Нов вид измама - съобщения по месинджър от откраднат телефон

Арестуван е 31-годишен варненец, известен на полицията и осъждан
9
Нов вид измама - съобщения по месинджър от откраднат телефон
Снимка: Pixabay

Полицията във Велико Търново задържа телефонен измамник, който изпратил съобщения по месинджър от откраднат телефон и така заблудил жертвата си.

За измамата вчера сигнализирал 42-годишен мъж, съобщиха от полицията.

С него се свързала негова позната, която получила съобщение по месинджър, че мъжът е закъсал при катастрофа и има нужда от помощ. На два пъти жената изпратила по таксиметров шофьор общо 400 лева. За измамата бил използват телефонът на мъжа, откраднат преди няколко дни от автомобила му.

По същата схема е пострадала и друга жена. 

По случая е започнато досъдебно производство. Като съпричастен по престъплението полицията във Велико Търново е задържала 31-годишен варненец, известен на полицията и осъждан.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
обаче преди 1 година
Ако и поискат акъл, няма как да даде.
5
0
 
8
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
До О чуденПолицията, не че я защитавам, но не може да тикне никой в затвора. Това е работа на съдилищата. За това имаше една точна фраза "Ние ги хващаме, а те ги пускат"
4
4
 
16
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Интересна работа...всички престъпници са добре познати на полицията от години ама тя така и не ги тика в затвора както е по закон а си пият кафето заедно!
3
1
 
8
 
! Отговори
Ами.... преди 1 година
познатия сега да възстанови парите на жената. Какъв де>>бил трябва да си за да не си защитиш телефона?
2
3
 
16
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Всички смартфони имат бая защити срещу нерегламентиран достъп - пръстов отпечатък, фигура, пин и пр. Отделно, при кражба може да си занулите телефона дистанционно, чрез мобилната мрежа или wifi. Отделно, за да може злонамерените лица да злоупотребят трябва да го закачат поне за wifi, а така може и да го откриете къде е. Но докато има селски първенства, които си купуват телефон за да го показват в кръчмата и бъкел да не разбират как се правят настройки, ще има и измамници, които ще ги дерат.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гугъл и Епъл имат специална функция за зануляване на устройството ако го загубите, за да не получи друг вашите контакти, снимки и друга информация, която имате на телефона си. Четете бе, хора, лесно е!