Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията

Подобрява се финансирането на доброволците
16 апр 2024 17:00, Петър Бойчев
161
Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закона, който променя правилата за мобилизиация в армията, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на парламента.

Законът ще влезе в сила месец след публикуването му в държавен вестник, пише БТА. Той задължава мъжете да обновяват данните си, които дават пред властите, подпомага финансирането на доброволците и добавя нови наказания за избягване на военна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера в Хохландия е била разформирована 67 ОМБр ДУК. Това са нацитата от "Правий сектор". Просто са си плюли на копитата, когато руснаците с щурм влязоха в Часов Яр. Разформировано е каквото е останало след Летчщия чугуний с крилца, по известен като ФАБ-1500 с УМПК. Сега с нетърпение чакаме Летящия чугуний с крилца Турбо - ФАБ-3000 с УМПК. Ще има "потужнi вибухи на руснява тритонна бiмба"! Сдавайса, xoxоль!
130
22
 
2
 
! Отговори
ИРАН И ХАМАС преди 4 седмици
СЕ ПРОВАЛИХА, АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ, ЗА ДА СПАСЯВАТ РУСИЯ В УКРАЙНА, ИДЕ КРАЯТ НА РУСИЯ : РАЗПАД НА ФЕДЕРАЦИЯТА И КРАЙ НА ГРАБЕЖИТЕ И ИЗНУДВАНИЯТА ИМ
129
21
 
2
 
! Отговори
РУСИЯ ГУБИ, преди 4 седмици
СВЕТЪТ ПЕЧЕЛИ : ПРОФЕСОРЪТ ОТ ПЕКИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ФЕН ЙУЙ ДЗЕН, ДИРЕКТОР НА ЦЕНТЪРА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА РУСИЯ И ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ПОСОЧИ 4 ФАКТОРА ВОДЕЩИ ДО КРАХА НА РУСИЯ : 1. ЕДИНСТВОТО И СЪПРОТИВАТА НА УКРАЙНА. 2. МЕЖДУНАРОДНАТА ПОДКРЕПА ЗА УКРАЙНА. 3. СЪВРЕМЕННАТА МОДЕРНА ВОЙНА И ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА И ИЗОСТАНАЛОСТТА НА РУСИЯ НА ПУТИН. 4. ДИКТАТОРЪТ В КРЕМЪЛ САНКЦИОНИРА НЕЖЕЛАНИ НОВИНИ, СКРИВАТ СЕ ПОРАЖЕНИЯ, РАПОРТУВАТ СЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ПОБЕДИ, ТОВА ВОДИ ДО НЕАДЕКВАТНИ УПРАВЛЕНЧЕСКИ ЗАПОВЕДИ.
128
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 127 Пocepko проукраински, Русия НЕ мобилизира хора, в Русия се записват хиляди доброволци всеки месец. Руснаците са в пъти по-мотивирани от xoxлите. И как става така, че Зеления съобщава за 31 000 утрепани xoxли, а клиповете от Окраина с лов на хора не спират? Как става така, бе лъжeц rнyceн? Тази седмица през Тиса са преплували около 140 xoxли, даже има клип как ухилянтът плува през не повече от 20 метра, защото Тиса е маловодна. Що така укрите ще си счупят копитцата да бягат, бе?
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски да приеме закон за връщането на бегълците от военна слубва из Европа. За да бъдем задължени да съберем укроотпадъците на Зеленски из курортите и да му помогнем за войната. Боко защо не инициира Закон за връщане на избягалите от фронта в Украйна? Пак лъжеатлантик за домашна и вътрешна употреба.
126
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Войната няма никаква кауза за руснака, безсмислието е очевидно въпреки всякаква пропаганда и масовки! Очевидно е и от немотивираните действия на армията им! Може да се продължи, но не и да и се придава патриотична насоченост! Като искат наемници, да се бият, те нямат кауза, а живота си е техен!
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 122. Денонощно дуднете за някви русофили не ви ли омръзна или сте невменяеми ?
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При соца чичо ми беше инженер, служил 6 месеца, по звание беше майор от запаса! Старши офицер!
123
9
 
1
 
! Отговори
До 122 преди 4 седмици
Ами нали баш русофила Радев ги довлече бе?
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 121. Щом си рекъл...
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 115.Ръководителят на една държава винаги е дългосрочен проект на всякакви служби и институции а не се избира както при нас хардвардци пияни по кюшетата на кръчмите
120
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русофил едва ли ще седне да чете, там да повтаря пет думи , толкоз
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 115. Ние и за извънземните сме чели и всичко си съвпада
118
6
 
3
 
! Отговори
До 115 преди 4 седмици
В СССР става, а той е специален! Казвам ти, прочети му биографията от Станислав Белявский и Марк Галеоти! Единия е руски автор, другия английски! Посочени са източници, всичко, напълно съвпадат! Путин е проект на КГБ, макар да е бил временно някакъв дребен чиновник в Дрезден! Той се издига внезапно и неясно как! Прочети, не говори наизуст, правилата за някои хора не са като за другите! Това поне трябва да го знаеш!
117
4
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
По принцип съм бисексуален, но никога не съм правил ceкc жена.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Финансираните доброволци се наричат "наемници"
115
1
 
3
 
! Отговори
АЗ питах една... преди 4 седмици
Сигурно има секретен план ! Първо Путин да превземе Украйна ,а после НАТО да му обяви война и да тръгне да освобождава Украйна . АЗ такава шизофрения и подкокоросване не бях виждал и чел дори да се е случвало --Зеленски е една фигура ,ако не беше Зеленски щеше да е Дренски но война щеше да има .
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 112 Лейтенант, тоест да придобиеш офицерско звание не се става като си бил студент по право и си бил на военни обучения лятото ве, маааалоумен жаааалък кравар! Ти си бил много зле бе! Бегом МААААРШ в Карлуково, жалъъъък кравар!
113
1
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 4 седмици
Браво бе ! Студената воина кой я загуби ? Искаше да видиш НТО във България ли ? Това не беше необходимо свалят предишната власт слагат правителство със друга ориентация то слуша и прави каквото му се казва и толкова . Хем те те управляват хем ти си горд българин ! Е малко си недоволен че не си със Русия ,ама тя изгуби правото си да те управлява ! Иначе кой можеше да свали Тато -никой ! Или във Румъния ще убиеш Чаушеско пред камерите на телевизията .Само Путин да мине Дунава всички сме руснаци !
112
0
 
7
 
! Отговори
Лебервурст преди 4 седмици
Германският канцлер Шолц беше посрещнат на летището в Китай от заместник-кмета на град Чунцин.