Лавров: ЕС и НАТО са хибридни участници в конфликта в Украйна

Украйна, а не Русия се отказвала от преговори с Киев
15 ное 2022 14:48, Елка Василева
230
Лавров: ЕС и НАТО са хибридни участници в конфликта в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в конфликта в Украйна, като доставят оръжия и обучават украинската армия, каза пред репортери руският външен министър Сергей Лавров след участието си в срещата на върха на Г-20, предаде ТАСС.

Още по темата
"Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в хибридния конфликт, хибридната война в Украйна. Става дума за доставки на оръжие, обучение, военна подготовка, помощ за осигуряване на огромно количество разузнавателна информация, участие в целеуказване, както знаете, американците го правят, това е и работата на инструкторите на място, да не говорим за хилядите наемници", каза Лавров.

Според ръководителя на руската дипломация решението на ЕС да започне мисия за обучение на украински военнослужещи показва "политическо раздвоение на личността", тъй като европейските лидери същевременно говорят за необходимостта от мирно уреждане на конфликта в Украйна.

"Що се отнася до конкретното решение на Европейския съюз да започне военна тренировъчна мисия, тук има някакво раздвоение на съзнанието, защото в същото време /френският президент Еманюел/ Макрон, /германският канцлер Олаф/ Шолц и други европейски лидери говорят за необходимостта да се върви към мирно уреждане", каза Лавров. "Това е някакъв вид политическо раздвоение на личността или, както каза /руският президент Владимир/ Путин, специфична неконвенционална форма на международни отношения. Но ние свикваме с това, нещата се случват", добави руският министър.

Украйна, а не Русия се отказва от преговори с Киев, заяви още Лавров.

Освен това първият дипломат на Москва посочи, че речта на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-20 показва, че той не се вслушва в съветите на Запада относно преговорите.

Руският външен министър обърна внимание и на времето на изявлението на Зеленски на форума, направено чрез видеовръзка.  "Изявлението на Зеленски, което днес беше особено интересно на заседанието, продължи 20 минути, макар че на всеки участник се даваха около три минути, за да успеят да се изкажат всички. А Зеленски говори двадесет минути, беше невъзможно да бъде прекъснат, защото беше на запис.“

Лавров също така отхвърли като слухове съобщенията, че Вашингтон уж подготвя почвата за преговори между Русия и Украйна.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е изтъкнал руско-китайското сътрудничество по време на срещата с китайския си колега Ван И в рамките на форума на Г-20, съобщи ДПА, позовавайки се на ТАСС. От думите на Лавров става ясно, че Русия и Китай поддържат "всеобхватно партньорство и стратегическо сътрудничество". Неговата говорителка Мария Захарова публикува видеозапис, на който се вижда как руският министър се ръкува с китайския си колега.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
F-off преди 1 година
Кон, а вие търсите *** си майчина в Украйна?!?!
166
0
 
3
 
! Отговори
Не само преди 1 година
ОЦелта е: Ресурсите на Русия.ръжията, но и дипломацията също е участник в конфликта. На практика-целия свят.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега въпросът е къде ще спре топчето на рулетката. Може да се каже и къде ще е чукне ударникът на револвера. Моментът, в който ще спре войната и кой ще я спре, става решаващ. Жал ми е за украинците, на финала едва ли ще осъзнаят за кого и за какво страдаха.
164
4
 
1
 
! Отговори
До 175 преди 1 година
И кой си ти да даваш наклон на 45 млн , къде да се прибират, като какви да се определят и как да се управляват??? Не те виждам да си се засилил към Русия или Беларус ако мислиш че там живота е песен.
163
6
 
3
 
! Отговори
До 181 преди 1 година
През Март руснаците ходеха на преговори с всякакви условия - денацификация , разоръжаване , какво ли не . От седмица - две на няколко пъти казаха че са готови да преговарят без никакви условия , още няколко месеца така на бойното поле и няма да са преговори , а условия за предаване.
162
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Е и?
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антон БаевФашистки Киев, е отнел акредитациите на много западни журналисти и медии, за да не излъчват сниманите кадри с изтезания и издевателства върху хора!
160
11
 
