Китай няма да участва във военна надпревара с други страни

Страната е твърдо против ядрените оръжия
24 юли 2019 07:40,
15
Китай няма да участва във военна надпревара с други страни
Снимка: Pixabay

Основна цел на Китайската народна република в областта на отбраната е гарантирането на националната политическа, обществена и социална сигурност, се казва в публикуваната днес от канцеларията по печата "Бяла книга за националната отбрана на Китай в новата епоха", предаде ТАСС.

Още по темата

"Основополагащи цели на Китай в областта на отбраната и сигурността в новата ера ще бъдат сдържането и противодействието на агресията, гарантирането на националната политическа, обществена и социална сигурност, противопоставянето и сдържането на "независимостта на Тайван", потушаването на привържениците на сепаратистки движения, като "независимост на Тибет" и създаване на "Източен Туркестан", се казва в документа, пише БТА.

В него се подчертава, че Китай с всички средства ще гарантира "националния суверенитет, единството и териториалната си цялост". "Фундаментална задача за КНР в сферата на сигурността е гарантирането на интересите на страната и правата й по море, зад граница, подкрепа за стабилно и устойчиво развитие на страната", се отбелязва в "Бялата книга".

Посочва се, че Китай не смята да участва в надпревара във въоръжаването с която и да е друга страна, държи своя ядрен потенциал на минимално равнище, необходимо за националната сигурност, и се обявява за пълна забрана и унищожение на ядреното оръжия.
Китай, освен това, се придържа към политика да не използва първи ядрено оръжие при никакви обстоятелства.

В документа се посочва още, че отношенията между Китай и Русия във военната сфера се намират на високо равнище и продължават да се развиват и че тяхното стратегическо партньорство в новата епоха играе значителна роля за поддържането на глобалната стратегическа стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 4 години
За тия страни дето се карате много скоро няма да ги Има, Но България ще пребъде.. Как може бе да се карате за други страни ***-ли Смачкани. Няма ли нещо да кажете за България.. Продажни родо отсъпници.. Как пък нищо за родината си не казахте Защитавате някакви Империи които са алчни са на прага на самоунищожението си.
7
0
 
10
 
! Отговори
?!?!?! преди 4 години
Елементарно е и просто ... как ще искат китайците ядрени оръжия, като без тях по численост превъзхождат и ще могат да победят всеки в евентуална война !!!
6
0
 
8
 
! Отговори
До 5 днес, преди 4 години
Китай еномер едно в света и е нормално да се пише за нея. А за твойте " бели" държави какво да се пише освен за " новичок" в шишенце от парфюм, гейпаради и гейсватби
5
1
 
13
 
! Отговори
Гленшит преди 4 години
Статията е за Китай, а не за Русия, онзи! Или евтините имитации на уиски дето ги пиеш ти замъгляват възприятията? Да ти дам пари за една бутилка истинско?
4
0
 
12
 
! Отговори
Трол ей преди 4 години
НПО тролингенкретенът само чака да напишат статия за някоя държава (независимо коя) за да избълва кило антируска по.мия и да оолиже ръцете на господарите си с надеждата да продължат да го хранят с трохички от господарската софра.
3
14
 
2
 
! Отговори
ДНЕС, преди 4 години
БЛАГАДАРЮ ЗА ОСВЕТЛЯВАНЕТО НА КИТАЙ, *** И ОТ ТАМ ЛИ ПОЧНАХТЕ ДА ПОЛУЧАВАТЕ????МАТЕРИАЛИ ЗА БЕЛИЯ СВЯТ НЯМАТЕ, САМО ЗА АЗИАТСКИТЕ САТРАПИИ КНР, КНДР, ТУРЦИЯ И РСИЯ...
2
1
 
15
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
До1 Само САЩРано днес си се дрогирал беГендар! И на това отгоре се опитваш да АналИзираш. Китай и Русия си играят игрите а ти си търсиш мъж
1
17
 
3
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
А така. Това е уж заради САЩ, но всъщност го турят на Русия. Дават им знак, че въобще ги отсвирват като някакви потенциални партньори. Отказаха и поръчката за таралясниците С400, тези които вече са им доставени ще бъдат нарязани. Внезапно Русия се оказа съюзник само със Северна Корея, Венецуела и Никарагуа, а толкова се пенеха русофиллите и имаха мокри сънища с Китай.