Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС

Изстрелян е в чест на 75 г. от победата над нацистка Германия
25 апр 2020 12:56, Елка Василева
267
Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС
Снимка: архив, БГНЕС

Руският космически кораб "Прогрес МС - 14" измина за рекордно краткото време от 3 часа и 20 минути разстоянието от Земята до Международната космическа станция (МКС), предадоха Франс прес и ТАСС.

Това написа на страницата си в Тwitter генералният директор на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Корабът бе изстрелян тази нощ в 01:51 ч. по Гринуич с ракета "Союз 2.1а" от космодрума Байконур в Казахстан.

От "Роскосмос" заявиха, че изстрелването на "Прогрес МС-14" е в чест на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, която Русия ще отбележи на 9 май, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

На борда на достигналия МКС кораб има гориво, вода и оборудване, необходимо за научни изследвания, храна, дрехи и лекарства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименверно е!..Американците "гледат към Марс"....Но натам хората гледат още от времето на Галилей и Скиапарели................М/у другото,да не остана неразбран:-Аз ще бъда един от най-щастливите и горди хора на Земята,ако наш човек-било американец,руснак,индиец,китаец,самоанец,ром или който и да е,СТЪПИ НА Марс!!!!!..За съжаление познанията и опита ми ме карат да гледам много скептично на тая идея.Но пак казвам:-Ще съм щастлив,ако "хомотосапиенс" са поразходи на Марс...но.."А д
115
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще удавят болката в самогон или в изискания борящник.
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоТи ми приличаш точно на баламурник като гледам какви ги лющиш. Американците гледат вече към Марс и натам се насочват усилията им. Между другото, с кои специалисти мислиш че работи Мъск по неговите проекти? Още нещо: в най-началните си години като бъдещ бизнесмен в космоса Мъск е посещавал Раша за да купи от тях ракети за извеждане на товари и пасажери в орбита, но пияндурниците му са се подигравали. Сега той прави най-добрите комерсиални ракети и модулите му могат да се скачат с ИСС
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение какво ще се пише. Внуците на тримата русофили ще продължават да обясняват Армата колко як танк е, защото гасне само на паваж.
112
1
 
3
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Е и?! И след 200 г. ще четем ли пак същото?
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да има Русия в текста, на каквато и да е статия и става страшно! Бах ва в комплексарите!
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На парада с маски ли ще бъдат? Или с противогази за да се подчертае победата?
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фишека е достигнал облаците! А пътища между градовете кога?
108
7
 
8
 
! Отговори
До Чегевара преди 4 години
Излетя веднъж. После тавана на хангара се срути и загинаха 7. С това и приключи...
107
4
 
7
 
! Отговори
Чегевара преди 4 години
А, какво стана с руската совалка Буран?
106
9
 
7
 
! Отговори
ХА ХA XA преди 4 години
И. Мъск е по-наптред с материала от космическите напъни на цялата великая и могучая Русь ...
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се карайте,тези които контролират света и плануват къде какво да се направи или да не се направи,не са от Европа или Русия,каквото решат свтовните господари ,това става,ако нещо не ви харесва по света,оплачете се на тях!
104
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До @"Шатъл" програмата на щатите беше тяхното ВЪРХОВО постижение!!!Повече от нея НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ да възпроизведат!..-Тя беше "НАЙ-НАЙ-НАЙ!"И след като изгубиха няколко "совалки" и..колко?..-десет,или петнадесет астронавти,те просто нямат възможност да направят и една крачка напред!!!!!ТОВА е причината,НЕ "икономически интереси"!!..-Защото финансово те нямат никакви ограничения!дадоха най-доброто от себе си...Повече не могат.ТОВА е истината!..Останалото са алабалистики за баламурниц
103
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До @обаче *** ядоса,нема майтап!..-Щом "икономически им било изгодно" да използват руските ракети,ЗАЩО ХВЪРЛЯТ ТОЛКОВА МИЛИАРДИ в канчето на Айрън Мъск?!С тия пари биха могли да възстановят програмата си,която впрочем е ОТ СТРАТЕГИЧЕСКО,включително и ВОЕННО ЗНАЧЕНИЕ!..-Това не са ти смартфоните бе!!!!!
102
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просо, човека не ти казва някаква изключителна тайна от която да се възползваш само и единствено ти, а ти съобщава масови, световно известни факти. Лесни за разбиране, отгоре на всичкото.
101
2
 
3
 
! Отговори
@ преди 4 години
До ПроСоТоЗле си, АМА МНОГО.Както и да е, такива като теб няма смисъл да си губи човек времето да се занимава с тях сериозно. Малко за майтап ставаш и дотам.
100
10
 
6
 
! Отговори
@ преди 4 години
До ПроСоТоРуснаците СА алкохолици. Неслучайно Джуджи поде кампания за намаляване на алкохола, но както вече някой отбеляза, това не е всичко. Алкохолици са защото освен нормален алкохол, те пият и неща, които просто не са предназначени за пиене (наред с тези които са).Бил в СССР и Русия много пъти (последния път за Олимпиадата) и като изключим малко поосъвременения тип на кръчмите, всичко си е същото. "Международните" ти примери са доста показателни за това, че не знаеш за какво говориш
99
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До @съжалявам!..Мой пропуск е че не следя "премъдростите " ти!..И сега разбрах,защо "не съм поумнял":..-Ами щото не ти обръщам внимание...клетия ,клетия аз!.....
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В yшaката освен чyгун, друго няма! Всякакви опити за цивилизоване, опрират до падане под масата.
97
2
 
5
 
! Отговори
@ преди 4 години
До ПроСоТоДа ти обясня, но всичките пъти след като съм ти обяснявал не съм забелязал след това да си поумнял, само ръсиш нови глупости, при това НАВСЯКЪДЕ. Добре, нов опит: след като им катастрофира совалката (Колумбия) американците прецениха, че разработването на нов тип такава ще е прекалено скъпо за целите на мисиите до ИСС. С други думи, беше им по-евтино да плащат на руснаците и на французите/ЕС. Най-обикновена сметка за това кое колко струва. Мъск си прави бизнес със спътници.