6
 
! Отговори
Антон Баев преди 1 година
До Анонимен 169Никой не ги подкрепя.Явно това което усещаш във въздуха е някаква добавка,но ти си знаеш каква е.И вместо да плюете като шест годишни глупости,заедно с цялата руска пасмина трябва да сте благодарни че участието на НАТО и ЕС все още е само хибридно.Но едва ли ще го разберете при това IQ 20.
159
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се бори срещу страшен октопод , вярвам, че ще победи, защото правдата е на тяхна страна, а Украйна и украинците , трябва да се прибират обратно в Русия, за да не ги използват повече за роби и пушечно месо! Да пращат англичани и русофоби, ако са мераклии да воюват, на първа линия на фронта!
158
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според ръководителя на руската дипломация решението на ЕС да започне мисия за обучение на украински военнослужещи показва "политическо раздвоение на личността", тъй като европейските лидери същевременно говорят за необходимостта от мирно уреждане на конфликта в Украйна." - право в десятката! :)
157
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво мрънка само тоя? Не виждали, че НАТО и ЕС извършват спецялна военна операция в Украйна. Щом могат едните, защо да не могат и другите? Останалото е въпрос на гледна точка :)
156
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГледах видеа с него, Лавров е спокойна натура, умерен, диалогичен, понякога и се шегува!
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До джоПиратите и робовладелците, не са европейците от Европа, а европейците останали извън Европа по колониите, по бившите колонии на Европа по света!
154
6
 
8
 
! Отговори
джо преди 1 година
Половината държави от Г- 20 са стари пирати и робовладелци. Те нямат морално право да съдят когото и да било. Света се променя скоро ще има други формати тези просто ще се спихат. Повечето от тях са пътници.
153
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашия Путин е мека Мара, пипа с меки ръкавици и внимателно, я трябва да убивате всеки и светкавично, който ви затрашава страната и хората, късат ви къс по къс от държавата най-нагло и агресивно, ако и сега не си отстоите интересите и си защитите държавата с всякакви средства то кога? Почти целия свят е на ваша страна в момента, усеща се във въздуха, въпреки, че пресата бълва лъжи след лъжи, хората подкрепят Русия в този конфликт и много протести и на различни места имаше в Европа!
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искам украинците по същия начин да налагат властта си в техните държави и да принуждават населението им да се убива помежду си, както 2-3 западни държави правят с украинците и в Украйна, за да видим дали ще се чувстват добре и как ще се чувстват? Ограбиха Украйна и украинците, а сега и ги използват за пушечно месо, а майките и децате на убитите, не могат да спрат гаврата на запада с Украйна и техните синове, бащи, дядовци, чичовци, Украйна няма друг избор, освен да се върне при майка си Русия
151
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са ограбени и използвани като роби и пушечно месо, самите украинци, не искат Киевската фашистка власт, но се оказва насилие над всеки несъгласен , украинците са убивани в братоубийствена война от чужди държави, които рекетират останалите държави и наливат оръжия и масло в огъня и командорят украинците, искам украинците по същия начин да налагат властта си в техните държави и да принуждават населението им да се убива помежду си, както 2-3 западни държави правят с украинците и в Украйна
150
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва само една снимка от космоса на техника към полската граница и после тактически ядрен удар с 20 килотона в Полша . Все пак това че са в нато не значи че законите на войната не важат за тях . Щом доставят оръжие Русия е в правото си да отговори . Кво ще направи нато ако има снимка че са част от конфликта по военните закони ???
149
11
 
5
 
! Отговори
Г19 преди 1 година
Лавров бил изгонен като мръсно кучее ъъъ като мръсен Конн от Г20
148
3
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 година
Ъм чи прав си е чилякът ... уупс, Конят.