Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа

Активистката публикува снимка на която седи на пода във влак
16 дек 2019 07:30, Нели Христова
232
Лъже ли Грета? Deutsche Bahn твърди, че е пътувала в първа класа
Снимка: Reuters

Грета Тунберг предизвика съжаление, че се налага да се вози в претъпкани влакове, седяща на земята, за да се прибере у дома. Но в 21-век всеки знае, че снимките в Instagram не са най-достоверните източници на информация.

Още по темата

Лъже ли Грета за претъпкания Deutsche Bahn?

Между железопътната компания и еко активистката настъпи спор в Twitter, след като от Deutsche Bahn отговориха на снимката й светкавично: "Щеше да е също толкова добре, ако бяхте казали колко приятелски настроен и компетентен е екипът ни, който се грижеше за вас на мястото ви в първа класа."

Всъщност, това е вторият коментар на железниците относно снимката й. В първия, те и пожелаха приятно и безопасно пътуване и обещаха, че ще работят над това да подобрят влаковете си и да имат повече места. По-късно обаче настроението им към Грета рязко се промени.

Активистката нямаше как да не отговори

Тя обясни, че това, че се движи с претъпкан влак не е било нападка към компанията. Всъщност, това било хубаво нещо, тъй като все повече хора избирали екологичният начин за предвижване. Тя призна, че е получила място в първа класа след като влакът спрял в Гьотинген, 4 часа след отпътуването й.

Според хора във влака, момичето било с баща си и екипът на Deutsche Bahn били изключително любезни с нея. Дори и давали шоколадчета на които пише leblingsgast (любим гост). Те се раздават на хората в първа класа, както и на тези във втора при големи закъснения. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
22
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Все ми е тая дали някакво сбъркано и болно девойче лъже...Не е ли по-важно,че *** на монополите от КЕВР пак ще одобрят повишаването на цената на водата...Защо никой не пише за това?
151
2
 
12
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Туй нейна лъжа бял кахър.
150
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че това дете има проблем. Голям проблем с централния процесор и по- точно с АЛУ.
149
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па много ясно. Тя лъже за всичко та за това ли нема да лъже.
148
2
 
38
 
! Отговори
синдром на даун преди 4 години
значи Грета за шоколад ревяла...а ние си мислихме че е заради климатичните промени..ха.ха
147
1
 
15
 
! Отговори
K... преди 4 години
От малка
146
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това мяза на обсебено от зъл дух.Малка е но е спец в манипулациите,не и липсва самочувствие дори да увлича големи маси от хора чрез телевизия и др. масмедии. Гледа малко като изтървано това.И ако искаше наистина да се бори за ,,своята си кауза'',трябваше да посети Индия и Китай първо,а не лъскавият Запад кйто си е изнесъл всичкото си замърсяващо производство в големите азиатски страни.Нещо много гнило има около това подрастващо дете.Но определено хората не я харесват.
145
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А га яде шоколадите ни рива!
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз до сега в германски влак не съм видял правостоящи! Просто системата е такава и не дава.---В даден момент спират да продават билети за втора класа, само за първа, но по празниците в ICE има и правостоящи. Пътническите влакове, с които хора отиват или се връщат от работа в близки градове и села, в пиковите часове почти винаги са тъпкани.
143
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая и се оплаква даже. Трабваше да я пуснат към дома със стадо изпускащи метан камили. Дано поне тръгне на училище в скоро време.
142
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета е едно болно дете.Да лъже я учи семейството и, и тези на които те са я продали за да я използват за лични цели.Отвратителна постъпка към едно болно дете-има ли световни некорумпирани организации които да се погрижат да не бъде използвана като мечка на панаир.
141
2
 
14
 
! Отговори
шапка кръгла малка преди 4 години
До Додо: How dare you?!? Нима не знаеш, че Грета е оцеляла Холокоста? Вие май забравяте за 6-те милиона, гоим!?????
140
2
 
27
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Това не е учудващо. Подлогитe на ционизма винаги имат привилегии, а лъжата за тях е начин на изкарване на прехраната!
139
3
 
24
 
! Отговори
Попа преди 4 години
Мисля че е една малка лъжкиня, ако питате мене.
138
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Що не се прибра на магаре?
137
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Както и да е било,все някак е било.Още не е било никак да не е било"../Швейк/....Важното е,че пубера получи нова порция реклама..."В първа,или втора класа пътува "активистката?..Това е въпроса,от който зависи бъдещето на човечеството".."Ту би,ор нот ту би ?"..
136
14
 
2
 
! Отговори
_ преди 4 години
Да ви имам кликбейта.Все едно не може хем да пътува в първа класа, хем да е претъпкан влакът... Но бъгларинът е скаран с логиката, та явно ви връзва. Халал.
135
1
 
19
 
! Отговори
Боряна Тодорова преди 4 години
Към авторката на материала: Необходимо е да демонстрирате по-добра грамотност, след като пишете статии. Например "предвижвам" - такава дума няма, пише се "придвижвам". Липсват препинателни знаци на правилните места и още няколко, да речем, незабележими правописни грешки. В днешно време никой няма уважение към граматиката на собствения си език, но в журналистическите среди тези грешки са недопустими.
134
0
 
10
 
! Отговори
Тълковник преди 4 години
Дяволито или дяволско има голяма разлика. Аз мисля, че е второто.
133
0
 
29
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
От опит съм стигнал до извода, че ако искаш да компрометираш някой, то най-лесно е да го оставиш достатъчно дълго време и той сам ще се оссере. Стига вече Гретенизън! Вече не е забавно.