В Сидни мъж намушка жена с нож, крещи "Аллах акбар"

Той се опитал да нападне и други хора в центъра на града
13 авг 2019 09:56, Елка Василева
80
В Сидни мъж намушка жена с нож, крещи "Аллах акбар"
Кадър: YouTube

Австралийската полиция арестува нападател, намушкал жена с голям кухненски нож и викал "Аллах акбар" в Сидни, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Мъжът се опитал да атакува и други хора в центъра на най-големия австралийски град.

Полицията потвърди, че той е задържан и че намушканата жена е откарана в болница и е в стабилно състояние.

На разпространени от австралийски медии кадри се вижда как скочилият върху покрива на автомобил нападател размахва кухненския нож и крещи "Аллах акбар" (Бог е най-велик), като в същото време приканва полицаите да го застрелят.

По време на операцията по задържането на мъжа властите отцепиха центъра на Сидни. Според полицията опасността за обществената сигурност е отминала, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
16
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Обаче, ако беше бял комплексиран расист, и беше тръгнал да стреля напосоки крещейки, че мрази други раси и религии, тукашните форумни кратуняци щяха да го възхваляват и почитат. Кратуни, не разбрахте ли: вие с ислямистите и расистите сте си лика прилика! Мразите и желаете да унищожите либералния свят. Не понасяте различните от вас. Отвращава ви либерализма, защото сте с индивидуалността на керамични керемиди. Вие сте си братя по ориентализъм и невежество! Омразата ви е съдбата.
15
5
 
4
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
До 16 А беако знаеш къде в Сидней дават 6 цифри за чистене на офис, с удоволствие ще изоставя ИТ-проектите които ръководя за Авсрталийското правителство и ще ида да си чистя, без да нося никакви отговорности, дори не искам да имам офис! Срамна работа няма. Ще си зимам 6 цифри, и ще си живея в къщата с 2 гаража и с удоволствие ще чистя и мия ако ми кажеш къде дават заплата като мойта. Благодаря предварително! Поздрави
14
0
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Мърляч... Дано следващият път - ти да си наред... И докато големия кухненски нож играе.. говори на акбаровеца - нещо за интеграция
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо либералните медии не пуснат статия ,че е време да почнем дебат за исляма без уговорки .
12
2
 
16
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Защо от Франс прес и Ройтерс не са написали, че "мъжът" е бил болен и изпаднал в амок? На расизъм ми намирисва! Бързо да се извинят на цялата мохамеданска общност по света, че те са много, много обидчиви!
11
19
 
0
 
! Отговори
До Додо преди 4 години
Що за глупости пишеш, бе кратуняк! Много ясно, че този е малко вероятно бял ден през живота си повече да види! Като лабораторни плъхове сте, ей! Пък и си втълпявате и се изкарвате големи жертви на ислямистите! В Австралия се случило, а нашия лъже-християнин се пеняви от мутростанската си кочинЯ.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
приканва полицаите да го застрелят...........никакво стреляне. там в затвора, и - мушкане с ножове ден, два, три....до като жената се възстанови. да усети и той сладостта на онзи, неговия, великия. нали е тъгнал да става мъченик, не го лишавайте от това удоволствие, уважете стремежите му.
9
2
 
20
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"намушкал жена с голям кухненски нож и викал "Аллах акбар" в Сидни"============================================Чудесно, сега австралийския министър-председател ще му се извини публично по всички телевизии, че жената го е обидила! Зер, Австралия е отворена, мултикултурна общност и Исляма е добре дошъл! Най-важното е народа да бъде предпазен от християнството и европейската раса! Освен това, ще бъде придружен и от новозеландската министър председателка, която от Крайстчърч още носи бурка!
8
1
 
17
 
! Отговори
swinar ot selo преди 4 години
Сега заради този болнияще умъртвят ли всички такива в периметър 20 км.Питам Или за прасенца можеза камилари и акбари не може
7
1
 
20
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
За тях може. Той нещо се е объркал "човека". Виж ако беше християнин веднага щяха да закрият всички църкви в радиус 30 километра, а той "човечеца" изповядва "мирната" религия!
6
0
 
9
 
! Отговори
:))) преди 4 години
Гражданският арест е на ниво.Заклещен като див субект какъвто си е.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тея трябва да се действа както при АЧС. Един случай ако има и целият район да се прочиства.
4
5
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОРЕДНИЯ ПСИХОПАТ
3
1
 
21
 
! Отговори
Барселона преди 4 години
Присъда на място и това е...
2
5
 
23
 
! Отговори
соросоид преди 4 години
Нека да бъдем толерантни, и да не отричаме случолото се. Това нападение цели да развие дискусия в името на мултурния диалог, да ни отвори към другия, ,да отрече нашата закостенялост, да допринесе за развитието на рацзлината култура. Нашият отговор следва да е мощна доза толератност-строителство на джамии, а задържания следва да бъде награден и поканен да продължи да обикаля улиците-в името на мултикултурния диалог!
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравили сте да напишете, че мотивите са неизвестни и са в процес на установяване.