Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея

Сестра му също не се е появявала, няма данни за съдбата й
31 май 2019 08:02, Анисия Иванова
135
Ким Чен-ун извършва масови чистки и екзекуции в Северна Корея
Архив: БТА

Северна Корея е екзекутирала Ким Хьок-чхол - специалният пратеник на Пхенян в САЩ, и четирима служители на външното министерство, подготвяли на работно ниво втората среща САЩ-КНДР през февруари, вменявайки им вина за неуспеха й, съобщи вчера южнокорейски вестник, цитиран от Ройтерс.

Друг високопоставен представител - Ким Йон-чхол, който беше партньор на американския държавен секретар Майк Помпейо в подготвителния период на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Ханой, е бил осъден на принудителен труд и идеологическо превъзпитание в провинцията, пише "Чосун илбо".

Още по темата

Смята се, че севернокорейският лидер извършва масирана чистка, за да отклони вниманието от вътрешни вълнения и недоволство, съобщава изданието в Сеул.

"Ким Хьок-чхол беше разследван и екзекутиран през март заедно с четирима служители на външното министерство на летище Мирим", съобщил неназован севернокорейски източник. Петимата били обвинени, че са шпиони на САЩ.

При преговорите преди срещата на върха Ким Хьок-чхол беше партньор на американския специален представител Стивън Бигън. Ким Сон -хе, който работил заедно с Ким Хьок-чхол, пък бил изпратен в политически затворнически лагер.

Шин Хе-йон - преводачът на Ким Чен-ун в Ханой, също бил въдворен в политически затворнически лагер, защото подкопал властта на лидера като направил критична грешка при превода, съобщи "Чосун илбо".

Сестрата на лидера Ким Йо-чен, която му помагаше в Ханой, също се е снишила по принуда, съобщи вестникът и цитира неназован южнокорейски източник, според когото няма данни за съдбата й след втората среща Тръмп-Ким.

Държавният севернокорейски вестник "Родон синмун" написа вчера, че да се правиш, че почиташ лидера пред други хора, но да мечтаеш за друго, като се обърнеш, е антипартиен, антиреволюционен акт, който заличава моралната преданост към лидера и такива хора няма да избегнат строгата присъда на революцията".

"Има предатели и изменници, които само наизустяват думи на вярност към лидера, но се променят според тенденциите на времето", пише в коментара.

За пръв път от 2013 г., когато беше екзекутиран чичото на Ким Чен-ун, в официалния орган в КНДР се използват такива изрази, загатващи за чистка, посочва "Чосун илбо". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
До ХХХ преди 4 години
Абсолютно !
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща му и дядо му умрели от инфаркти в следствие на препиване и преяждане докато народа им стига до канибализъм. Това е то самозабравяне.
14
10
 
18
 
! Отговори
XXX преди 4 години
Грозно, изродено комунистическо джудже, което мисли че е фактор, а всъщност е самодребен, локален сатрап в новата история!!! Все пак същата е доказала, че такива индивиди не се радват на дълъг живот, а краят им обикновено е крайно насилствен.
13
3
 
7
 
! Отговори
Bla Bla преди 4 години
Най-напред осъдили Бай Х.*** на смърт и след екзакуцията пак го осъдили на принудителен труд и превъзпитание. Когато лъжете, правете го с майсторлък бре. А така българите се чудят и маят този подсъдим изобщо знае ли, че е екзекутиран, знае ли, че е осъден и не го ли е срам да се откаже от високата чест да бъде превъзпитан и да си избере да бъде екзекутиран?!!!
12
2
 
17
 
! Отговори
Онези и те като наши преди 4 години
За виц пращаха в затвора и изведнъж обърнаха палачинката и с подкрепата на Запада /срещу който уж се бореха/ограбиха народа и станаха капиталисти.Сега в новата идеология е борбата срещу измисленото затопляне и терористите дето ги няма.Гурмят по найлонови торбички с н.а.***.ни *** и мр.ъс.ни чорапи и шапка на тояга,а робите бачкат да ги угояват.
11
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Ким. Така се наказват предателите а не като у нас да стават евродепутати , министри и т. н.
10
8
 
11
 
! Отговори
Стою преди 4 години
Когато генома е объркан , действията са побъркани. Палач.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на Пеевски само дето е по нисък
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За министри, министър-председатели и президенти трябва задължително да има ежегодни психотестове!
7
10
 
14
 
! Отговори
европеец преди 4 години
На този Прасчо няма ли кой да му намери цаката.И той , като Ердоганчо.
6
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоа трябва да го въдворят в някоя психиатрия.
5
8
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Моля ти се другарю Ким бъди толерентен с нашите шпиони и предатели на СК и направи гей-парад ще ти купим плюшено мече за Нова Година.
4
8
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Не . Той е заклет антисоросоид и антиседераст и тскива ги изпраща нс оня свят с еднопосочен билет като им дава първоначален импулс с зенитно оръдие.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неограничената власт води до крайности. Управляващите губят чувство за реалност и се мислят за богове. Важи за всички на високи постове.
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са загубили връзка с шпионите си и предполагат, че Ким ги е очистил.
1
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завършен комунист-убиец.