Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея

Сестра му също не се е появявала, няма данни за съдбата й
31 май 2019 08:02, Анисия Иванова
135
Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея
Архив: БТА

Северна Корея е екзекутирала Ким Хьок-чхол - специалният пратеник на Пхенян в САЩ, и четирима служители на външното министерство, подготвяли на работно ниво втората среща САЩ-КНДР през февруари, вменявайки им вина за неуспеха й, съобщи вчера южнокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

Друг високопоставен представител - Ким Йон-чхол, който беше партньор на американския държавен секретар Майк Помпейо в подготвителния период на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, е бил осъден на принудителен труд и идеологическо превъзпитание в провинцията, пише "Чосун илбо".

Още по темата

Смята се, че севернокорейският лидер извършва масирана чистка, за да отклони вниманието от вътрешни вълнения и недоволство, съобщава изданието в Сеул.

"Ким Хьок-чхол беше разследван и екзекутиран през март заедно с четирима служители на външното министерство на летище Мирим", съобщил неназован севернокорейски източник. Петимата били обвинени, че са шпиони на САЩ.

При преговорите преди срещата на върха Ким Хьок-чхол беше партньор на американския специален представител Стивън Бигън. Ким Сон -хе, който работил заедно с Ким Хьок-чхол, пък бил изпратен в политически затворнически лагер.

Шин Хе-йон - преводачът на Ким Чен-ун в Ханой, също бил въдворен в политически затворнически лагер, защото подкопал властта на лидера като направил критична грешка при превода, съобщи "Чосун илбо".

Сестрата на лидера Ким Йо-чен, която му помагаше в Ханой, също се е снишила по принуда, съобщи вестникът и цитира неназован южнокорейски източник, според когото няма данни за съдбата й след втората среща Тръмп-Ким.

Държавният севернокорейски вестник "Родон синмун" написа вчера, че да се правиш, че почиташ лидера пред други хора, но да мечтаеш за друго, като се обърнеш, е антипартиен, антиреволюционен акт, който заличава моралната преданост към лидера и такива хора няма да избегнат строгата присъда на революцията".

"Има предатели и изменници, които само наизустяват думи на вярност към лидера, но се променят според тенденциите на времето", пише в коментара.

За пръв път от 2013 г., когато беше екзекутиран чичото на Ким Чен-ун, в официалния орган в КНДР се използват такива изрази, загатващи за чистка, посочва "Чосун илбо". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луканката беше 12 лв, а не 5. Недей да лъжеш, ***! 5 лв беше кашкавал Балкански. Това при заплата от 180 лв. Беше скъпо и гадно време, добре че свърши.
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на соца ,имаше една две години (през няколко),когато хлябът бес купони.Беше 15 ст.Вторият път бе някъде към 70те,само лятото.Въведоха,освен типов15ст,добруджа26ст,бял34ст.Кис.мл18ст- истинско.Баничка10ст,лимонада5ст.Обувки7-12лв,сирене2.60Имаше телешки салам и шпек-евтини.Луканката5лв, кренвирши,и шунка,някъде след 75 та,в провинцията.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПо времето на соца хляба беше с купони, а само по-възрастните бяха виждали луканка в магазина.============Къде ги чете тия глупости? Дори в най-зътънтените села си имаше фурни, от които всеки ден се продаваше топъл ръчно месен и изпечен на пещ хлябБас държа че никога не си ял такъв
53
9
 
10
 
! Отговори
Инженер преди 4 години
Руският каскет полуде че в европа не ги смятат за бели.Малии!
52
12
 
6
 
! Отговори
Атомик бой преди 4 години
Бялата раса си е Финландия Норвегия и тн.Тва че на сибирските монголоиди им се иска да са бели и недръпнати си е техен проблем вече са част от Катай а руското джудже Муткин мълчи като на.ран вече не се показва по телевизията както се перчеше преди.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откачалки
50
5
 
11
 
! Отговори
Акт 16 преди 4 години
На изборите смачкахме левите ***.Свиквайте за тях гласуваха навремето пенциите но пенциите почнаха да измират.Никой млад човек освен тия с *** не гласува за по.миарската им партия освен оня льотчика!Всеки помни виденовата зима и мутрите създадени от ДС.
49
4
 
7
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Какво плачете на чужди гробища,не си ли виждате хала в БГ
48
3
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Я ми кажете кой е този с най-блестящата кариера в БГ и Света? От кирлив комсомолец,до партиен водач на капиталистическа партия,от неуспял крадльо до министър председател-предател,от охранител до генерал? Няма я баба Ванга да предскаже какъв ще му бъде края на недоучилия пожарникар....
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При соца имаше и режим на тока.
46
3
 
8
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Такава чистка трябва и в българския парламент и в целия министерски съвет,като се почне от герб ,един да не остане.
45
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При соца живеехме по 3 поколения в апартамент от 60 квадрата.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП пак загуби изборите, ха ха...
43
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова бяхме развити, че нямаше тоалетната хартия.Комунистите сте уникални ***.
42
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашенските *** са за там.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕС и НАТО"При соца България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света"Затова аз ходех по времето на соца със закърпени обувки, щото бяхме много развити.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем какво става с визите за САЩ, трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
39
14
 
14
 
! Отговори
ЕС и НАТО преди 4 години
При соца България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света, българите живееха на средноевропейски стандарт. При ЕС и НАТО България е първа по смъртност в света, бедна като страна от Третия свят и икономиката и е съсипана.
38
8
 
7
 
! Отговори
Пънкар преди 4 години
Така е в тубата вече има клипове от руснаци как китайците вкарват китайска военна техника в Сибир използвайки влакови композиции на РЖД.Раша е бита карта провинция на Катай.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Грудю"Почти нищо вярно няма ... това си е чиста пропаганда на ЦРУ и Южна Корея.По същия начин се работи и срещу Венецуела и Куба."Груйчо, ами като няма нищо вярно що не идеш в СК и да си завиеш закуската с първата страница на някой севернокорейски вестник на която задължително има портрет на Ким Чен Ун да докажеш на тук непросветените че всичко е пропаганда на ЦРУ?