Сираков ще държи 51% от акциите на Левски, обяви: Трябва да стегнем коланите

Тити Папазов взима 35% от собствеността на "сините"
10 юни 2020 12:30, Красимир Ангелов
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият собственик на Левски Наско Сираков сподели, че ще бъде мажоритарен собственик с 51% от акциите на клуба. 35% от акциите отиват при баскетболния специалист Тити Папазов.

"Днес съм наистина изключително развълнуван. Ако нервнича в един момент, моля, да ме извините. Първо искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Ако не бяха те, може би нямаше да има такава пресконференция. Това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Преди две седмици обясних решението си да взема акциите. Приемам Левски като кауза. Кауза да бъде спасен. Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб", започна Сираков.

Още по темата
"Дълговете на клуба са общо 23 млн. 948 хиляди лева. След жеста, който направи г-н Спас Русев. Преди 20 минути подписахме споразумение с Главболгарстрой за 5 години. Прекратява се делото срещу Левски и подписахме 5-годишно споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. Също така 7 млн. лева са задълженията към Националната лотария и Нове холдинг, но те са с падеж 2023 година", разясни легендарният нападател.

По думите му ситуацията в клуба не е чак толкова тежка.

"Реално в момента най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината досега - на футболисти, администрация и треньори. С всеки един от тях ще започна разговори след тази пресконференция. Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока".

"Според бившите собственици не са имали такава експертиза, която имам аз по спортно-техническите въпроси. Скъпоплатени чужденци, които да са извън групата и да бъдат резерви, е прекалено голям лукс за всички отбори. При нас може да се окаже смъртоносно", добави легендата.

Той обеща, че ДЮШ ще е една от насоките, в които ще се обърне сериозно внимание.

"Не е нормално Левски и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. Левски трябва да бъде синоним за коректност", заяви Наско Сираков

Какво още каза новият собственик на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Спортен дихател и отговорност ?!
20
0
 
1
 
! Отговори
фен от народа преди 4 години
тез собственици носят ли някаква отговорност или само ще лапат милиони?
19
0
 
0
 
! Отговори
Не сте прави преди 4 години
Наско си го каза веднага щом стана мажоритарен собственик:-Това е най-тежкият момент в 106 годишната история на клуба:-)
18
0
 
7
 
! Отговори
Вече е ясно преди 4 години
Божков инвестирал в Левски, пък то не били инвестиции ами им дал заеми за 7 мил.лв......и сега му ги дължат Наско и Тити ..........
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** club na closharite, rassistite, fashistite, teroristite, zlatnite koncessioneri ot toto-bg...deto ni napraviha darjava bez priroda...
16
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
КОЙ ще дава парите? това е въпроса
15
0
 
6
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Ново начало с Тити Плачипапазов е като девствена родилка......
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦСКА поне имаше 30 млн. дългове и фалира, защо Левски още е в efbet Лига, с 25 млн. лева дългове?
13
0
 
14
 
! Отговори
Каза ви го преди 4 години
Не очаквайте титли и купи,левскари. И 35 процента на Ревльото, дето няма нищо общо с футбола. Хаха. Ще стегнат коланите другите. Не Наско. Помня Наско как си сваляше гащите, докато играеше в Славия. Хаха. Гонзо и той сваляще гащите. Все със свалени *** ходите в евротурнирите.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събличай!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Папазов, най-после официално намаза дебело филията! Ако с такива като теб Левски се надява да успее финансово, тежко им и горко! Ти си просто доказан професионален мошеник!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо нема просят ще притиснат някой да ги спонсорирa, гледайте сега кой ще избяга в Дубай.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде е вратаря Михайлов )
8
1
 
13
 
! Отговори
Хихи преди 4 години
Наско и Тити ще работят като *** и Пульо. А целта на Левски ще бъде да влезнат в шестицата.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те така. Главатарят е натиснал Черепа/както беше и при Магарешки-Лок..Пловдив/ да спонсорира Левски и той е потрошил 35 милиона. Сега Главатаря ще натиска друг *** да спонсорира ФК. "Лавка"...Наско нема пари и да припари до казино, а Тити ще олигави тия акции...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що да ги затягаме разкарай се бе клош.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски сега ще се идрържат от татини и мамини разлигавени богаташчета които родители ще плащат кеш на Сираков за да ги пуска и така ще се издържат.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нямаш 23 млн то и собственик не си, а подставено лице. Какъв клуб ще роководиш всеки може да те притисне да редиш черно тото за някой лев. Айде бегай джиросвай на някой с пари.
3
0
 
19
 
! Отговори
ЕФ БЕТ лига ЕООД преди 4 години
Работата е ясна. Пари няма, но Сираков ще е нещо като полу-собственик, докато Тити ще "проси" пари чрез рев. Един ден ще пусне сълзица на Пеевски, на другия ден по две сълзици на Домусчиев, па следващата седмица на Найденови да УРЕДЯТ някой хубав КОЕФИЦЕНТ
2
1
 
7
 
! Отговори
не разбрал преди 4 години
Не ми е ясно как така Левски дължи 7 млн. на доскорошния си собствееник и благодетел.