Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?

Препаратите ще бъдат модернизирани заради новите щамове
Обновена: 27 фев 2021 23:01 | 27 фев 2021 23:01, Веселина Йорданова
100
Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?
Снимка: БГНЕС

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове. Това заявява изпълнителният директор на "Байонтех" Угур Шахин в интервю за германското списание "Шпигел".

Според Шахин обаче е възможно да има нужда и от трета доза от ваксината на "Пфайзер- Байонтех" най-късно до другата година.

По думите му най-вероятно оттук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години, предаде БНР.

Причината - ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред "Шпигел", че това ще е новото нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А въпросния Шахин, дали вече се е ваксинирал с това което произвежда или все още казва "Да има първо за хората."?Произведе милиони ваксини (уж ваксини де) и той самия не се ваксинира. Една доза, в сравнение на милиони произведени, едва ли ще е проблем. Проблема е друг. И той го знае, но няма да каже. Нали взе парата.
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТОПрав си. Естественото е периодични да умира 1/3 от населението, висока раждаемост, ниско образование, нисък стандарт на живот за обикновените хора, бързо възстановяване на населението, и после пак същото. Така хората са живяли хиляди години. Това е естественото (нормалното). Това, че сме уцелили спокоен период в човешката история не означава, че животът е такъв по принцип.
43
1
 
40
 
! Отговори
ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТО преди 3 години
Новото ненормално - така е правилно да се каже.Това безобразие е противоестествено, и никога не може да се приеме за "нормално"!!!
42
2
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИНДИЕЦА Угур Шахин ОТ БИОНГЕЙТСХ Е НАЙ-ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ!ИЗЛЪГА, ЧЕ ВАКСИНАТА ИМ РАБОТИ И ЗА НОВИТЕ ЩАМОВЕ И СЕГА СИ ГО ПРИЗНАВА!!ЩОМ ГОВОРИ ЗА 3-ТА ДОЗА ТОВА САМО ПОКАЗВА, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ ВЯРВА В ПРОДУКТА СИ !
41
23
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
вирус има...и убива...факт...въпроса е кой го създаде и обяви световна биологическа война?...мълчат...имат и ваксини създателите му...но убиват...за власт...за его...убиват Планетата ни с производствата си, в "цивилизована"европа управляват диктатури...робството в ЕСССР е факт,осребряващите човешки животи са недосегаеми...няма независими съдебни системи,няма ценности...САЩ са единственият дон Кихот...Бог да пази САЩ!!!
40
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От хиляди години тази планета се управлява със страх и блъф, и изглежда това е правилната формула, щом никой не познава болен от това, но все пак се подчиняваме.
39
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се пуска от лаборатория кой каквото ще да ми разправя.Всичко е за пари и населението малко да се намали.Вместо с война ни морят с вирус.И не е никаква конспирация.Милиардерите стават все повече,а средната класа все по-малко в световен мащаб.Играта е голяма и загрубява!
38
4
 
21
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
А кардашим да ви е честита европейската демокрация! От много акъл докъде са докарахте ?
37
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 42 Фарма-БосЕ не се ли сещаш,че от рак не всеки ще се разболее,но от ковид-гаранция!Това си става точно като с грипа,но ако там единици си слагаха ваксина,то тук няма мърдане,всички!Който не се ваксинира рискува да умре.
36
2
 
37
 
! Отговори
Фарма_Бо$$ преди 3 години
Абе, Угуре, що не налеете някой лев в лекуващи лекарства за рак и други кофти болести, а не само за поддържащи такива, или не излиза сметката? Стига с тоя ковид, не останаха други болести, или викаш... те се разработват на долния етаж
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бееее... Бееее.. Бееее
34
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мм да..какво повече да искаме...най-справедливият и неподкупен прокурор и съдия е вирусчето...и какво като имаш офшорни...къщи...коли...власт...липса на ценности...*** може да те осъди...разпуснете съдилища и правоохранителни....нямаме нужда от тях вече...Бог се върна!!!
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Угур шахин е тоя джангал, който уж измисли ваксината, докато тъпчеше баклава с кадъната си. Баща му още събира гюбре и гони козите по баирите на Анадола.
32
3
 
15
 
! Отговори
Един тъп въпрос преди 3 години
Какъв срок на годност ще има ваксинационния т паспорт ,много ми е важно,благодаря!
31
2
 
35
 
! Отговори
ШахИнШахАут преди 3 години
Какъв страшен вирус, цялото човечество трепери от страх. Новината е много нагла, лъха на вулгарност и болна увереност, че някакъв си ц.и.г.a.H.o.P и господарите му са над белите хора. Армагедона е неизбежен.
30
4
 
30
 
! Отговори
Прозрачни са преди 3 години
Виждате ли как като стане късничко и ковидтроловете изчезват.Свършило им е работното време.
29
3
 
27
 
! Отговори
Хвърчила и ваксини преди 3 години
Бездънната яма зад океана и всеки ден да си биеш "ваксина" не може да се напълни.
28
3
 
38
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Очаквах да е по-често,всеки ден или поне през ден:))
27
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, психопатите оставиш ли ги не се спират
26
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Благодарение на Китайския грип въздуха се пречисти и Озоновата дупка се затвори."Am... тя се затвори преди 10 години ....