера Някой явно следи постоянно този сайт за да ни информира какво става в GB .
5
3
 
12
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Ако се изнасилват групово деца от пакистански банди в продължение на 10 години би би си ( биг бляк кок)абсолютно нищо не разследва.
4
3
 
15
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Горе долу нещата станаха такаАко не беше българина в британия нямаше да има кучешки боеве.Да ви имам манипулативните медии
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми Стоичков и Ивайло прославят България.Е,единият с добри новини,а другият с отрицателни,важното е че ни за белязват от време навреме!
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Около 70 британци се занимавали с тази дейност, ама нищо... Един българин има в схемата и дай него да го разпънем. Просто не е честно, иначе всичките са за бой!
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги сме начело в световните новини.Това е добре,да се чува по често за България.