Нова идея: Учениците само с униформи в школото

ПФ: Без религиозни символи ще се подчертае светското образование
96
Нова идея: Учениците само с униформи в школото
Снимка: Булфото, архив

След като главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се забрани носенето на бурки, а пък кметът на Пазарджик Тодор Попов направи такова предложение до местния парламент, сега депутати от Патриотичния фронт готвят законопроект, с който да се забрани носенето на покривала на публични места.

Още по темата
От групата на Патриотите настояват още просветното министерство да въведе задължителни униформи в българските училища и така да се подчертае светският характер на образованието у нас, като се ограничи носенето на религиозни символи.

"Провокациите към светския характер на държавата са насочени и към българското училище", обясни Милен Михов пред БНР.

Според него нормативно уредено въвеждане на униформи в училищата е наложително, за да бъде защитено училището от фундаменталистки и ислямски провокации.

"Тук не става въпрос за традиция, този тип облекла не са били присъщи на българските мюсюлмани. Те са привнесени и са опит за моделиране на обществени настроения с антидемократичен и антиевропейски характер", посочи той.

"Този тип облекло е символ на идеология, която използва религията за политически интереси. Този тип облекло се превръща в обществен политически символ", допълни депутатът от ПФ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В дескита градина в Русия освем униформи са на въоръжение и калашници !...*** изостава.
46
1
 
16
 
! Отговори
баща преди 8 години
На предното такова мероприятие по обличане на децата с униформи олекнах с около 150, беше преди 5-6 г. *** беше че децата ги носиха тия дрехи има няма седмица - е що ручааме жабетата тогази... А, и трябваше да ги купим от определено място тия дрехи.... А, и в мола същите излизаха наполовин цена, ама училището казва от къде да се купят с емблеми...
45
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунизма се завръща сега и казармата да сложат и филма е пълен
44
29
 
17
 
! Отговори
Учителка преди 8 години
Бях ученичка по времето на социализма и станах учителка след промените. Против въвеждането на униформи са, защото:1. По никакъв начин не влияят на поведението на учениците.2. Скъпи са и излишно натоварват бюджета на родителите.3. Каква полза дрехите да са еднакви, ако едното дете носи в училище телефон за 1700 лв, а друго ходи с гуменки посред зима, защото родителите му не могат да му купят ботуши?
43
2
 
29
 
! Отговори
сега преди 8 години
Мюсюлманите са хора с промити мозъци, казано просто - психично болни. Да им се разрешава да се обличат по обичайния за тях налудничав начин е голяма грешка. България е светска страна но това не означава, че трябва да толерира налудничави прояви. А ако не им харесва, моля, мюсюлмански страни колкото искат, една през друга по-преуспяващи. Да идат там.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Униформите на запад са за да се различават, а у нас за да са еднакви. И да се шият от фирма на наш човек"На запад всеки ученик с различна униформа ли е? Ейеее, това запада е велик значи! Добре че братята американци ни донесоха демокрация, свобода и банани и сега лaпaмe банани и сме свободни да ходим на запад да чистим улиците и да берем ягоди.
41
7
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Много хубаво! С униформи ще е значително по-добре и учениците няма да чувастват разлика помежду си на какъвто и да е прицип. Преди години у нас също униформите са били една от общоприетите училищни норми,а за да не се притесняват част от родителите дрешките трябва да са ДОСТЪПНИ И НА ДОТИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ЦЕНИ! Униформата краси,задължава,дисцип линира...А за буркаджийките и други подобни в съседни нам държави това е желателно -ами да отиват там барабар с родителите си - ще ги посрещнат с усмивка
40
24
 
8
 
! Отговори
значи преди 8 години
ПЪРВО навсякаде където има училищни униформи в чужбина, е позволено да се носят ислямски религиозни забрадки отгоре. ФАКТ.ВТОРО че мисюлманите няма да пускат децата си да ходят където и да е разбулени, което ще ги извади още повече от строя
39
5
 
20
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА: преди 8 години
--униформа с на училището и ...ВЕЧЕРЕН ЧАС!!!ВРЕМЕ Е ДА ДИСЦИПЛИНИРАМЕ МЛАДЕЖТА!!ВРЕМЕ Е ---ДА СЕ ВЪВЕДЕ РЕД В ОБРАЗОВАНИЕТО!"ДЕМОКРАЦИЯТА" ---ТОВА Е ОТГОВОРНОСТ И ДИСЦИПЛИНА!!!СВОБОДАТА ---ТОВА НЕ Е "СЛОБОДИЯ" и "ПРОИЗВОЛ"--по руски и комунистически ......
38
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най гадното беше с тия вратовръзки чавдарче пионерче като че ли всички не бяха чавдарчета, пионерчета и комсомолчета, та и вратовръзки носехме за да се знаем че сме такива каквито сме, *** работа. За Сталину вперед. Сега за кой, за Обама или за Меркел съм длъжен да умра. Може би трябва да защитавам с живота си оня *** Кончита Вюрст, а що не си заврете униформите в ***.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да си завръщат децата от чужбина и да ги пъхат в униформи и на училище. Hа нашите да не посягат, че наистина ще им откъснем ръчичките тоя път оня ден макетата изхвърлиха политиците от канцелариите им като мръсни котета скоро и тук ще се случи ми се струва.
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В доста училища в Бургас бяха въвели ученически униформи..незнам дали и сега е така. И там няма как да видиш забрадена фуста щото няма да оцелее !
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са от трън на глог. Вместо да се харчат пак пари за "наши" фирми за униформи, не е ли по-лесно универсален дрескод? Или да си водя прасето Бойко (така се казва) на каишка, за да им разгледам някоя джамия? Защо тия искат да ходят забрадени, а аз да не мога да си преметна *** през рамо и да се мисля за бензинова колонка? Не става да се мъкнете като чували с картофи и толкова. Не ви харесва - Иран ви очаква.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои откриха топлата вода остава да открият и сапуна и да си измият ръцете!
33
1
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
Една *** мислила мислила и се удавила та така е и с нашите управляващи докато мислят какво да направят България вече я няма.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пари няма действайте ! Искат и казармата да върнат ама не им се дават пари за казарми.
31
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Въпроси които вълнуват българския демократ. 1. Може ли да се паркира на тротоар и в градинка. В нормалните страни въпроса е решен но българския демократ тепърва ще го мисли. 2. да има ли армия България - двоуми се българския демократ. 3. да има ли униформи в училище 4. да се пази ли границата на държавата и как с криваци ли със свински опашки ли. Българския демократ МИСЛИ.
30
3
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
НОВА идея хахаха досега само по филмите го бяхме виждали
29
2
 
2
 
! Отговори
Дания преди 8 години
До от АнглияСъщото и тук.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на комунизма при диктатора Тодор Живков през 45 годишната руска окупация всички ученици бяха насилвани да носят униформи, но комунистическите управници криеха това от народа.

Спонсорирани публикации