Силна турболенция прати 13 души в болница

Ранените са 50
11 мар 2024 10:00, Нели Христова
10
Силна турболенция прати 13 души в болница
Снимка: БГНЕС

Тринадесет пътници бяха откарани по спешност в болница, след като полетът им за Оукланд претърпя сериозна турбуленция, съобщиха първите респонденти пред AFP в понеделник.

"Нашите екипи на линейката оцениха и лекуваха приблизително 50 пациенти, като един пациент беше в тежко състояние, а останалите в умерено до леко състояние", каза Джерард Кембъл от St John Ambulance New Zealand, добавяйки, че 13 пациенти са били откарани в болница с линейка .

Пътници съобщиха за хаос на борда на полет на Latam Airlines. Самолетът внезапно загубил височина, а хората, които не са били с колани, са били изхвърлени нагоре към тавана на самолета. След това те са преживели втори удар, като са се ударили в седалките падайки.

Базираната в Чили авиокомпания LATAM Airlines съобщи, че полет LA800 "е имал техническо събитие по време на полета, което е предизвикало силно движение. Самолетът се е приземил на летище Окланд, както е предвидено по разписание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Затова през цялото време със закопчан колан.
7
1
 
4
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
На борда на самолета е имало техническо събитие. Заради него пътниците са били както без колани, така и без ***. Второто любезно не се споменава, както и че е имало отхапани части от някои от пътниците по време на инцидента. За това те са били в тежко състояние.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1поука има - стойте с коланите през целия полет...
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато две въздушни течения се срещнат, на границата на съприкосновение се появяват завихряния. Ако са много силни подхвърлят самолета.
4
2
 
9
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 1 месец
какво е турбОленция?
3
3
 
4
 
! Отговори
тъпидраскачи преди 1 месец
Туй е било защото пилотие са будни. Оставете ги да поспят хората и нищо няма да им стане на пътниците. Ама вие - не та не. На ви сега.
2
3
 
2
 
! Отговори
ПКП с кофа преди 1 месец
Ходете пеша бе, ходете пеша...
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е , и..? Сега какво да правим? Що за новина ?