В Русия затегнаха още обръчите на гейовете

Съдът призна ЛГБТ движението за екстремистко и го забрани
Обновена: 30 ное 2023 15:40 | 30 ное 2023 15:28, Петър Бойчев
148
В Русия затегнаха още обръчите на гейовете
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко и забрани дейността му в страната, съобщи ТАСС и БТА.

Решението бе взето по искане на министерство на правосъдието. То подлежи на незабавно изпълнение.

Заседанието на руския Върховен съд се проведе при закрити врата поради наличието на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, посочва ТАСС.

На съда бяха необходими около четири часа, за да се запознае с представените от министерството на правосъдието доказателства.

В иска бе отбелязано, в дейността на движението на територията на Руската федерация са установени различни признаци и прояви на екстремистка насоченост, включително подбуждане към социални и религиозни раздори.

През 2013 г. Русия прие първия закон, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността, припомня Асошиейтед прес. Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". Конституционните реформи, прокарани през 2020 г. от президента Владимир Путин с цел удължаване на управлението му с още два мандата, включват и разпоредба за забрана на еднополовите бракове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Малък праз---Ако погледнем , по-добре е да бъде Путин , защото ако дойде другият Путин , Киев ще стане като Варшава през ВСВ ,....така че се радвайте на този Путин .
65
1
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 5 месеца
А както знаем, Ленин е бил Гей, нали :) Не става въпрос какъв е бил, а какви морални и етични норми е отстоявал в обществото. Държава, която забранява думите "баща" и "май ка" и ги заменя с Родител 1 и Родител 2 и Лицето, родило дете не може да бъде признавана за легитимна власт и уважавана като такава.
64
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
има и качествени руснаци, които обаче са подтиснати от назадничавия диктатор дж удже
63
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На практика , как е :В Русия се пие повече , но пък в Запада се дрогират повече , обратни има в Русия , но повече са в Запада , и най-вече в ръководството на ЕС и българският Парламент .После , най-много СПИН има в Украйна , което предполага че се пренася и в Запада .......... Англия :Най-мразим Русия , защото е единствената независима държава в света , и не ни минават номерата !
62
5
 
4
 
! Отговори
Малък праз преди 5 месеца
Последната Надежда за Перемога на ЗСУ е Путин да се спомине. Никой освен Наркомана не вярва в Перемогата :)
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
завалиите, като са пияни явно на всичко налитат, та им затягат коланите на рашистите, хо хо хо и бутилка тройной
60
9
 
15
 
! Отговори
Бог да пази Русия преди 5 месеца
Затова я обичам, защото остана последният стожер на традиционните морални и семейни ценности в Европа.
59
8
 
3
 
! Отговори
До Българин преди 5 месеца
споко! след голямата война всичко ще си дойде пак на мястото... :)
58
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Историк "Да не забравяме, че и Хитлер е воювал особено настървено срещу същата група. Какво да правиш, идеология ..." Бандеровците, малките братчета на Нацистите са правили същото. А както знаем, Ленин е бил Гей, нали :)
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В Русия е пълно с гейове и службите ги използват активно за омаскаряване на чужденци, които са поставени пред избор дали да им сътрудничат или да бъдат компрометирани.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Елементарно Уотсън...извинетИ , но в ЕС не са ли повеЧКО , обратните ?А засрами се малко , прочети , ПО-интересувай се ...
55
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Браво! Ето това е държавник и истински човек!!! Владимир Владимирович мисли за народа си, работи в полза на децата и бъдещето на Русия! Работи ЗА Русия! А бг политиците, те работят за Америка и интересите на либерални кръгове, унищожаващи не само България, но и Европа, като цяло!
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Урсула :Ела те в ЕС , тук е раят за обратните , всички са с по-големи права за работа на ръководни длъжности !
53
6
 
4
 
! Отговори
Историк преди 5 месеца
Да не забравяме, че и Хитлер е воювал особено настървено срещу същата група. Какво да правиш, идеология ....
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НА ФРОНТА В УКРАЙНА- ДА ВЪЗМАЖЕЯТА
51
7
 
2
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 месеца
Следващата стъпка е да ги праща в концлагери както по Сталиново време. А то в Кремъл като повечето са такива?
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
чак пък екстримисти:))) ама общо взето когато власта започва да губи позичиции, започват с именно подобни смешни забрани един вид ние мислим за вас и ви спасяваме
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
90 процента от тези които пишат против Путин не са нито за Украйна,нито за Америка а просто са от тази група на меките китки.Много мразят Путин заради тези закони.Хората на другият бряг побесняват само като чуят името Путин.
48
2
 
4
 
! Отговори
ВАТНИК НАГЪЛ преди 5 месеца
пPozzията чупи всички статистики за серопозитивни на глава от населението! Росстат е изтрила цяла секция с данните за 2022 година, за 2023 няма и да публикуват! И сега са решили да борят СПИНА със закон..
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
кой пример бе приятелю...преди уотсап и другите неща имаше ICQ, имаше рафтър дата беге и модеми, дуплекси и разни такива неща. аз ти говоря за медицински доказано психично заболяване (природата изключва група индивиди от репродукцията за да контролира популацията. има го при всички животни, не само при нас...) а ти ми говориш за правата на жените....