45 587 жени в украинската армия, от тях над 4 000 са на фронта

Броят им всяка година се увеличава
8 мар 2024 15:27, Петър Бойчев
63
 45 587 жени в украинската армия, от тях над 4 000 са на фронта
Снимка БГНЕС

В украинските въоръжени сили по техни данни служат 45 587 жени, предаде ТА по информация на "Укринформ".

Същото бе публикувано и в „Телеграм" канала на Военния пресцентър.

"Към януари 2024 г. в украинските въоръжени сили служат 45 587 жени, което е с 2108 повече в сравнение с октомври 2023 г. Сред тях 13 487 са със статут на бойци", се казва в публикацията. Според Военния пресцентър над 4000 жени в момента служат в районите на бойните действия.

През 2024 г. броят на жените, работещи и служещи във Въоръжените сили на Украйна, е над 62 000.

СНИМКА: Държавна гранична служба на Украйна
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: армияУкрайнажени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ъ:"А зеленото гобно кога ще ходи на фронта? Или той е еврей и затова е след жените."==>>Един ев/ейски баща учи сина си:Синко, нали знаеш,че има такава професия защитник на Родината. Знам, тате. Запомни добре, синко, тази професия не е за нас.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната трябваше да се спре още в началото и преговори да има. Сега има много загинали и от двете страни, умразата се вихри, много лошо.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тагаренко е кръвожаден. Като господарите си. Скоро сте на фронта. Слава на дуретата.
52
1
 
2
 
! Отговори
kui преди 1 месец
tarciat si beliata. ostanaxa malko koito ste se zavarnat givi. galko. zelenski da prati genichkata si sacho.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в руската армия са 300 000 жени! Днес на празника го казаха.
50
1
 
12
 
! Отговори
бруталист преди 1 месец
Ха-ха-ха, след тази информация доброволците за фронта в Русия рязко са се увеличили! Кой която хване- за него си е, поне временно!
49
9
 
6
 
! Отговори
Йосарян преди 1 месец
Всичко това е ужасно и страшно, а също така омерзително за целия човешки род! Хора, които не се познават, които нямат никакви лични причини да си желаят смъртта взаимно, се убиват един друг жестоко и безмилостно! Защо? Защото са продукт на такова общество: жестоко, безмилостно, насилническо. Защото някакъв диктатор, самият той производ на такова общество, сега за пореден път го възпроизвежда. Да, а в детските градини имат редовни военни паради. Россия...
48
3
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Колко хиляди са е западните бардаци?
47
17
 
8
 
! Отговори
Нацисти преди 1 месец
Защо не написахте колко мобилизирани бяха избити от ГРУ при отказ да се стрелят на фронта срещу братовчедите украинци и колко милиона руснаци успяха да избягат преди мобилизацията в ***.
46
19
 
6
 
! Отговори
Мобилизация преди 1 месец
Масковският Жужак е заявил , че няма проблеми с мобилизацията . Всичките стотици хиляди крепостни унищожени на фронта ще бъдат заменени от други , защото рускините ще раждат пак . Масковският Жужак дава личен пример , забременявайки от кадиров . Чака отрочето , което ще бъде пратено *** новия фронт - шведски и финландски.
45
17
 
5
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 месец
ГЕРОЯМ СЛАВА!
44
6
 
21
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Нашите платени козаци свирепо налазиха темата и се опитват да ни обясняват как с женските Зеля вече е пред Москва. Няма смисъл, камаради, стягайте мешките и кубинките. Великата победа над Путин няма да се размине без вашето специално участие, началниците са се погрижили за това. Успех, герои:)
43
16
 
9
 
! Отговори
Туморни отклонения преди 1 месец
Петър Велики, ..Екатерина Велика.Жужакъсий Велики Във великата Про-сто-тия наречена пРосия има Велики Оли~гоф-Рени - терористи
42
5
 
24
 
! Отговори
Нацисти преди 1 месец
А защо не напишете как избиват укройнски младежи който не искат да умрът за нацистката кауза що не покажете как закопават собствените си граждани във масови гробове!! Укройнците са най глупавата и проклета измислена нация
41
20
 
9
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 месец
терорист и убиец от всичкото Ссср-2 Търсен е жив или умрял от международния криминален съд за отвличане на хиляди деца. Жужакът даМрие.
40
26
 
5
 
! Отговори
За Витков преди 1 месец
Тези наистина коват история! След цялата дандания и всичките погубени животи от двете страни, накрая ще се роди една от най силните нации на европейския континент. Джуджето от Кремъл просто не усети какъв залък се опита да погълне! С вас сме украинци , "свобода или смърт"
39
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Насилствена мобилизация е в пълен ход . кремълският Жужак е казал че , че всичко живо в ссср-2 отива на фронта . Наскоро пратиха индийски туристи да се стрелят на фронта . Ако искате запишете се за екскурзия в сесесере-то , само внимавайте вместо да гледатеСеверното сияние -да виждате гърмежите от битките по фронта. .
38
4
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Едни други пък пращат индийци, които са били на екскурзия на фронта
37
2
 
8
 
! Отговори
Феминистът. преди 1 месец
Докога ще търпим държавата да национализира телата на мъжете и да ги третира като публична обществена собственост за красиво патриотично умиране? Я да вземем пример от украинските принцески. Няма да ме пускат през границата на Украйна. Много важно, ще я премина сам без да ме хванат. Аз също имам право, този път като мъж,да върша нещата в живота си, само ако поискам.
36
19
 
7
 
! Отговори
О преди 1 месец
Нема по тьпи от руските мишки