Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея

Сестра му също не се е появявала, няма данни за съдбата й
31 май 2019 08:02, Анисия Иванова
135
Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея
Архив: БТА

Северна Корея е екзекутирала Ким Хьок-чхол - специалният пратеник на Пхенян в САЩ, и четирима служители на външното министерство, подготвяли на работно ниво втората среща САЩ-КНДР през февруари, вменявайки им вина за неуспеха й, съобщи вчера южнокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

Друг високопоставен представител - Ким Йон-чхол, който беше партньор на американския държавен секретар Майк Помпейо в подготвителния период на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, е бил осъден на принудителен труд и идеологическо превъзпитание в провинцията, пише "Чосун илбо".

Още по темата

Смята се, че севернокорейският лидер извършва масирана чистка, за да отклони вниманието от вътрешни вълнения и недоволство, съобщава изданието в Сеул.

"Ким Хьок-чхол беше разследван и екзекутиран през март заедно с четирима служители на външното министерство на летище Мирим", съобщил неназован севернокорейски източник. Петимата били обвинени, че са шпиони на САЩ.

При преговорите преди срещата на върха Ким Хьок-чхол беше партньор на американския специален представител Стивън Бигън. Ким Сон -хе, който работил заедно с Ким Хьок-чхол, пък бил изпратен в политически затворнически лагер.

Шин Хе-йон - преводачът на Ким Чен-ун в Ханой, също бил въдворен в политически затворнически лагер, защото подкопал властта на лидера като направил критична грешка при превода, съобщи "Чосун илбо".

Сестрата на лидера Ким Йо-чен, която му помагаше в Ханой, също се е снишила по принуда, съобщи вестникът и цитира неназован южнокорейски източник, според когото няма данни за съдбата й след втората среща Тръмп-Ким.

Държавният севернокорейски вестник "Родон синмун" написа вчера, че да се правиш, че почиташ лидера пред други хора, но да мечтаеш за друго, като се обърнеш, е антипартиен, антиреволюционен акт, който заличава моралната преданост към лидера и такива хора няма да избегнат строгата присъда на революцията".

"Има предатели и изменници, които само наизустяват думи на вярност към лидера, но се променят според тенденциите на времето", пише в коментара.

За пръв път от 2013 г., когато беше екзекутиран чичото на Ким Чен-ун, в официалния орган в КНДР се използват такива изрази, загатващи за чистка, посочва "Чосун илбо". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уолмарт изхвърли всички американски стоки от рафтовете си и ги замени с китайски и сега във всяко кътче на САЩ продава китайски стоки. Китайските стоки превъзхождат американските вече и по качества, не само като цена. Милиони американци останаха без работа, много процъвтяващи американски градове сега пустеят или да превърнати в приюти за скитници и бездомници.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия всичките имената им започват с Ким.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ви вярвя чавек ще реши че свенокорейците живеят в пещери и ядат само по канче ориз на седмица.Как тогава има атома бомба, което лишава от сън Патъка Доналт)))
33
8
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Целият град Омск е вече китайски китайците обират дървесината на Мамашка Рашка Прашка.какви руски клоуни заедно с русофилистичните им приятелчета в БГ.
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На русофилите и комунистите там ви е мястото.
31
6
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
Поредната лъжа и дезинформация за глу.паци като този от долу ***.....
30
7
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Ммм, да ! Чудесно се живее в СК.Освем глада, всеки ден да трепериш са живота си.Комшията те предава, че си го погледнал на крива и айдеее.Само български ид..иоти защитават режима в СК.Но всичко от горе гласуват и за БСП.
29
6
 
12
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
Почти нищо вярно няма ... това си е чиста пропаганда на ЦРУ и Южна Корея.По същия начин се работи и срещу Венецуела и Куба.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Северна Корея екзекутира...."Мъка, мъка и по тошово време немаше такава агресивна пропаганда срещу "гнилия и упадъчен Запад" Трудна се откриват разликите.Сега просто обърнахте палачинката.
27
1
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Сериозен лидер и Тръмп иска така ама не му дават...
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за сведение: Чосун илбо е южнокорейският "Блиц" и много пъти обявявани там за екзекутирани после изненадващо се появяват живи. :)
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преводачът на Ким е допуснал фатална грешка в превода. Вместо Ким Чен-Ун е произнесъл името на великия вожд като Ким Чен-***, затова и справедливо е наказан да троши камъни с 12 килограмов чук по 10 кубика на ден до края на никому ненужния си живот.
24
4
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Дръпнатите спасители на всички източни ко.ини както и на някои западни като Франция и Германия мразещи Тръмп.Смех пълен!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобни "новини" за разследвани и екзекутирани от Ким Чен-Ин четем със завидна периодичност. След година-две се оказва, че "разследваните и екзекутираните" са живи, в добро здраве и цветуща кариера. Типичен е примерът с красавицата от Moranbong Band, която уж беше репресирана и убита, но "възкръсна" и беше гвоздеят на програмата на КНДР в РК.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво излиза сега? Че тоя е избил корейското население.Ми от какво ги е страх тогава американците?
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък в България платиха по 10 лв кръвнина на загиналите в катарствфата край Своге, но..Беър Грилс плати глоба от 10 000 лв за една язадена жаба.Айде първо си оправете вашта *** и тогава викайте по другите.
20
3
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 4 години
Ето как действат приятелите на Президент Тръмп
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е омекнал Ким Чен Ун пред враговете на революцията. Вместо да екзекутира всичките си врагове той е смегчил присъдите на някои от тях до "принудителен труд в концлагер". Така не се строи комунизъм. Комунизма се храни с кръв и то с много кръв.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще поразрежда и на позитано 20 ?
17
5
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Вчера всички в коментарите се радваха как полицията застреляли Зайков, понеже нямало да го храним, сега същите пуритани са потресени, че в С. Корея правят чистки.