Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно

Матурите за седмокласниците и завършващите средно образование ще са в училищата
Обновена: 29 апр 2020 16:51 | 29 апр 2020 16:47, Камелия Цветанова
165
Учениците няма да се връщат в класните стаи, завършват дистанционно
Снимка: Pixabay

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието.

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за сигурност.

Още по темата
Решението за това е на  министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми.

Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКакво е това намален обем на работа, заведенията са затворени.
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз защо да стачкувам не съм персонал нито съм с малки деца, но ти май не си схванал поантата. Ще я схванеш, има време както казва Кито, много дни са в тоя срок, не поглежда, не прочита Кито новия урок...Но се наредиха двойки, двойки десетина бройки...
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТ- Кодекс на труда
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до разбирачитеКакво е това "принудителен отпуск" заплатен ли е и има ли осигуровки, предполагам да....
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до разбирачитеТи възпитателка ли си или помощен персонал. Защото това е същественото.Освен това преди коронавирусната ваканция имаше две грипни и две дървени ваканции.Традиционно си има зимна или Коледна ваканция и пролетна или Великденска ваканция, а предстои и лятна ваканция, и пак не сте доволни, не може да ви се угоди, здраве да е.
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До129:Че кой ви пречи да стачкувате?????
123
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен "" на лято"- това да не е нещо, което се лее и вече е налято?"Предполагам за едни ще има лято и лятна ваканция а за други няма да има щото са съгласни, как да им се помогне. Във Франция и в Гърция като не са съгласни стачкуват.Българина смята, че " на лято" е нещо налято. Негов проблем.
122
6
 
16
 
! Отговори
скъпи родители преди 4 години
сега видяхте ли се каква дупка сте без учителите, които не спряхте да хулите?
121
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Право на достъпно образование - фалш като държавата ни!
120
8
 
22
 
! Отговори
говорилня преди 4 години
за кво етаз говорилня тук? Има решение - това е! Кво толкова, драма няма. Прави бяха някои по-долу - който иска да учи -учи, независимо дали в училище или дистанционно. Инас - на крива ракета - космоса й крив. И не, в повечето държави няма да отворят училищата и детските градини, ще го направят от септември. Информирайте се, преди да щрапкате тук глупости.
119
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзА също не съм Мая! И дръж своите деца далеч от себе си, дано превъзмогнат гените си от баща им!
118
8
 
14
 
! Отговори
до разбирачите преди 4 години
Не лъжете и не подвеждайте хората! Персоналът на детските градини в момента ев принудителен отпуск, който скоро приключва и не се знае дали няма да бъдат в неплатен. На който не му се вярва - да иде да стане учител и да се сблъска с цялата грозна истина в българските училища и дтески градини. Както и с *** родители.
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзОт вчера за тази варицела си говориш, ако не си разбрал - при варицела се стои в къщи 20 дни, не се затварят поголовно всички уч. заведения, и накрая ще имам право на болничен за да не остана без работа!
116
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А птефи около 30 гофини образованието беше най-важно за българина!На днешно време с лека ръка му турихме пепел!
115
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 648" на лято"- това да не е нещо, което се лее и вече е налято?
114
7
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Мая, която е още Анонимен/ няколко номера/ и другия, с 10 поста за Франция- разбрах гледната ви точка:)) Сигурна съм, че ще говорите и пишете по същия начин и при епидемия от варицела, например- важно е някой да ви гледа децата, защото вие искате да си ходите на работа:)) Хайде, със здраве!
113
7
 
7
 
! Отговори
648 преди 4 години
До Мая Но персонала на детските градини си получава заплата, а дори няма и квалификация и на лято със заплатата отива на лятната ваканция а останалите гледайте умно....
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мая Но персонала на детските градини си получава з648аплатка, а дори няма и квалификация и на лято със заплатката отива на лятната ваканция а останалите гледайте умно....
111
7
 
12
 
! Отговори
смешко преди 4 години
алоо, загрижените родители, къде спите когато децата ви са навън - без маски, без нищо, събират се на групи и т.н.. Ай не се правете на толкоз хрисими.
110
7
 
11
 
! Отговори
мрънкачи преди 4 години
В цял свят имаше дистанционно обучение, редица държави направиха същото - започват от септември, но никъде нямаше такова мрънкане за това нещо. Ава на *** все някой му е крив.