Данните за заловените мигранти били само върха на айсберга

Трафикантите с условни присъди, а те не ги спират
11
Данните за заловените мигранти били само върха на айсберга
Снимка: БГНЕС

Данните за заловените мигранти у нас са само върха на айсберга, смята проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР.

„Това, че държавата е обявила война на трафикантите е изразно средство, използвано за реклама. Би трябвало службите да работят непрекъснато”, заяви той пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите му фактът, че мигрантите в Логорско са открити по сигнал на граждани, показва, че между службите няма системност.

Според проф. Чуков Гърция се справя добре с бежанския поток, благодарение на полева практика.

„В съседката ни директно работят с долните етажи на трафикантите. Дават 100 долара на водачите им и така ги разкриват. Те са влезли в самата мрежа. Очевидно това намаля бежанския натиск”, поясни той.        

Според Радулов проблемите с престъпността у нас са едни и същи от години.

„Големият брой престъпления карат разследващите бързо да приключат делата, защото те се натрупват и става трудно да се обработят. Затова се съгласяват, когато задържаният признае вината си, да му се даде по-лека присъда, и особено, когато даде информация за други подобни групи. Това не е особено ефективно, защото след излежаване на лека присъда, те пак се включват към престъпната дейност”, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: мигрантиЛокорско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази държава за нищо не става, закривай! къде пипнеш мафия
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По първо направление - за органи, кръвни продукти, храна на животни, компост.
7
2
 
1
 
! Отговори
Данните за заловенит преди 1 година
верно ли
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От най-новата история на Европа сме запознати с наличието на дума "арийци". Говорят ни, че Гитлер считал, че немскоезичните трява да са "чиста арийска раса" . Любопитно обаче е да се попрочете повече, поне за да се осведоми човек, чв 1. думата е свързана с цивилизациите на Предна Азия (най-вече Иран, Афганистан...) , Иран това и зачело; 2. Боговете на върхушката и на простолюдието, както в Римската, така и в Гитлеровата империя, са различни...зороастризъм ...т.е.Сега ще станат наистина арийци..
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера по централните новини на БНТ казаха, че в Турция имало около 800 000 афганистанци, поне 400 000 имали намерение да си изселят в Западна Европа. Това САМО афганистанци, само сега.
4
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
ДОБРЕ Е ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ НЯКОИ ДЕТО СПЪТ И СЕ ПРАВЯТ ,ЧЕ НЕ ВИЖДАТ ,,КОЛКО МНОГО КАПИТАЛ НОСЯТ ТЕЗИ *** И КОЛКО ЗАБОГАТЯХА И ПОДОБРИХА СОЦИАЛНИЯ СИ СТАТУС!! ДОБРЕ ДА СЕ ОГЛЕДАТ САСЕДИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРАТ КАК НИЩО НЯКОЙ НЕ РАБОТИ ,А ЗАБОГАТЯВА И ХАРЧИ КАТО ЛУД ИЛИ ДОСТА СА НАЯСНО НО НИКОЙ НЕ ДАВА ГЛАС,А ,,ЗАЩО ЛИ''???
3
0
 
10
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Турските дарове край нямат!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак отиваме към откриване на топлата вода ме съмнява...Ау колко са изненадахми...
1
0
 
7
 
! Отговори
Ислямско говно, това преди 1 година
Не е някакъв си айсберг!