Киев се закани: Ще отмъстим за руските ракетни удари

Тази сутрин Русия е изстреляла 75 ракети срещу Украйна
10 окт 2022 11:53, Елка Василева
99
Киев се закани: Ще отмъстим за руските ракетни удари
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на отбраната на Украйна се закани, че ще отмъсти за руските ракетни атаки, поразили тази сутрин украински градове.

Още по темата
"Има жертви сред хората и разрушения", написа ведомството в профила си във "Фейсбук" и добави: "Врагът ще бъде наказан за нанесените болка и смърт на нашата страна! Ние ще отмъстим!".

Украинската армия съобщи, че тази сутрин Русия е изстреляла 75 ракети по територията на Украйна. Системите за противовъздушна отбрана са свалили 41 от тях, предаде Укринформ.

Високопоставен приближен на украинския президент Володимир Зеленски заяви, че ракетните удари на Русия днес срещу градове в Украйна означават, че "руският въпрос" трябва да бъде решен със сила, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Страхливците се сражават с игрища, деца и хора", написа в социална мрежа Андрий Ермак, началник на президентската канцелария.

"Това е пореден сигнал за цивилизования свят, че руският въпрос трябва да бъде решен със сила", добави Ермак.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба каза, че днешните руски ракетни удари в Украйна са показали, че президентът Владимир Путин "е терорист, който води разговора с ракети".

"Множество руски ракетни удари в цяла Украйна. Единствената тактика на Путин е терорът срещу мирни украински градове, но той няма да пречупи Украйна. Това е и неговият отговор на всички умиротворители, които искат да говорят с него за мир: Путин е терорист, който води разговора с ракети", написа Кулеба в "Туитър".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът се пробужда но българите спят дълбоко отново съдейки по русофобските коментари.Хахаха такива сме ви, баавноразвиващо се племе
81
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Крайно време е наркомана зеленски евреичето и нацистите да бъдат залепени и американските и британските мекерета
80
0
 
0
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
До Solar Power "Бигарин пък не си знае историята " - ами като ти гледам правописа и ми става ясно че си от Столипиново. Ай ся си натиквай един соларен панел из от зад.
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски-наркоманче скоро и тополи си простите в Украйна, да ви ги засадят е задниците!!!
78
12
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
Никакъв болгарин не си ! Поредната риска изтривалка. Истинските Българи: Вазов,Левски, Ботев, Раковски НЕ Обичат русия. Бигарин пък не си знае историята ?!?!
77
6
 
6
 
! Отговори
Моста преди 1 година
Смазаха им самочувствието на рашките с удара по моста. Личи си по риториката и по действията им. Да бомбиш цивилни е признак на слабост и означава ,че си пътник.
76
8
 
17
 
! Отговори
баце преди 1 година
Скапан наркоман, подкрепян от болни мозъци. Това е доста сериозно предупреждение бе друсаняк. Този *** иска да отмъщава , вместо да се замисли, че трябва да спре с тероризма. Руснаците може да използват и по-зловещи оръжия срещу Украйна, ако успеят да ги навият до толкова. *** прости.
75
11
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Още 3-4 дни обстрел на укрите и Зелето сам ще моли да се праведат референдуми на територията на цяла украйна.
74
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Ангелов 66. То па нашите управници едни умни, едни честни ... все за народа мислят. Не че европейските са други.
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем скоро украинските разузнавачи пресметнаха и обявиха, че Русия е изчерпала запасите си от крилати ракети с голям обсег, така че това е фейк нюз! Може пък китайците или севернокорейците да са стреляли... Впрочем не е изключено да копират руския опит - те нали се самообстрелват в Запорожката АЕЦ! Някой да разполага със снимка от разрушенията в центъра на Киев, ей така за селфи да си направим?
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 ракети от всичките 85?!? Войната скоро свършва.
71
13
 
12
 
! Отговори
Бой по мародерите преди 1 година
Украйна трябва да взриви Кремъл
70
11
 
21
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Рашистите са изстреляли ракети по западната част на Украйна и от кораби в Черно море. Ракетите да летели над територията на Молдова...направо се самозабравиха. Също като северокорейскитежракети над Япония. Ами вижда се, че Гнома в Кремъл е отчаян, че калпавата му армия за нищо не струва.
69
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха ха брей още колко бомби ще падне по главите на тез украински чучула
68
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко са изтреляните ракети! Утре поне 3 пъти повече и така докато нapкoмaнa кaпuтyлupa!
67
19
 
23
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
неведнъж спомена, че се опитват да направят *** бомба. Наскоро се изцепи че запада трябвало да прави превантивни ярени удари по Русия. След всичко това Русия няма избор. Ще се наложи да му набият канчето. На него и на останалите укронацисти.
66
17
 
30
 
! Отговори
До 66 Ангелов преди 1 година
Били ли сте в Русия 90те по времето на Елцин? Когато я разграбваха от чужбина. Когато нямаше закони. Армията беше в състояние на полуразпад. Хората чакаха по часове на опашки с купони. Защо си мислите че последните 20 години Русия се управлява зле? В момента пренареждат световния ред. Държава която се управлява зле може ли да го прави? Бък било то и ядрена сила.
65
6
 
19
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Не се заканвайте, а седнете да преговаряте. На управляващите им е лесно'в бункера,а народа да дава жертви.Спрете се.
64
14
 
22
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
А атаките по рафинерията в Белогород? А атаките по Руски АЕЦ. Имало е три опита за атаки досега. А атаката по Кримския мост? Мисля че Руснаците търпяха достатъчно. Досега във всички Украински градове имаха вода, ток, газ. Ако срещу тях беше хуманната Америка още на първия ден всичко щеше да изчезне.
63
14
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Руснаците са страхотни хора имат отлични учени писатели артисти спортисти но управниците им са уникални мрасници и циници. Ако си изберат да ги управляват умни и кадър и хора които да мислят за хората и тази богата и велика държава ще са най добре в света. Не мога да си обясня как 50 мерзавци не могат да изритат и си оправят държавата