Къща по къща - талибаните търсят предатели

Хората се страхуват за живота си
20 авг 2021 09:17, Петя Славова
58
Къща по къща - талибаните търсят предатели
Снимка: БГНЕС

Талибаните щурмуват къща по къща в търсене на афганистанци предатели, предаде кореспондентът на Би Би Си Джорджина Ранард. Тя разговаряла с афганистански преводач, който служел редом до британската войска по време на бойните действия в Афганистан, предава Bulgaria ON AIR.

Али бяга от талибаните, след като получил множество заплахи. Британското правителство дава зелена светлина на Али и семейството му да се преместят на Острова, но на неговите родители и братя – не.

Още по темата

Той отчаяно призовава те да бъдат евакуирани, страхувайки се за техните животи.

"Една нощ непознат на улицата ме повика по име. Той беше с талибаните и каза, че знае, че работя с британците. Беше голям шок за мен. Знаят всичко... Знаете какво ще се случи с мен", сподели Али пред Би Би Си.

"Служих с британските силите, горд съм, че служих с тях. Семейството ми е в опасност, но те (Обединеното кралство, бел. ред.) не дават визи на семейството ми. Тогава кой ще ги получи? Филмови звезди или политици? Те имат достатъчно пари за подобно уреждане навсякъде по света. Помислих си защо не помагат на устни преводачи, служили заедно с британските сили?

Не мога да бъда щастлив, че имам разрешение да отида във Великобритания, докато се притеснявам за майка си, татко, братята си, които се крият заради мои действия.

В миналото никога не съм искал Великобритания да помага на семейството ми, но сега, ако отида, как мога да спя през нощта? Колко дълго може да се крие семейството ми?", разказа Али.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тма имат имат ли си Атлантически Клуб и Америка за Афганистан , ако има да заровят главите във пясъка па дупето майната му :)
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО-вци се крият, като полски мишки
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британските войски в Афганистан колко талибани убиха? Трябва да има справедливост и съд за предателите.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е, да бяхте се били за вашите западни господари. Не се бихте за западните си господари, подарихте властта на западните си господари на нов господар талибан. Ще има талибанска чистка на предателите на родината, колаборационисти с окупатора.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ни чака и нас,само че,от корпорациите на които се кланяме.Които те съсипват ,ако им дължиш пари.Никой не може да те отърве от тях.За сега се таят.ОПРАТОРИ,СОФ. ВОДА, ТОПЛОФИК.,ЕЛЕКТРО. Ще дойдат и други. За това ни трапосаха ЧСИ.Е, как да ражда жена при този тормоз.Борисов ги првъзнася- ше.
41
5
 
1
 
! Отговори
ХАХО преди 2 години
Имаш в предвид щяхма да сме добре като в Русия ли? :)))))
40
6
 
3
 
! Отговори
емо преди 2 години
Горд съм,че съм работил за тях!Само така за предателите!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моделът на будната кома Байдън.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми вярвайте още на вълшебния герой Сащ.
37
2
 
19
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Дай Боже и у нас да сойде ден в който Соломин Паси да поличи почукване на врата и като отвори да види само дула насочени към него !
36
2
 
19
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Лустрация по талибански. Тези башибозуци много нагли- искат яката им рода да бъде уредена на Запад. Ами не ви искаме - грозни и черни, с гнусна религия. Уж бягат от талибаните, а на запад се държат точно като тях. Да си заминават в останалите примитивни ислямски държави- кскво се влачат тук.
35
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Българин/ ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАПОЧНЕМ С АСАД КОЙТО ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ НА ФАЛШИВИЯ ПУТЪН!
34
1
 
1
 
! Отговори
Обедини се народ преди 2 години
Съседа му казал че знае къде работи...., Кога преди или след разгрома
33
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Който е работил за държава окупатор, е редно да бъде наказан.
32
2
 
10
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Заради лицемерието на Запада, Афганистанеца се ядоса и подари на талибана държавата и сложи бурка на жената. Хайде всички с фератита и всички феминистки на фронта да се борите в името на демокрацията. хахахаха Цял свят вижда какви са ценностите на мъжа и жената висящи във фейсбук и тиндър.
31
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
Тея талибани друсат кючеци. Това значи ли че са от партията на слави?
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължението на историята с" ремсистите " от заможни семейства е ,че златото на бащите им се оказало отлична инвестиция.След девети всичките твърдели че са по- комунисти и от тия с пушки в гората, направили кариери и изпоуредили деца и внуци.Странно нещо е живота.
29
5
 
4
 
! Отговори
Изказа е грешен преди 2 години
Изказа е грешен - предателите са паразитиращите талиб-О-вредители. Накачулят се и смучат своето общество.Те търсят патриорите които са изграждали съдбата на тяхната нация.Предателите (талиб-О-вредителите) искат да махнат патриотите за да смучат, смучат но бог гледа. И ще съди
28
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГЛАВНИЯ ПРЕДАТЕЛ ТУК Е БАЙДЪН!!! БАЙДЪН ЛИЧНО НАРЕДИ НА ЦЯЛАТА УПРАВА НА АФГАНИСТАН ДА ПРЕДАДЕ МНОГОМИЛИОННАТА ДЪРЖАВА НА НЯКОЛКО СТОТИН СМЕШНИКА С ОРЪЖИЕ БЕЗ ДА ОКАЗВА НИКАКВА СЪПРОТИВАТА! 20 ГОДИНИ ФАЩ В АФГАНИСТАН И ТАМ НЯМА НИТО ПОЛИЦИЯ НИТО АРМИЯ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! И ЗА КАПАК ЛИЧНО БАЙДЪН ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ДАДЕ ОРЪЖИЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ ТАЛИБАНИТЕ , ЗАЩОТО ТЕ РАБОТЕЛИ ЗА НЕГО!
27
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
В Афганистан дойде българския 9 септември 1944, историята се повтаря .