Канада също спря продажбата на оръжие за Турция

Причината е настъплението в Северна Сирия
16 окт 2019 10:58,
16
Канада също спря продажбата на оръжие за Турция
Снимка: Pixabay

Канадското правителство обяви вчера, че временно преустановява издаването на нови разрешителни за износ в Турция, главно на военна техника, в отговор на военното настъпление на Анкара в Северна Сирия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Тази едностранна акция заплашва да подкопае и без друго крехката стабилност в този район, като влошава хуманитарната обстановка и вреди на постигнатото от международната коалиция срещу /джихадистката групировка/ "Ислямска държава", в която участва и Турция", посочи в комюнике канадското външно министерство.

"Предвид развоя на събитията, Канада временно спира новите разрешителни за износ в Турция" на "контролирани продукти", основно военна техника, посочва министерството.

С тази стъпка Отава се присъединява към няколко европейски страни, обявили сходни мерки.

По данни на външното ведомство през 2018 г. Канада е продала на Турция оръжие за близо 116 милиона канадски долара (80 млн. евро).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Путин преди 4 години
СПИРАЙТЕ ! Русия ще печели от продажбата на оръжие !!!
9
1
 
4
 
! Отговори
BM преди 4 години
то май се оказва че всички държави произвеждащи оръжия са добре развити,а останалите ?
8
0
 
15
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 4 години
На такива новини най много ще се радват Руснаците. И без туй Турция е навита да купува от тях.Голяма работа че Канада и други страни няма да продават оръжие, ако не продават няма да печелят пари. Турция не губи нищо.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция започва да купува оръжие от Русия !Евтино и практично !
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиии цел свет е продавал оръжие на Турчина. Та те са го заринали има оръжие за 20 годишна война. Немци канадци американци и каквили още не са си пласирали оръжието в турция. Сега когато видяха че турчина не им се подчинява и неще да спре завоевателната война го заплашват че ще спрат да му продават. Нямат ли закон в това Нато че ако държава от блока нападне независима държава следва нападение на същата тази държава от държавите членки на Нато. Или това нее демократично. Вашта *** деби, лска.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"НАЛИ ТУРЦИЯ ВСИЧКО САМА СИ ПРОИЗВЕЖДАШЕ!!!ОНОВА ДЕТО ПИШЕ В ПОЛЗА НА ТУРЦИЯ ПАК НИ ИЗЛЪГА ТУК!"----То едното не пречи на другото. И в България се произвежда сирене, но всеки си купува каквото иска. Аз лично предпочитам да си взема вносно, понеже пасва по-добре на пастата в която ще го настържа или в салатата в която ще го сложа. Гошо от долния етаж ползва само българско, защото му харесва повече.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България трябва да се разграничи от санкциите на идьотите срещу Турция. България трябва да бъде в приятелски отношения с Турция.
3
2
 
16
 
! Отговори
мияяяв - хав хав преди 4 години
хахаха. Голяма работа е направила Канада.
2
16
 
7
 
! Отговори
Независим Кюрд преди 4 години
Браво на Канада. Турция е агресор и окупатор. Трябва да бъде санкционирана на макс
1
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЛИ ТУРЦИЯ ВСИЧКО САМА СИ ПРОИЗВЕЖДАШЕ!!!ОНОВА ДЕТО ПИШЕ В ПОЛЗА НА ТУРЦИЯ ПАК НИ ИЗЛЪГА ТУК!