Наказание в забавачка: Дете, само в стая, със сапунисани очи!

Според учителката то било изцапано и тя измила лицето му
8 сеп 2017 14:00,
65
Наказание в забавачка: Дете, само в стая, със сапунисани очи!
Снимка: архив Reuters

Пореден сигнал за агресия в детска градина идва от Стара Загора.

Майка на малчуган, посещаващ детска градина "Мечо пух" сподели в социалните мрежи, че детето й е било бито.

Малчуганът разказал, че е бил бит от госпожата, защото не слушал и бягал в двора. Заради това бил наказан, като е затворен сам в стая, а очите му били сапунисани.

Още по темата

Майката видяла синините по телцето му, след като вчера отишла да го вземе. Госпожата, която била на смяна, не знаела какво се е случило.

Учителката разказала, че не е удряла детето. Било изцапано и затова просто измила лицето му. Завела го в самостоятелна стая, за да разговаря с него, защото отказало да се храни и започнало да хвърля приборите по земята.

От Община Стара Загора разпоредиха незабавна проверка в детска градина "Мечо пух".

"По-големият проблем е този белег, който е останал тук – вероятно или самото дете по твърдение на учителката – си е удряло главичката, имало такъв маниер понякога, когато е изнервен, или е блъснат – това не можем да го твърдим за съжаление", заяви пред БНТ Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

"Сега от тук нататък следват съответни наказания. И те ще бъдат много категорични и строги, защото напоследък всички сме много чувствителни. Аз заставам зад това, че трябва да бъдем много търпеливи към децата, особено към децата с такива особени образователни потребности деца", увери заместник-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквато зам.-кметицата - доносник на Държавна сигурност със силно ограничен ум, дълбоки джобове и мегаломански амбиции, такова и качеството на образованието и социалните услуги.
16
8
 
27
 
! Отговори
Една Майка преди 6 години
Хайде глупости... Нека днешните "майки" да се вземат в ръце и да видят Що за деца отглеждат. Възпитание, забележка, начин на говорене..... децата имат голяма фантазия и така разказват нещата, че едва ли би разбрал какво точно е станало. Зависи как е насочен родителя към разказа. Ако не си психолог, едва ли можеш да схванеш точния смисъл на казаното от 3-4 годишно дете.
15
6
 
14
 
! Отговори
Запозната преди 6 години
Никой извън системата си няма понятие за какво става въпрос!Аз я напуснах преди 10 г.,но се наложи миналата учебна година да се върна заради увеличението на трудовия стаж.Първо никой не ме искаше с двадесет и петгодишен стаж,защото трябва висока заплата да ми даде.Второ назначавах инженерки и счетоводителки с една година преквалификация за начални учителки.Трето ти гледаха в ръцете какво можеш да дадеш.С триста зора и още нещо влязох отново в системата.А какво видях-бедна ви е фантазията!
14
19
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
Аз пък се чудя няма ли родители, начи тва мръсно животно дето е постъпило така с детето ми ше я потроша и ще я излежа, за да знаят какво следва ако продължават!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
които не са подготвени за работа с деца. В никакъв случай не оправдавам такива простъпки от страна на педаг. персонал, но нищо няма да се промени, ако само се плюва по учителки, родители или деца. Като цяло цялата пед. система е тотално неправилна и всички - общини, шефки на ясли и дет. градини мислят само за финансова изгода, но не и да подобрят нещо.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
през цялото време, което несъзнателно рефлектира върху тяхното отношение към децата и върху поведението на децата.Самите деца в групата усещат интуитивно лошата атмосфера и не се чувстват добре. В Европа , в група в ясла , не е позволено да има повече от 12 деца на 2 учителки. Плюс в повечето случаи има и практикантка в групата. Така не се стига често до бърн оут и съответно до насилие към децата. Също в яслите в Бг масово работят мед. сестри, които педагогически са неподготвени за работа с де
11
5
 
42
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Англичаните имат една поговорка, която грубо звучи така - 'спести си пръчката, развали детето'. Възпитавайте си децата вкъщи, учителите не са звероукротители.
10
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата не са толкова прости. Първо хората, кпито работят в детските ясли в Бг са поставени в ужасни условия. В една група в дерска ясла има по 27- 30 деца, което е недопустимо. В яслата потребностите на децата са повече и са повече зависими от възрастните. Там децата имат нужда от повече внимание и грижи. 2 жени съвсем не могат да обърнат внимание на толкова много малки деца в повечето случаи да предотвратят инцидент между децата. Самите "госпожи" се намират под огромен стрес и напрежение през ц
9
0
 
34
 
! Отговори
8 преди 6 години
Е как може да цензурурате с***пун ????
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- вероятно става дума за немърливост, а не за тормоз- учителката му измила лицето със ***, но не го е изплакнала добре, не е наблюдавала детето през цялото време и хоп- бг мамата веднага е съчинила този филм на ужасите.
7
11
 
22
 
! Отговори
11111 преди 6 години
Не знам, кои са тези ***, които са сложили (-) на коментар 1?! Може би това са "госпожи" (за мен са си лелички) или директорки на градини, ояли се от подкупи за място в така бленуваната детска градина! Какво толкова ви е страх от видео наблюдение? Нали сте толкова квалифицирани, толкова отговорни, еми хайде нека ви видим! Ама така няма да може да висите по цел ден, а децата пред ТВ! Няма да може да се облажвате от благниките (я някой кг мръвка, я санитарни принадлежности), подкупи масово!
6
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички деца са такива, но някои са просто като малки демончета. Нещо се случва с децата тук и на никой не му пука.
5
4
 
24
 
! Отговори
1234 преди 6 години
До МомоСъгласен, за камерите. Аз съм родител на малко момиченце на 5г.
4
0
 
44
 
! Отговори
мечо пух преди 6 години
забавление в забавачка по една дописка:канят Росица Кирилова за рожден ден и тя с характерен тон пита 6-годишните малчугани:- Искате ли да чуете за куклата Барби и...- Искаме "Яка.та д.у.п.а.р.а, я.ката ду.па.ра!след което барбито си тръгнало съвсем оша.ша.вено, а лелките да има мир пуснали диска, купен с техниката дарение от родителите, и дечицата се закълчили щастливо записани на камерата за възпитателен спомен
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лоша идея за наказание, ще я пробвам! Трябва и такива методи, откакто стои по 30 минути прав с лице към стената доста повече слуша като му се прави забележка, защото знае какво следва!
2
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не взимам страна, само казвам, че децаа на тази възраст са все още много незрели и с богата фантазия.При забележка към моя племенник и леко подръпване за ръката, за да не се нарани в кухнята, след това каза на майка му, че съм го ударил в корема и съм го бил.Трябва много внимателно да се подхожда към подобни случаи, за да не се опетни името и на съответната служителка в детската градина, но и също да се вземе предвид и защитата на детето.
1
8
 
76
 
! Отговори
Момо преди 6 години
А ако детето лъже? А ако учителката лъже?Затова камери! Камери навсякъде в детските градини!То, ако има нещо ще се види.