Бил Гейтс: Проблемът на 2022 г. - недоверието в правителствата

Предвижда и регулация на онлайн платформите
27 дек 2021 16:07, Александър Попов
77
Бил Гейтс: Проблемът на 2022 г. - недоверието в правителствата
Снимка: БГНЕС

Американският милиардер Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година. Като цяло е оптимист за предстоящата година, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена „Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко оптимистични прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената. Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си.

„Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

"Малко обаче може да се направи, ако хората отхвърлят всичко, което те казват още в началото. Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята", пише Гейтс.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията от коронавирус. Според Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да "регулират" онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Бил Гейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починал редактор на Ню Й.Таймс Сега му погледнах инстаграм - даже се е похвалил със снимка горкият човек!Има и статия в Ню Йорк Таймс, че е починал, но удобно не пишат от какво.В други медии пише, че е починал на другия ден от сърдечна недостатъчност!
18
2
 
30
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И кой е виновен че хората и грам не вярват вече в правителвата си след след тия ковид и.ди.от.щини и фашизъм? Не са ли виновниците точно тия като него които подкупваха и назначаваха политици и изкупиха медиите за да си пробутат ваксите и фашизма? Но и нагло апелира сега, да се заглушава народния глас и няма да пожали пари за това.А и кой ли ще му повярва, че се е загрижил човечеството да не намалее? Явно е изкукуригал за връзване.
17
5
 
30
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Настоящите правителства в света ...всичките до едно,с изключение тези на Корея и Китай,са управлявани от евреи. Разбирам и защо оставам неразбран с коментарите си. Не е възможно да бъде разбрано от раз. Евреите винаги атакуват,там,където имат покритие от властта. Не мразя руснаците,макар и да не са чиста раса. Русия обаче,подобно на САЩ е управлявана от семити. В този смисъл,който и да изберете за ваш фаворит,все Синагогата ще подкрепите. Нуждаем се от Революция на нож веднага! Трако-Келтите сме
16
2
 
26
 
! Отговори
Уйндоус 11 преди 2 години
Гейтса да каже, колко още им остават на набодените, та да знам дали да инвестирам в мобилен крематориум?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблем на ороблемите е, че правителствата ти имат доверие. Изчисти се нанякъде, та и светът да се изчусти от ковид и от к-19 гла *** в щини. Ц ито! Пишман филантропе????
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не съм съгласен с Били спасителя,аз имам вяра на ДУПЕтатите и понеже нито един от тях тук в БГ не е ваксиниран,аз следвам техния пример!!
13
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като плана се провали, предложението му за след края на пандемията е установяване на онлайн диктатура.
12
41
 
1
 
! Отговори
самороден БГ гений преди 2 години
Ганьовщината заразява поголовно цялата Земя. Изпреварва дори и Ковида. Скоро всички ще са на нашия акъл, въпреки, че имат с 1/3 по-малко количествено сиво вещество у кратуните.
11
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да имат хората вяра на правителствата като такива като него си купуват политици на килограм!
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били сатрапа се оплаква, че нещо бройките високи, а резултата слаб от омриконя.
9
0
 
37
 
! Отговори
разплатата преди 2 години
Скоро всички народи ще разберат, какво му е било на българина 33г.
8
0
 
28
 
! Отговори
якия кютек иде преди 2 години
Щом чичко Били казва, значи е подлъзнал правителствата, а те нас.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да "регулират" онлайн платформите"--------------Ако се беше родил в Северна Корея, сега щеше да е с 50-на кила по-тежък и щеше да има статуя до тази на Ир.
6
1
 
45
 
! Отговори
DD преди 2 години
Сособения прочит на превода гласи...раята не е съгласна с мерите на правителствата ,не вярва в спуснатата дезинформация...проблем, не може да се изпълни планчето за съсипия на всеки сапиенс.. ше останат доста ...проблем. Трябва цензурка и още по измити медии да върви ковид-дезинформацията.... Тоя съсипа целия свят.... верно всичи са овци при толкова частни армии и въоражени групировки , да няма една група да му отреже кратуната...
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2 години не съм се ваксинирал и ще почакам поне още 2, дори Киро лъжеца да въведе насилствено ваксиниране на територията.
4
0
 
31
 
! Отговори
Хуцпа преди 2 години
С думата "хуцпа" неговото племе обозначава безграничната наглост на която само те са способни и с което се гордеят. И ей го на хубавеца, достоен представител на племето.
3
9
 
15
 
! Отговори
и преди 2 години
земята е плоска особенно ако си чипиран
2
2
 
34
 
! Отговори
Абе преди 2 години
няма ли кой,бе, нямали кой да направи един хаир на човечеството.
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавец мамин, да те тръшне чу мата дано.