Грета Тунберг закъснява за срещата на ООН

Активистката все още е на лодка в Атлантическия океан
2 дек 2019 19:43, Нели Христова
70
Грета Тунберг закъснява за срещата на ООН
Снимки: Reuters

Грета Тунберг ще пропусне първите дни на срещата на ООН в Мадрид. 16-годишната активистка сама обяви закъснението си в социалните мрежи.

"Пътуваме към Европа! Очаква се да пристигнем във вторник сутринта. Ще акустираме на Doca de Alcantara в Лисабон и се надяваме да ви видим там!", написа Грета. 

Още по темата
Тя бе принудена бързо да намери транспорт, който да не оставя въглероден отпечатък, след като срещата на ООН бе преместена от Чили в Мадрид в последния момент. На помощ се притекоха двама австралийски влогъри, които предложиха своя катамаран.

Срещата на ООН започна днес, като главният секретар на организацията Антониу Гутериш обяви, че "вече сме преминали точката, в която ще можем да се върнем назад". Той обяви следващите 12 месеца за критични в борбата с промените в климата.

"Да послушаме многото хора, които настояват за промяна. Да отворим очи за дебнещата ни непосредствена заплаха. Да обърнем внимание на единодушието на науката. Да проявим политическата воля, която народите очакват от нас. Всичко по-малко от това би било предателство към човешкото семейство като цяло и към бъдещите поколения", призова генералният секретар на ООН.

Срещата ще продължи до 13 декември и дори и закъсняла, Грета ще успее да се обърне към световните лидери и да настоява за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
22
 
! Отговори
ххх преди 4 години
Интересно ми е ако и аз се пиша екоактивист дали изобщо ще ме пуснат на срещата на световните лидери на по-малко от 300 метра.Ако пък ме пуснат дали ще и дадат думата?Някой яко си плаща за да лансира това болно дете
39
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме 10 години да спасим планетата, ако не се върнем в каменната ера ни очаква сигурна гибел.
38
3
 
20
 
! Отговори
СТАЛИН преди 4 години
по времето на САЮЗА щяхме да потопим яхтата а грета ако оцелее я чака разстрел абе с две думи щяхме да спасим света от грета
37
1
 
13
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
Чиститата Ханука!!
36
1
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Ако разгледаме мравките ще видиме на къде върви човечеството - огромна част са безмозъчни и мислят само за благото на мравуняка.Даже нямат право да раждат.Малка част са войници и малка част обслужват кралицата майка.Тъй че и раждането на деца ще стане лукс в един момент.А и щом тази се изтиква напреде значи има нещо гнило в цялата работа.
35
2
 
3
 
! Отговори
Бен Шалом Бернанке преди 4 години
от шабес-г0й иденственото което обичам повече е шабес-шикса!
34
1
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
И на мен извънземните ми го казаха.Тия петимата са новите апостоли на борбата срещу въглеродните емисии.
33
3
 
20
 
! Отговори
тренер преди 4 години
Гадно е,че со.росо.идните ч.ифу.ти изпозлват това ол.игофренесто създание Грета за целите си.Явно родителите й са я продали за жълти стотинки.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 32Казвам ти веднага,Гутиереш е прикрит комунист!Прикритието му е социалистическата партия,освен това 6 години е председател на социалистическият интернационал!
31
2
 
12
 
! Отговори
Заболяване. преди 4 години
Синдромът на Аспергер е психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се със значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване, съпътствани от ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси. За хората, имащи синдром на Аспергер, често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област, докато при необичайни за тях дейности може да имат трудности.
30
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете ми думата тези пет човешки същества на снимката ще спасят планетата.
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещата на ООН започна днес, като главният секретар на организацията Антониу Гутериш обяви, че "вече сме преминали точката, в която ще можем да се върнем назад". Той обяви следващите 12 месеца за критични в борбата с промените в климата.--------------Хейтъри, Грета такава - онакава, а за Гутериш нещо да кажете? Или и той е аутист и не знам какъв си... Това че на вас ИСТИНАТА за проблемите с климата не ви изнася, не я прави по-малко ИСТИНА!
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази пикла си живее добре на гърба на екоактивисти,вегани и други изперкали особи!А,между другото,кога ходи на училище?
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този свят съвсем изперка. ***, мендъри, малцинства и цветни, триполови, безполови и накрая аутист да ти дава акъл и да ти размахва пръст.
26
3
 
21
 
! Отговори
фанкиши преди 4 години
МАЛКАТА ПИКЛА С ГОЛЯМОТО САМОЧУВСТВИЕ!
25
3
 
17
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 11Посмали малко...тя е голямо влияние за такива като теб....за вегани, за такива които не знаят днес жена ли са мъж ли са или извънземно от съсзвездието Кентавър...хора с лабилна психика....ако иска Гретка да не оставя СО2 да не ползва автомбил да не ползва ток, да няма домачен любимец и т.н. Гретка не е разбрала че замърсяването е по опасно то глобалното замърсяване....Всички психовци като нея не трябва да позлва нищо от съвременната цивилизация...
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да изпратят буксир на нафта да ги изтегли.
23
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без умни деца като Грета този свят върви към сигурна гибел.
22
1
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
От Лисабон до Мадрид са 650 км. Трябва да наеме тротинетка или велосипед или Тесла примерно. Сложна логистика за четящо текстове пред широка аудитория детенце...
21
2
 
2
 
! Отговори
Бабаит преди 4 години
До Данчо от Елин ПелинСпоко,не си ти,за тебе стрина Пена от Долно ***