Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията

Подобрява се финансирането на доброволците
16 апр 2024 17:00, Петър Бойчев
161
Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закона, който променя правилата за мобилизиация в армията, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на парламента.

Законът ще влезе в сила месец след публикуването му в държавен вестник, пише БТА. Той задължава мъжете да обновяват данните си, които дават пред властите, подпомага финансирането на доброволците и добавя нови наказания за избягване на военна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Mobilizaziata vazi i sa bg.urkite da stjgat meschkite
150
0
 
0
 
! Отговори
само факти преди 1 седмица
НЕ преписвайте от ру дри...сня сайтове .... ЗА СПРАВКА няма как да е нов като е ПЪРВИЯ закон за мобилизация
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Видяхте ли видеото на пленената бременна Урка и на инвалида? Е такива се бият в момента за Зеленското изчадиее.
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ентусиазма на майданстващите се е изпарил. Сега влачат на фронта обикновения народ. Насилствено.
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не бих се бил нито за зеления, нито за путарлятaа. имам по-добра идея - дечицата на бизнесмените в сянка, да слязат от лимузините, и да отиват в окопа, баланса трябва да се върне
146
0
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Кой ше мобилизира, мъжетебим са на плажа , заровени с лимузините в пясъка.
145
0
 
16
 
! Отговори
SlavaCocaine преди 1 седмица
Зеленски изпълнява заповедите на менторите си Лудите Урсули и вмирисаният Дедо! Ще брани интереса на ЛГБТ/БЛМ лоби в оSSрайна до последният жив хохъл! За сега България се размина с такъв лунатик, но сме много близо с бандити като Кирчо, Винету и псевдо/генералаГном!
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На дезертьорите укрите им казват "ухилянти".Демек са се ухилили.Останаха без пушечно месо,защото хвърляха рускоговорящите в безсмислени месомелачки,а те всъщност всички укри са рускоговорящи...Даже имаше един укро тpoл тук,който в коментарите пишеше,че "путинистите" първо заминали в танковете със заварени капаци и това щяло да стане и в България.Като гледам тоя казва на всички,които са за мир,че са "путинисти".Не си е добре човека.На дрога е.Да се лекува!
143
0
 
22
 
! Отговори
Къде е пушечното мес преди 1 седмица
Е да де ама пушечното месо на укрите где е??!! .... 7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в Бг и Европа в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину... На всякъде се пише, че масово бягат от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират насила по улици, гари, пазари, гори и паланки и се пращат на фронта от където пък
142
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не казвате че е подписал и друг в който след 18 месеца на фронта не те връщат а оставаш там до края или когато те преценят. Я кажете за всичките хора бягащи към Молдова през границата
141
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като гледаме какви ги върши Зеленски с украинците, трябва да си даваме сметка, защо посолството издирва и тук идеалният негодник, който да сложат за премиер. Всяка нация има 100-200 такива из.рода. важното е посолството да ги намери и да ги облече във власт и да им казва какво да правят. Те ще продадат и бъбреците на майките си под предлог, че демокрацията го изисквала. А САЩ са носители на демокрацията, щом нещо искат да се свърши, това ни приближава до нея, според логиката на обесниците.
140
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че те жените си служат, още преди 2 месеца на руско видео от фронта се видяха трупове на жени в окопите. Засега сигурно са само доброволки. Има и по-интересен закон, който забранява демобилизацията, което практически означава, че всички войници на фронта са там до живот - безсрочно. Могат да се надяват единствено на мир. Зеленски все повече заприличва на Х.итлер, който е забранил армията му да отстъпва. САЩ са готови да воюват До последния украинец!
139
0
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Браво! Нито един подкрепящ режима в Киев не трябва да остане!
138
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е сега Бг могат да изпратят украинците в Украйна, трябва да помогнат на страната си. Солидарност с Украйна.:))
137
0
 
27
 
! Отговори
Само питам... преди 1 седмица
Не че нещо.. ама какво стана с безжалостните, свирепи колумбийски наемници дето щяха да МАЧКААААТ... ? Последно, чухме за тях от някаква болница, как там че разнасяла мелодична испанско-колумбийска реч и до там. Сигурно още бягат към Колумбия с пълни ***. В социалните мрежи се напълни с клипове на отвратени от лъжите на укрите бивши доброволци но още повече нараства броя на клиповете как дебелаци в маскировъчни униформи дебнат и ловят украинчета по улиците да ги правят "войници". Слава кокаину.
136
0
 
33
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Незнам ква мобилизация обявяват , но центъра на Варна е пълен с млади украинци и украинки, джиповете им са навсякъде и вече се приготвят да откриват плажа за трети сезон поред .
135
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалки форумни диванни уркофили!!! ;) мачкате ли Русия от дивана?
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И той е Незаконен! Както и Украинският " президент" вече!!!
133
1
 
12
 
! Отговори
стефан преди 1 седмица
Кузкина мат за вас евроатлантици.иде. директно срещу вас.вадете АБПФК документите че ви е спукана работата.Възмездие и за 6-те натовски бази дето не ме питахте
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До РУСИЯ ГУБИ Деканът на Университета по международну отношения в Бейджин, академикът и доктор по политология Ху Я Дзъ е съобщил в интервю за Женмин Жибао, че укрите ще бъдат натикани в пещерата Ку Чи ***, която се намира в планината Кху Ям.