Виртуалната класна стая - възможност за учители и ученици

Симеон Предов, търговски директор на Школо, пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 6 окт 2020 15:02 | 6 окт 2020 14:45, Анисия Иванова
14
Виртуалната класна стая - възможност за учители и ученици
Снимка: БГНЕС

Дигитализацията е дълъг процес, в него са включени много заинтересовани страни, които трябва да бъдат поетапно въведени - да почувстват, че в това нещо има смисъл и е полезно. Това каза Симеон Предов, търговския директор на Школо, в предаването “Смарт час” с водещ Живка Попатанасова по Bloomberg TV Bulgaria.

Предов посочи, че у нас има много добри инструменти за дигитализация, от които училищата могат да се възползват, като няма разделение между институциите в областните градове и по-малките населени места.

“От 2016 г. до 2020 г. над 1600 училища работят с електронния дневник на Школо и малко над 1000 училища са изцяло на електронен дневник, електронен бележник и пр.”, каза той.

“Електронният носител значително улеснява бюрократичната и административната работа”, посочи гостът. Той добави, че така се подобрява и комуникацията между училището и родителите, тъй като информацията достига в реално време до тях.

Предов коментира и приложението на виртуалната класна стая на компанията. Експертът отбеляза, че тя е интегрирана с електронния дневник, а цикълът между синхронното и асинхронното обучение е затворен в нея, така че те да се провеждат на едно и също място.

По думите на госта вече 170 училища са се възползвали от виртуалната класна стая.

Той обясни, че има два варианта за използването ѝ - с месечен абонамент или чрез ваучери - предплатени минути, които училището може да използва, когато има нужда от тях. “Цената варира в зависимост от броя на учениците”, каза Предов.

"Този тип услуга се финансира от бюджета на училищата, всяко едно от тях преценява дали има възможност и как да се случат тези неща”.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ВъзможностМоето дете учи в електронна среда поради здравословни причини и съм благодарна за човечността на неговите преподаватели.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък кръв повръщат, че никой не иска да им плаща за бъгавия софтуер. Искат да станат милиардери на гърба на хорското страдание.
12
0
 
3
 
! Отговори
До Възможност преди 3 години
Закона е мнооого куц, приятелю! Там е казано, че обучението се извършва само от иновативните училища!? В най-добрия случай това е една камера, която предава какво прави и показва учителя на дъската! Нищо повече! С по-голям успех ще е обучението с предварително записани уроци! Няма възможност за комуникация, просто седиш и гледаш телевизия! Обучението миналата година беше истинско обучение, това не е! От което следва, че или всички минават на миналогодишното обучение или играем на тука има, тука
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имахме учителка, която 15 минути преподаваше и останалите 30 минути гонеше Гошко из стаята, ,,за да му откъсне ухото,,.Сега това ще трябва да го прави виртуално.Ще ви се да погледам.Обичахме нейните часове.Къде остана ,, романтиката,,.
10
3
 
4
 
! Отговори
Възможност преди 3 години
Само в София са близо 500 децата, учещи вкъщи както през пролетта. Разумните да помислят по въпроса . За тях го пиша. Другите са неспасяеми....
9
5
 
7
 
! Отговори
Възможност преди 3 години
Който иска детето му, а и цялото семейство да избегне започващия хаос в училищата и да се предпази от сформиращите се вече огнища на зараза там, да подаде документи за електронно обучение дневна форма! Децата, учещи вкъщи безопасно, стават все повече. Потърсете повече информация за това в нета. Има приет закон, но съзнателно беше едва споменат по медиите.
8
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Дайте и да направим МВРето виртуално. По добре Народното събрание за начало да го направим виртуално.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е търговия и печалба! Който е беден, ще става още по-беден. Достъпът до образование е определящ критерий за неравенството. Решихте ли проблема с тежките чанти на децата? Отворихте ли достъпа до електронните учебници? Решихте ли проблема с броя на учебниците?Не всичко е пари, търгаши, но щом не желаете да го разберете по разумния начин, ще го научите по трудния!
6
2
 
6
 
! Отговори
Яко преди 3 години
Корона вирус, стимулира яко продажби на технологии, които закупиха фирми, университети, училища и всички свързани с тях. Яко печелят. Да увеличат данъците за тези технологии, че ще пуснат друг вирус. Т. Е да намалеят печалбите от тези технологии и да увеличат парите за директно обучение, за да може там големите да нямат печалби. Така няма да ни пускат вируси и бактерии.
5
2
 
6
 
! Отговори
Егати преди 3 години
До сега не вярвах,но от днес разбрах, че този Гейтс ли беше или там друг, който предсказал епидемията кога ще започне и кога ще свърши ще спечели Най-много. От началото на епидемията продажбите на лаптопи, компютри, таблети и телефони, както и технологии за дистанционна комуникация се увеличава с над 300 пъти. А преди това почти имаше спад. И сега не знам дали вируса не е лабораторна разработка. Завари всички неподготвени :лекари, учени, фармацевт, генетици и т. Н.
4
1
 
3
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До Бат Боко IQ 60Е ти па' чак 60....
3
0
 
2
 
! Отговори
Зеленоок... преди 3 години
До Крайно времеСложи си ad-blocker и всичко се оправя!
2
2
 
15
 
! Отговори
Бат Боко IQ 60 преди 3 години
Айде да ни е честита новата виртуалната класна стая построена по европрогама.Тази година сте полу*****оти а догодина живот и здраве ще сте пълни ****оти и пак ще гласувате за ГЕРБ.
1
1
 
6
 
! Отговори
Крайно време преди 3 години
е да спрете дразнещата реклама на уиски. И изобщо рекламите появяващи се по този начин!