В Русия затегнаха още обръчите на гейовете

Съдът призна ЛГБТ движението за екстремистко и го забрани
Обновена: 30 ное 2023 15:40 | 30 ное 2023 15:28, Петър Бойчев
148
В Русия затегнаха още обръчите на гейовете
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко и забрани дейността му в страната, съобщи ТАСС и БТА.

Решението бе взето по искане на министерство на правосъдието. То подлежи на незабавно изпълнение.

Заседанието на руския Върховен съд се проведе при закрити врата поради наличието на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, посочва ТАСС.

На съда бяха необходими около четири часа, за да се запознае с представените от министерството на правосъдието доказателства.

В иска бе отбелязано, в дейността на движението на територията на Руската федерация са установени различни признаци и прояви на екстремистка насоченост, включително подбуждане към социални и религиозни раздори.

През 2013 г. Русия прие първия закон, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността, припомня Асошиейтед прес. Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". Конституционните реформи, прокарани през 2020 г. от президента Владимир Путин с цел удължаване на управлението му с още два мандата, включват и разпоредба за забрана на еднополовите бракове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
1
 
! Отговори
до 95 преди 5 месеца
Добре, че не ги мразиш, защото трябваше да мразиш и Путин...Нощните вълци знаят защо той толкова обичаше да ходи на техните сбирки :)
85
8
 
3
 
! Отговори
Тъй, де! преди 5 месеца
По-тесен обръч, по-голям кеф! Разбира ги Путин тези работи!
84
1
 
33
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Eвала на Путин ! Това е политик,не като нашите трансджен.....дъри.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това фейк ли е , или не е ,....от САЩ :Морална победа за Украйна !Краят остава за вас !
82
0
 
29
 
! Отговори
Гадна Твар преди 5 месеца
Абсолютна забрана е необходима навсякъде за такива изврашщения на Природата!
81
1
 
29
 
! Отговори
НЕ НА ЛГБТ преди 5 месеца
Когато наложим руският модел на управление с пълна сила и у нас, ние ще сме малко по-радикални от руснаците. Разпуснатостта през последните години го изисква...
80
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е зарова СЪМ и ще си остана завинаги русофил. Не мразя триподите, мразя агресивната им пропаганда и принудителното налагане на техните "ценности". А като се вземе в предвид и опитите да се привлекат деца в тяхното "движение"... Това наистина е престъпление и екстремизъм. Всички триподи и привържениците им трябва да бъдат изпратени в С. Корея, другаря Ким да ги посвети в "Чухче"!
79
1
 
25
 
! Отговори
Шопендар преди 5 месеца
Лоши непрогресивни руснаци,пречат на прогреса и демокрацията в русия.преследват жестоко разпространението на наркотици в училищата,разпространението на демократичните лбг общности/обратните/,не слушат прогресивната пропаганда на западняците
78
1
 
28
 
! Отговори
Разочарован преди 5 месеца
Умните хора ги забраняват такива,а ние си слагаме за министри
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Научно доказано е, че процента на такива е еднакъв, независимо от режима, тъй че е фейк нюз, че уж "ЛГБТ индоктринирането" "правело от децата ЛГБТ"" -------------- абе хумориста, айде обясни тогава защо в краваристан над 20% от младежите (0-25г) се самоопределят като лгбт???? И това ли е фейк нюз и кгб пропаганда???
76
0
 
15
 
! Отговори
до реалист преди 5 месеца
До реалист Ние евролизачите никога няма да имаме собствено мнение като тях
75
3
 
23
 
! Отговори
до 93 преди 5 месеца
Русия не е бедна. Имаш интернет-та провери кой е беден и току виж открил, че си самия ти.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е, сега ние да се разтъжим ли?
73
4
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 месеца
ЕТО ЗАТОВА РУСИЯ КОЛКОТО И ДА Е БЕДНА ЩЕ Е ВЕЛИКА
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 85. Твърде елементарна мантра, която отдавна спихна...все сте назад с новостите
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фейк ли е ,... А ?Най-многобройна партия в Германия /по-многобройна от тази на Меркел/ , ОБМИСЛЯ : 1/ Да се премахне еврото , и всички държави в ЕС да преминат към собствената валута . 2/ Да се прекрати ИСЛЯМИЗАЦИЯТА на ЕС и Европа .3/ Всички евро депутати да бъдат ИЗГОНЕНИ от Европейският Парламент , а на тяхно място да бъдат назначени СПЕЦИАЛИСТИ а не със закупени дипломи , или от рода на Родител-1 , Родител-2 и подобни ...4/ Да се спре помоща за Украйна ....
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Току що направих справка в Sexual orientation и установих, че миним 3 процента във всяка страна са или хомо- или бисексуални.В Бразилия са пък 15 процента.Е, какво да ги правят тези хора, които по рождение са си такива? Такива винаги е имало и ще има.Въпросът е да не ни се натрапват.
69
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тъй тъй, направо да ги вкарват в концлагери, после да ги последват и тези с различен цвят на кожата. Да си слагат по една Z-ка на ръкавите под звуците на Вагнер.
68
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Последната Надежда за Перемога на ЗСУ е Путин да се спомине. Никой освен Наркомана не вярва в Перемогата :) Второто твърдение е вярно, но не и първото. Ако другарят Путин почине и дойде на власт Генерал Шойгу или Генерал Армагедон, украинските нацисти ще изчезнат от лицето на Земята за три дни. За съжаление заедно с много невинни хора, но Русия е непобедима. Сега операцията се протака именно защото Путин е милостив и пази цивилните жители.
67
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
започвам да се съмнявам че тези, които най-много крещят срещу обратните, всъщност опитват да скрият собствената си сексуална ориентация