100 лева за учител по химия на граждански договор

На прага на учебната година има недостиг на 2000 учители
Обновена: 14 сеп 2014 21:58 | 14 сеп 2014 21:21, Екип на Bulgaria On Air
61
100 лева за учител по химия на граждански договор
Снимка: Булфото, архив

Недостиг на учители има в цялата страна в навечерието на 15 септември, съобщи Bulgaria On Air.

Причините са ниското заплащане и застаряващите кадри. Специалисти по математика, информатика и чужди езици липсват и в пловдивската математическа гимназия. Тази година от там са напуснали 18 учители, които са заминали основно за чужбина.

В Карлово пък се търси преподавател по химия с възнаграждение от 100 лева. Става въпрос за лекторско възнаграждение на граждански договор, а не за пълен работен ден.

На прага на учебната година в България има недостиг на 2000 учители.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: учителиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
20
 
! Отговори
вера преди 9 години
54 да не секвам ентусиазма ти, но най-вероятно е за един месец....
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах от статията 100 лв за един ден ли е за 1 час ли е?
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На всички дето реват че никой няма да остане тук и читави няма и т.н. и т.н. - Аз имам три деца, братовчедка ми има три деца, брат ми две и балдъзата две. Всичките споменати деца са едни от най-добрите в класовете си, отличници, знаят по един, два чужди езици и...НЕ ИСКАТ И ДА СИ ПОМИСЛЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ДРУГА ДЪРЖАВА! Живеем добре, ходим по два пъти на море и един път на ски и се чувстваме прекрасно тук. Мислете перспективно, произвеждайте и изнасяйте. Целият световен пазар е ваш.
45
1
 
22
 
! Отговори
Айдар преди 9 години
Съответно мъдрият човек и умният мъж предугаждайки края, взима мерки и се спасява докато има време. Затова размислете добре, направете план и вземете решение докато можете и докато обстоятелствата са благоприятни за това.
44
1
 
23
 
! Отговори
Айдар преди 9 години
Липса на национално самочуствие и преклонение пред чужди държави и етноси. Крайна бедност на огромната част от населението водещо заедно с нагласата за егоистично задоволяване само на собствените нужди, изчезването на семейството като основна единица на обществото и приемането на разврата и случайните, безотговорни сексуални връзки за нещо нормално водещо до прогресивното намаляване и изчезване на нацията. От всичко това се вижда че държавата изчезва и ще загине.
43
0
 
42
 
! Отговори
Леля Пенка преди 9 години
За 100 лв. мога да изхвърлям кошчето от стаята на директорката един път седмично.
42
1
 
20
 
! Отговори
Айдар преди 9 години
Когато обективен ум разгледа ситуацията в която се намира България сега изводите са безпогрешно ясни. Какви предпоставки за загиване на държавата имаме сега? Насърчаване на чужди етноси за сметка на собствения народ, непросветеност и ширеща се корупция отдолу до горе, увеличаваща се разлика между бедни и богати, бездуховност и липса на морал и вяра в отстояването на това което е редно и добро а не на това което е изгодно, но във вреда на други.
41
1
 
22
 
! Отговори
Айдар преди 9 години
Кои са признаците че една държава ще загине? от древната китайска Книга на Основите - населението страда, чиновниците са неспособни, способните хора напускат държавата. Всичко това показва че една държава ще загине. В древността възвисените владетели преди всичко са просвещавали народа си. Внимателно вглеждайки се в миналото ти можеш да предугадиш и бъдещето, когато една държава се движи по-пътя на загинали държави краят е ясен.
40
4
 
18
 
! Отговори
Angel преди 9 години
Да ви кажа честно, виждам съм фишове на заплати на учители, та там нещата са много различни от около 600 лв брутна залата до 1300 лв, да не говорим, че в доста (далеч не всички) училища се плаща 5.5 лв за всеки наднормен час, около 200-300 лв на година за облекло и обувки. Има и училища където се раздават две заплати, разделени за 24 май или 1 ноември плюс коледа.
39
8
 
20
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Момчета, не сте разбрали. 100 лв. на час е заплащането, затова няма кандидати.
38
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е умираща държава. Някога бяхме сред първите по образование, днес сме в третия сят,бананова република. Читавите няма да останат тук.
37
0
 
34
 
! Отговори
BG преди 9 години
Преди имаше статия че България е водеща по износ на медицински и етерично - маслени растения. Само че имаше коментари, защо изнасяме суровините а не изнасяме готовите фармацефтични продукти на тяхна база - ами ето отговора !За да правиш фармация ти е необходима страшно добра химическа индустрия, т.е страшно кадърни кадри химици ! Ами от къде да дойдат като няма джан-джун учител по химия още в основното образование !!!Ние обаче плащаме заплати на фуражки да си ... по цял ден в казармите !!!
36
2
 
49
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха - как да се се смее и плаче човек при подобна новина, на фона на факта че Министерство на Отбраната увечили състава на армията ! Значи пари за фуражки има, а за учители няма ! Всеки двойкаджия с основно взима поне двойно по-висока заплата от един учител с висше !!!Значи решението е просто - държавата смята че военните са по-важни от учителите ! Къде е проблема - като има недостиг на учители - да заведат децата при фуражките и те да им преподават :))) Нали са "висококвалифицирани" кадр
35
3
 
40
 
! Отговори
Мазен Депутат преди 9 години
еми много са сто лева да им дават по 20 лева
34
0
 
17
 
! Отговори
ивко преди 9 години
До Анонименнямам брат, ама ако ме припознаеш може
33
0
 
31
 
! Отговори
петро преди 9 години
да си ги заврат тези сто там дето не огрява слънце
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ивкоБрат ми това ти ли си?
31
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ставайте смешни, взимам зад граница 100лв, за по малко от 2часа работа.... Кои ще стои в БГ за тези пари на месец!?
30
0
 
42
 
! Отговори
бъдещето преди 9 години
ни се кове сега. Или по-точно казано правим се, че го ковем.Учебникът по химия е ужас (например за 9-и клас). В един урок са ти споменати множество термини и... оправяй се. Да си разбрал. Само дето това е за отбиване на номер и въобще не може да се нарече учебник, още по-малко по точна наука!А псевдо-заплатата за няколко часа заетост, показва защо няма да има учители и занапред. Между другото предимно точните науки вадят пари реално. Другото е локум.Помислете си, говорете си - не ми пречите!
29
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз правя много грешки като пиша.Така че споко.Дразни, но аз съм си свикнал.И между другото странното е, че само в англоезичните сайтове се държи на правопис и изразяване.Не съм видял другаде някой да прави забележки за правописа в интернет.Но м/у другото все пак англичаните са ***, знаят само английски.