В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?

В селото искат справедливи присъди
14 яну 2020 09:14, Александър Попов
109
 В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив
И днес продължава напрежението в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа, а в селото е засилено полицейското присъствие.
 
Жители на селото се събират в центъра на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Те искат изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството, съобщи bTV.
Още по темата
Те недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.
 
Бащата на 18-годишната Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.
 
"Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени", настоя той.
 
След жестокото убийство на 18-годишната Андреа, в Галиче започна спецакция срещу битовата престъпност, съобщава Bulgaria ON AIR
 
Проверяват се всички криминално проявени с т.нар. "висящи дела". Задържаният за убийството на 18-годишното момиче може да получи до 12 години затвор. 
 
Младежът, който направи пълни самопризнания, е завършил само първи клас и има криминално досие. Разследването е установило, че 17-годишният обвиняем е проявил изключителна жестокост.
 
Днес в Галиче е погребението на Андреа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
Мая преди 4 години
До Анонимен Абсолютно съм съгласна с Вас, това е абсолютно безумие...
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И след 12 г нов епизод от сериала, да сме живи - ще видим.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано поне даде тласък за разширяване пределите на неизбежната самоотбрана.
17
1
 
20
 
! Отговори
бай х преди 4 години
моя комшия закла един пред нас ... лежа в затвора точно 7 години , като излезна имаше документ че е психически болен ..... те това е ,, правосъдието,,
16
2
 
37
 
! Отговори
факт преди 4 години
Съвременната българска държава защитава престъпниците с всичка сила. 5 до 12 години затвор за такова жестоко и нечовешко престъпление е преди всичко гавра със всички близки на горкото момиче и с целият български народ. Наказанието трябва да бъде НАКАЗАНИЕ а не превъзпитание. И то трябва да бъде толкова сурово, така че да не позволи на никой в бъдеще да дръзне да извърши подобно нещо.
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е извършил три престъпления и трябва да го съдят за всяко едно по отделно.Например:според мен,за побоя-20 год.,за изнасилването-30 год. и за убийството-50год.,без право на промяна.И през това време да работи на каменна кариера с най-големия чук,да блъска 10 часа на ден.За да се издържа в затвора,а ние и родителите на това дете да го издържаме.
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законите в България так аса направени да поощряват убийствата!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след 4 е на свобода,
12
5
 
13
 
! Отговори
Петкан преди 4 години
Ако беше Ценко Цоков кмет, това нямаше да се случи :)
11
2
 
28
 
! Отговори
Пак преди 4 години
да попитам, въпреки че след моя въпрос не знам защо, но следва *** - Къде е Кр. Кънев да коментар?
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този няма на къде повече да се превъзпитава той вече си е възпитан за това което прави .... Всяко дърво, което не дава добър плод, се отсича и се хвърля в огън. И така, по плодовете им ще ги познаете.
9
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 17 години тази пас-мина имат по 2, 3 деца, а те го третират като дете.
8
3
 
47
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Битови убийства и изнасилвания и при мен имаше, но извършителите лежаха ДО ЖИВОТНякой да помни при мен лице от махалата да ходи да заплашва някого? Да отвлекат дете, да го изнасилят 10 човека и да го продадат в чужбина??? Да продават наркотици на деца??? Пред училищата???Такова нещо даже не смееха и да си го помислят, камо ли да направят.На ви сега демокрация 12 години максимум за такъв извepг и психопат. Сега е на 17, като излезе от затвора на 29 години гледайте какво ви чака!
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А понеже промените за съкратеното производство все още не са законов факт,ако признае ще получи под минимума от 5 години.С работа и добро поведение -може и доста по-бързо.И пак да питам-какво стана със пределите на неизбежната самоотбрана?Ако(понеже го познава),девойката вместо да пробва да звъни беше го чакала с пистолет или нож?Тя щеше да е жива,а скота нямаше да е на свобода скоро
6
1
 
39
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
При мене тоя щеше да строи светлия социализъм в Белене доживот.Да ви припомня Кирил Рашков т.нар. самозван цар Киро от Катуница при мен беше осъден на 30 години изправителен труд в Белене за НЕНАСИЛСТВЕНИ престъпления - измами, спекулации с валути и продажба на крадени вещи.Желю Желев го пусна на свобода и се почна убийства, изнасилвания, отвличания на момичета и продажбата им в чужбина, наркотици.БИТОВИ убийства и единични изнасилвания и при мен имаше, но извършителите лежаха ДО ЖИВОТ.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 години затвор, а за пребиването на клошаря почти до смърт няма ли да вземе още едни 5-7 години или в Бойковата *** по голямата присъда се осъжда а по малката изгаря! В САЩ те съдят за всяко престъпление по отделно и годините се натрупват според това какви престъпления си направил!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гербисто-патриотТАКИВА НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТАТ! ТО СИ ИМ Е В КРЪВТА !!!!!
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДНИ - АКТИВИЗИРАЛИ СЕ ДА ГЛЕДАТ ТЕЯ СЪС СЪДЕБНО МИНАЛО , ДОСИЕТА И ТН ,,,,Е ТРЯБВА ДА СТАНЕ ТАКОВА УБИЙСТВО ЧЕ ПРОКУРАТУРА И ПОЛИЦИЯ ДА СЕ АКТИВИЗИРАТ - И КАТО ПРЕМИНАТ НЕЩАТА - ПАК СЪЩАТА ПЕСЕН!!!ТАКИВА НЕ 5 Г НЕ 20 А ДОЖИВОТ БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ , ДАЖЕ И КАТОРГА !!@!!!!!!
2
43
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Е колко години затвор да искат? Наказанието следва да бъде нормално, 5-12г. си е такова, а не свръх-тежко от което няма да има полза. Целта е човек да бъде превъзпитан и да се включи в трудовите редици след време като редови гражданин, който да работи и да плаща данъци, а не цял живот да живее наготово в затвора.
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бре, 5 години!? Та то няма да му стигнат да изкара до 8 клас в затвора. Съдебната система в Тераторията е най-страшното зло