Крясъци и обиди в час! Нова арогантност в училище...

Ученици заснеха подигравката с учителката си и я качиха в интернет
21 апр 2016 07:00,
187
Крясъци и обиди в час! Нова арогантност в училище...
Кадър: Youtube

Нова срамна сцена на арогантност в училище доби публичност в социалните мрежи. Десетокласници от Професионалната гимназия "Никола Вапцаров" в Стара Загора сами заснеха невъзпитаното си поведение в час по английски и качиха видеото в социалните мрежи.

За няколко часа кадрите бяха гледани над 20 000 пъти.

В тях се вижда как момчетата крещят, пръскат се с вода от бутилки, разместват столове и чинове в класната стая. Безредието цари на фона на отчаяните опити на учителката да ги успокои и да въведе ред.

"Казах да оправите столовете", се чува да казва на висок глас педагожката. Но вместо това учениците отговарят с викове и подигравки.

За случая вече е уведомено просветното министерство. Очаква се то да обяви какви мерки ще бъдат предприети.

Регионалният инспектор по образование също е поел случая, предстоят разговори на класа с класния ръководител и директора.

Пред местни медии потърпевшата учителка споделя, че е много обидена от случилото се. Тя признава и че се замисля дали да не смени професията си, въпреки обичта си към нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
9
 
! Отговори
gost преди 8 години
Това е от 30 години не отсега откакто сме били ученици по онова татово време бе на мода и сега явно го има трябва да се сложи ред веднъж завинаги както да се подиграват по слабите но тая държава нехае не е само институции елате в един малък град и може да онемеете
113
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво искате бре?! В нова България има нови Герои, на които поживо вдигате паметници - Стоичков! Той да не е стоял мирно в час по английски? Децата имат идоли и на тях подражават!
112
4
 
30
 
! Отговори
xx преди 8 години
Трябва да се вземе генерално решение на тоя проблем. Отворете ТВУтата пак и такива индивиди да се пращат там. Този проблем не е от сега и ще става по-зле. Ако сега не се обърне внимание, скоро ще бъде твърде късно за реакция.
111
3
 
24
 
! Отговори
гост преди 8 години
ако сега родителите се санкционират-1000 лева глоба, да видим отрока ще повтори ли
110
4
 
22
 
! Отговори
БалканскиЛъвМишелов преди 8 години
Остана само некой да дръпне щепсела на тая изпъ рдяна евроатлантическа либерална клоака носеща още името на бивша държава!
109
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле мале, ако мое дете направи нещо подобно в клас, да има такова държане по отношение на учител, ЛЕЛЕ МАЛЕ, ще му е за първи и последен път. Но това няма да стане никога, защото съм го възпитал така, че да не стане и той го знае, и какво ще му се случи после. Представям си как са възпитавани тези от клипа. Няма лоши деца, има лоши родители. Другото са оправдания и лицемерие.
108
3
 
39
 
! Отговори
даскал преди 8 години
Какви дечица? те са нерези на 18години и вече правятдеца и трябваданосят отговорност за своето държание.Чалгарско племя в мут. държава.
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 138. Имаше такива прояви. Имаше масови бягства от час. Изгорени дневници. Унижавани на нереспектиращи учители. ДПСтаи имаше. Комисии за борба с противообществено прояви на малолетни и непълнолетни имаше. И ТВУ-та имаше. И чалга имаше, но бе сръбска.
106
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отглеждаме си поколение о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отглеждаме си поколение ***
104
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата отдавна са изпуснати. Учителят няма право да ги респектира - нито може да ги нашляпа като в добрата стара Англия, нито може да ги изгони от час. От горе бранят бройката, защото с бройката идват парите. Никой не се вълнува от качеството. Най-вече родителите. За жалост. Първите 7 години са изпуснати. В случая наказанията трябва да са за родителите на първо място. Заложете санкции за такова поведение и да видим дали родителите няма да си влезнат бързичко във функциите.
103
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо преди 89та не беше така ли?Защото като влезеше даскала с "клас стани" и "клас мирно" целият клас ставаше опънат като струна.Имаше респект от институцията и от човека не на последно място.Е нямаше я и чалга културата.Та лей се чалга на мира,пък ние ще берем плодовете от сега нататък.
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хм да нищо особено не е клипчето, за съжаление такива неща са ежедневие. Стряскащото е, колко оглупели са хората, щом извършват нарушение и после само предоставят доказателствата... едно време се чудиш къде да покриеш всяка улика, сега престъпниците сами си доставят доказателства.. може пък и да е за добро, полицията няма да се мъчи да мисли и събира улики:)
101
2
 
26
 
! Отговори
Са преди 8 години
Чалга пауер генерейшън :)Чалгари родители отглеждат чалгари деца - с нулева култура , с нулево уважение (те даже себе си не уважават)
100
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата действат импулсивни. Трябва да им се обяснява какво е правилно, какво неправилно и защо. Какво е красиво, какво грозно. Какво е честно и какво нечестно. Трудно и бавно се отглежда и възпитава човек. Но майчиния труд не се оценява по достойнство у нас. На учителите също. Политика държавна. Какво да се прави?!
99
3
 
27
 
! Отговори
Учител преди 8 години
Евала на учениците, как са документирали, процеса на обучение в българската образователна система. Така е в 90% от училищата учителите са безпомощни да изпълнят задълженията с които ги товарят да - учат и да възпитават. Самите те се нуждаят от обучение и правомощия да се разправят с невъзпитаните ученици, да ги гонят да не им признават часове да пишат оценки за поведение и прочее. С повече от 10 г. опит в образованието мога да кажа, че България ще пропада още и още от некометентното си управлени
98
1
 
19
 
! Отговори
gtf преди 8 години
селяния ужасна .. *** така, като се пропагандира толерастия, де да хване тоягата учитела ..
97
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважението се печели. Не се получава даром. Педагогиката и психологията, на част от учителите не е, очевидно, на необходимото ниво. И дарба си трябва. От всяко дърво *** не става. Първо трябва да потърсят вината в себе си. Да се получат и поправят и чак тогава да търсят вината в другите.
96
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От чалгарското родителско възпитание-толкова.
95
1
 
4
 
! Отговори
do 127 преди 8 години
по-скоро са тия които им плащаха по 10 лева за контрапротест.