Асандж едва каза името си пред съда

"Не мога да мисля адекватно", заяви той
21 окт 2019 18:10, Нели Христова
21
Асандж едва каза името си пред съда
Снимка: Reuters

Джулиан Асандж се яви пред британския съд и въпреки че бе гладко избръснат и спретнат със син пуловер и спортно яке, състоянието на основателя на Уикилийкс не беше добро.

Още по темата

"Съжалявам, не мога да мисля адекватно", каза Асандж, след като с трудност произнесе дори името си. Той едва сдържа и сълзите си. 

Основателят на сайта се яви пред британски съд за разглеждане на делото за неговата екстрадиция, предаде Асошиейтед прес. През юни, бившият британски вътрешен министър Саджид Джавид подписа разпореждане, позволяващо Асандж да бъде изпратен в САЩ.

Разглеждането на делото по същество ще започне през февруари 2020 г., след като съдия Ванеса Барейсър отхвърли искането на защитата на Асандж делото да бъде отложено с три месеца, предаде Ройтерс.

Асандж, който по време на последните процедурни заседания на съда не се явяваше в залата, този път бе доставен от затвора "Белмарш". Той изглеждаше много отслабнал. По-рано защитата на австралиеца твърдеше, че той има проблеми със здравето и страда от депресия, отбелязва ТАСС.

Пред сградата на съда се бяха събрали стотина привърженици на Асандж, призоваващи британските власти да не го предават на САЩ, където основателят на Уикилийкс е заплашен от 175 години затвор за хакерска дейност.

Американските власти обвиняват австралиеца, че е влязъл в сговор с бившия аналитик от военното разузнаване Челси Манинг за разбиване на парола на компютърна мрежа на американското правителство. Очаква се делото да се проточи с месеци, като и двете страни могат да оспорят решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бавно, но сигурно вървим към общество тип "Оруел". Отдавна демокрация не съществува никъде, а по-скоро сложна форма на задкулисен глобален фашизъм. И ако някой си мисли, че някога обикновен човек може да бъде допуснат до управлението, е добре да се прегледа (ако има пари разбира се).
18
2
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Асандж ще си остане герой ,а тези ,които го преследват ще останат в историята ,като тирани !
17
1
 
1
 
! Отговори
преди 4 години
Памела Андерсън е права. Много секси мъж. Още преди години когато образът му стана публи4ен много го харесах...винаги ми е тегаво като 4уя лоши новини за него...ама кво да се прави. Не мога да му организирам бягство от затвора...:(
16
4
 
4
 
! Отговори
В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ преди 4 години
ЗАЩО В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМА ТАКИВА СЛУЧАИ , С ХОРА КАТО АСАНДЖ И СНОУДЪН ? ДАЛИ НАПРАВО ГИ УБИВАТ БЕЗ ДА СЕ СТИГА ДО СЪД ? АКО Е ТАКА , КОЕ Е ПО-ХУМАННО И ЦИВИЛИЗОВАНО ? С ДРУГИ ДУМИ КОИ ДЪРЖАВИ СА НАИСТИНА ДЕМОКРАТИЧНИ , СЪС СВОБОДА НА СЛОВОТО , ЗАЩИТЕНИ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ - САЩ , АНГЛИЯ И ОБЩНОСТТА ИМ , ИЛИ ДРУГИТЕ НАПРИМЕР РУСИЯ И КИТАЙ И ПОДОБНИ ?
15
1
 
13
 
! Отговори
додо преди 4 години
Какъв национален предател? Някой хора наистина не са добре!Какво предаде,как американската войска избива цивилни,защото им е по лесно и не могат да им отвърнат?
14
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за нац. предател леко се разминава
13
16
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Чака го тен инч шпек на нига фалабама
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велика справедливост в западните демокрации...дрогират те преди процеса, така че и името си не можеш да кажеш, а какво остава да се защитиш...
11
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и сергей антонов беше в подобно състояние на процеса за папата,после така и не се оправи за съжаление
10
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за един убиец от Австралия може свобода а за един друг австралиец,които никакво престъпление не е извършил не може,защото изкара кирливите ризи на ЦРУ и на други служби на запада.Сайта на Асанж е просто пощенска кутия в която пристигат секретни документи с молба да бъдат публикувани и той това и прави.А кой ги изпраща и каква е вината му?А това,че някой не си е опазил тайните не може да набеждава друг за грешките си.У нас,случая НАП.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една вметка за слабограмотните журналистченца и най-добрия им приятел Google Translate:в случая jacket означава сако.
8
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ДРУГИ ДУМИ Е ДРОГИРАН докато стане мозъка на картофено пюре да не може да говори .Скоро като Джефри Епстайн ще се самообеси в килията. Едуард Сноудън го чака същото ...
7
3
 
65
 
! Отговори
Ийон Тихи преди 4 години
МАтрицата и нейните поддръжници няма да се спрат пред нищо за да смажат свободата на словото. Само всеобща борба може да ни отърве от тия .......
6
4
 
58
 
! Отговори
BROWN POWER GERMANY преди 4 години
Еквадор го предаде срещу пари и то на кой дори не на американците !? Еквадор сега е на прага на хуманитарна криза, естествено тука нито дума по справедливите медии. Съди го английски съд по престъпление което Асандж не е извършил срещу никой в Англия. Демократично е това.
5
5
 
9
 
! Отговори
Въпрос? преди 4 години
Във Великобритания и САЩ се рисуват рисунки на съдебната зала и участниците в процеса и те се публикуват в медиите. Това е от десетилетия. Нямат фотоапарати ли? Или със закон е забранено да се снима в съд и заради това рисуват, за да го избегнат по втория начин?И ако е така защо не рисуват карикатури, за по-весело?Моля някой разбирач да каже.
4
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мисля, че британското правосъдие е по-добро за Асандж, да го екстрадират по-бързо, в американски затвор ще му е по-добре
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който се бори срещу капиталистическото робство е хакер и престъпник.Този сигурно е комунист, абе къде си тръгнал да се бориш бе. трупай си кинти и си живей живота като нас другите мишки подръжници на капиталистическото робство.
2
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, да казваш истината, не просто не е благодетел, а дори е опасно за живота.
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промиват му мозъка...