5 000 работни места, инвестиция за 1,4 млрд. евро: Борбата за VW

Страната ни превъзхожда Турция по много показатели
Обновена: 31 юли 2019 11:23 | 31 юли 2019 10:40,
109
5 000 работни места, инвестиция за 1,4 млрд. евро: Борбата за VW

България все още може да се бори за инвестицията на Volkswagen в завод за автомобили, увери министърът на икономиката Емил Караниколов. Според него страната ни превъзхожда другия претендент в надпреварата - Турция, по много показатели.

Караниколов обясни, че инвестицията на германския концерн ще е за 1,4 милиарда евро, като ще се отворят между 4 и 5 хиляди работни места. Той допълни, че решението къде ще бъде построен завода ще бъде взето през септември.

Още по темата

"Един от представителите на Борда на Volkswagen каза, че все още не е взето окончателното решение къде ще е завода на компанията. България продължава да е в състезанието. Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме", каза министърът.

Караниколов коментира и епидемията от африканска чума по свинете, която удари България. Според него, ако не бъде спряна болестта ситуацията може да стане критична.

"Епидемията по свинете е изключително сериозна и се разраства бързо. Трябва първо да я спрем и след това да търсим причини и виновни. Проблемът е дали ще бъдем в карантина в периода за износ и дали ще фалират свинефермите. Ако не спрем епидемията ситуацията може да стане критична", разясни той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
4
 
! Отговори
ГОРД преди 4 години
VW не би рискувал 1.4 милиарда само за гол терен и административни и данъчни облаги. 5000 високо квалифицирани работници са му нужни за да произвежда. Това е много високо признание за наличие и достатъчно много квалифицирана работна ръка и специалисти които са му необходими. Само това не се вижда и отчита единствено от правителството и от българските работодатели. Това че сме финала пред много други признати нации с традиции и опит е ФАКТ че нашите работници са на европейско ниво.
89
0
 
2
 
! Отговори
въпрос към туркофили преди 4 години
Произвежда ли Турция електроинструменти на нивото на Sparky или хладилници и фризери на нивото на Liebherr?Може да произвежда повече като бройка,но всичкото им производство е менте!Този който хвали турското производство дано до края на живота си само турски електроуреди и инструменти да има!Аз такива не смея да купувам!В Турция с добро качество се правят само дънки,баклава и локум. Всичко друго е менте!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦРУ"БГ не е била по-богата и бг не е живял по-добре ...ФАКТ ...НЕОСПОРИМ."Кой живей по дибре бряяяя! Ай сиктир вечииии
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На вас, гражданита мирупумазниии ни ва такова ... шоту има рабута при вас....
86
3
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
И сега произвеждаме части и за фолксваген....и за мерцедес...и за бмв ...а в автомоб. сектор заплатите са най-високи ! Както искат да ни плюят русофилите - БЪЛГАРОМРАЗЦИ ..никога до сега / от 681-ва година / БГ не е била по-богата и бг не е живял по-добре ...ФАКТ ...НЕОСПОРИМ..затова винаги над 1 000 000 бг гласуват за Б.Б. ! А тази година по БВП на глава минаваме североазиатската *** !
85
0
 
3
 
! Отговори
Бойко уважи бабето преди 4 години
Бойко, *** да уважиш баба Меркел поне един път. За благото на народа ти е тоя завод. После тя ще си отиде като канцлер,никой няма да разбере.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УбавиНовиниДнесКви 5000 инженера бе? хАХХАХАХАХХАОт кога инженер СГЛАБЯ коли?
83
2
 
5
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво, че имаме 5000 инженери за VW. А сега помислете за кой пазар всички тези коли.Помощ за бавно мислещи - в бедна Русия, къде хора умират от глад всеки ден, всяка година ръст на подажби VW до 30%. Внос от Турция за Русия с много ниски мита.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите се надат, вдовица за ***!Това вече трябва да е рубрика "Ежедневни смешки"!
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сегашните политици и партийни членове тази компания ще съжалява след време, ако реши да развива бизнес тук. Иска ми се да се развиваме, но с тази корупция не ставаме.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплатите на работниците в централния завод на VW край Волфсбург варират между 4500 - 5000 евра. При успешна година тези работници взимат и около 10 000 евра премия.!Ама и 8 ч. на ден не си вдигат главата от работа!
79
1
 
9
 
! Отговори
Боза преди 4 години
Немците в Бг-то трудно ще намерят 5000 кадърна работна ръка.Хората които инвестират първо проучват държавата,терена и работниците.Немеца не е куха лейка да инвестира в чалгарска страна.
78
0
 
8
 
! Отговори
Банкянски мечти преди 4 години
В Пловдив завод до завода. Отляво - Фолксваген, отдясно - Хюндай, отгоре - Форд, отдолу Мерцедес!
77
2
 
10
 
! Отговори
mmmm преди 4 години
Пълни глупости, колкото и да ми е болно, България по никакъв начин не превъзхожда Турция от към работна ръка, най-вече в автомобилната индустрия, в Турция има десетки университети които пряко са свързани с автомобилните заводи и продукцията, хората които излизат от тези университети имат знания и практика които липсват в България.
76
0
 
5
 
! Отговори
До Бойко преди 4 години
Бойко, отиди на срещата им на директорите да ги поразубедиш малко. Използвай малко немски " Komm schon, Leute. Baue es in Bulgarien" .Mоже и Меркел да поканиш.
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия произвежда ли самолети освен перални и прахосмукачки, нали уж са много високо технологични, нямат ли някои стари самолети от 60те да им купим за няколко милиарда, така и така им купувама 20 годишните фолксвагени, може и няколко самолета да купим, да ни поздравят после.
74
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България или Турция ще плащат средно 800 евро заплати, а в Германия биха плащали по 4 хил еврл. Около 3 хил евро спестяват от работно място, 5 хил работници това са 15 милиона евро месечно, 180 милиона годишно си спестяват. А тази "инвестиция" за 1.4 милиарда ако трябваще да отварят завод в Германия да купуват там терен, и да строят щеше да им излезе 7 милиарда. И *** се радват на "инвестицията", и даже се борят кой да бъде "инвестиран" - България или Турция.
73
0
 
7
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
С тия пари да бяха построили завода на VW, хем щяха ни пазят, хем щяха и пари да докарват... сега ние ще изнасяме за САЩ.... на гол тумбак чифте пищови
72
0
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Страната ни превъзхожда Турция по много показатели""След като превъзхождаме Турция по толкова много показатели ,няма ли как да се изброят 7-8,че да се посмея в горещият следобед.Само мантрата ,че сме член на ЕС не я споменавайте,защото се оказа,че това членство до момента не е помогнало особено
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вие си вярвате че превъзхождате някой.