МВР: Борисов ще бъде освободен, ако няма прокурорско задържане до 72 часа

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона
Обновена: 18 мар 2022 17:51 | 18 мар 2022 17:51, Нели Христова
52
МВР: Борисов ще бъде освободен, ако няма прокурорско задържане до 72 часа
Снимка: БГНЕС

Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия. В хода на полицейската акция са извършени претърсвания и изземвания на три адреса. Това съобщиха от МВР във връзка с ареста на Бойко Борисов.

За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

Още по темата
При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.

След извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура.

В днешния ден са разпитани и свидетели. В 10 часа тази сутрин прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор.

Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа. При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Не е редно. Защото не са извършили нищо подобно на твоите "приятели"..Когато започнеш да мислиш със собствената си глава, може и да почнеш да разбираш тези работи..Сега не се мори напразно, а гледай фактите - вас Бог ви наказва! Такова престъпление, каквото направи БСП с прехода си към пазарна икономика, се нарича Национална Катастрофа и се наказва много тежко...БСП не може повече да участва в политиката на страната след недвусмисленото й отношение на умраза и мъст към народ и държава!
47
0
 
3
 
! Отговори
Направо преди 2 години
Се спуках от смях. Кирчо лъжата бил първия свидетел и по негови показания пристъпили към неотложният арест. Той Боко поне се опитваше да придаде някаква законност с прокурорско разрешение и съдебна заповед като правеха арести. А тия по милиционерски ,без заповед и по тъмни доби. И за целия арест никой не разпитвал Боко и компания. Тия ще излезнат по голяма Хунта и от Боко.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджански ще се крие по шумкарска мостра!
45
2
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Дреме й на Европейската прокуратура за нашите български пишман политици. Евтин сценарий. Очаквах повече от Киро - завършил Харвард, не знам си какво, не знам си защо. Поредният некадърник. Барабар с дъртото пиянде, ама от него не съм и очаквал нещо друго.
44
7
 
9
 
! Отговори
Не е редно. преди 2 години
Въпрос? Защо тези арестанти са без белезници на ръцете и с оковани крака? Обвинени са за милиони евро рекет и злопотреба с власт, това са много тежки престъпления. Защо не са изкарани в студа поне за 8 часа, както беше Иванчева? Защо не са на колене с пистолети в главата, като Цонев? Защо не лежат на земята, като един български съдя?Защо не лежат на земята и не ги ритат, както Тенчо Попов? Защо има двойни стандарти?
43
2
 
8
 
! Отговори
Какво преди 2 години
...стана бе, уж се занимавала Европейската Прокуратура, а се оказа че тя няма нищо общо! Изобщо, има ли някой ,който да се връзва на лъжите на Алкохолика, Фелдфебелът вживял се като говорител на Черепа, и Киро Ментето !
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нещата са отишли при нашата прокуратура
41
5
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Жалки ченгеджийски номера. Не казвам, че Боци е светец и няма кирливи ризи, но е очевидно колко зле скалъпен сценарий е това. Само му развалят рахата на човека, а дъртото пиянде си няма по-важни задачи, че се занимава с глупости. Утре ще избухне Трета световна, в България всичко расте нагоре и хората масово не могат да преживяват, Киро и Рашко опитват да си повишат рейтинга. Боци че е крал - крал е, ама за толкова години + месеците, в които не управлява - не можаха ли нещо да намерят?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те сами си го казват че ще го освободят, какво да му мислим повече, БКП на БКП око не вади!!!
39
3
 
6
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Да го съдят. И при тях, като при всички нещата трябва да се решават в съда. Но не мога да се отърва от натрапчивата мисъл, че това е акция на един човек с цел отмъщение - унижение и с алкохолен привкус. Не защото Боко е невинен, а защото си е опекъл работата. Ще се разбере!
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи казах на жена ми, че тормоза им ще е 72 часов до понеделник и ще ги пуснат. Днес всички в един глас крякаха как било законно по закона за МВР и вече бях убеден. Отврат. Нямат доказателства, глупави процедурни хватки. Комунистически номера.
37
6
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Румен Трудно е да се управлява една рухнала страна, със закони, даващи свобода на действие на крадци и мародери - такава страна като нашата след прехода на БСП! Бойко успя да върже двата края на икономиката и държавата, но няма вълшебна пръчица да се справи с цялата мерзост, която ни донесе БСП с политиката си..Сам забелязваш, че БСП се стреми да унищожи ББ и опонентите си, не да се бори с корупцията в страната - тя действа избирателно! БСП направи преврат и иска да очерни другите сега
36
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата скоро ще напълни трапа!
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказани престъпник черепа подал сигнал!!?!?!!Ти да видиш.
34
1
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До ники. Ами много правилно и затова като си свърши работата съдът чак тогава ще казваш дали някой е крал, дали е престъпник и т. н. Иначе, личната ти омраза си я заври отзад. Ако караме така, Киро конституционарушителят отдавна трябваше да е арестуван.
33
4
 
15
 
! Отговори
промяната преди 2 години
Правителството и МВР /Рашков/ изпълняват нареждането на престъпника от Дубай да арестуват Бойко Борисов. Премиерът Киро като единствен свидетел в полза на престъпника от Дубай да каже какви връзки и бизнес има с Божков. Той ли е носил парите, защо той и на кого ги е давал. Такова падение на правителство в историята няна.
32
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да поеме функциите на главен прокурор и с показанията на уважавания бизнесмен Божков да осъдят Борисов до живот.
31
5
 
16
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Толкова пошло и елементарно. Само не разбирам доцента по наказателно право защо още си изписва академичната титла. Нищо не става от него и май никога нищо не е ставало. Напразно е живял!!! Едно нещо не могат да свършат поне да му мяза. Мислели, че ще открият, аме не открили, пък сега пак прокуратурата виновна. Кой ще плати този цирк? Ние данъкоглатците. Отвлякоха вниманието на обществото, коленичат пред янките. И от утре сме във война с Русия. Това е дами и господа промяната. Честито!
30
16
 
8
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Никога вече Б. Б. не може да влезе във власта. А да свали сегашното правителството е фантазия. Все едно предишния в Украйна да се върне да управлява
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тезата за неотложност ще падне в съда и от там насетне....Бойко ще кешира тази омраза и слагачеството. Ще плащаме всички обаче.А нищо не пречеше да го повикат и задържат с заповед.