Радев: Обучението в университета формира морални устои

Президентът бе гост на закриването на XIX издание "Летен университет"
11 сеп 2021 21:15, Анисия Иванова
84
Радев: Обучението в университета формира морални устои
Снимка: Президентството

Всеки има своите безспорни лични качества и способности, но заедно можете много повече. Затова споделяйте вашите знания, сили и енергия, така че заедно да увеличавате вашия потенциал и да ставате по-силни. Използвайте всяка възможност да работите заедно, защото само така ще градите много по-добро бъдеще както за вас, така и за България и света. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по закриването на XIX издание на Националния студентски „Летен университет“ в Китен, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Държавният глава връчи купата на отбора победител - Национална спортна академия "Васил Левски", а преди това бяха отличени студенти, спечелили състезания в девет различни спортни дисциплини.

Събитието бе организирано от Националното представителство на студентските съвети в България, а сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Мария Нейкова и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

Спортът развива не само физически способности, той калява волята и гради характера , подчерта президентът и открои важната роля на спорта в живота на младите хора, независимо от сферата, в която се развиват. Държавният глава поздрави студентите за неуморната работа по утвърждаването на студентското самоуправление и за защита на правата на студентите.

Президентът посочи, че обучението в университета не се изчерпва с придобиването на знания и умения. „То е преди всичко изключително важен етап от вашия живот, в който вие се формирате като пълноценни личности, като отговорни граждани на нашата Родина“, заяви Радев. По думите му именно в университета се формират ценностите и моралните устои, които са основата за всеки житейски път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простете ми излишното "с"
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли при толкова много висшисти,моралните устои са долни!?
64
0
 
11
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Очеваден пример за феновете на Радев и Мая - плиткоумни същества, които могат да хвърлят домати и яйца из центъра на София.
63
0
 
8
 
! Отговори
Моля, моля!!! преди 2 години
Радев е връх на лицемерието и злобната отмъстителност. И това същество съвсем се вживя като единствен артист на българската политическа сцена
62
0
 
7
 
! Отговори
Вие нормални ли сте? преди 2 години
Откога военните разбират от университетско образование??? Тези, които се учат да козируват и изпълняват безпрекословно заповедите на вишестоящите??? Университетите са били независими дори при епогея на инквизицията. Университетите са символ на свободата на духа и мисълта!
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеев яла плати тока на хората тия от Харвард са твой хора
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Качеството на крайния продукт вишист, е много зле, с малко изключения, а колкото до морал, и на това не разчитайте. С тия чалготеки в студентски, страшен морал.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
небето е от горе земята е от долу а по средата е водата ...
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ви моля не наричайте мутрата - президента. Ще бъде разжалван до обикновен кашик и наврян в панделата.
57
1
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Радев са го формирали в некое спту
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обучеието в униветситета завършва прорамирането на мозъците. Това е.
55
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак плоскопишковци плювят по генерал Радев. Яжте му баданарката. С удоволствие.
54
2
 
33
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Тоя е абсолютно сбъркан.Университета дава знания за това каква професия искаш да упражняваш в живота си бе,а морални устои се формират основно в семейството.Назубрил нещо и без да го разбира непрекъснато акъл дава.Диктаторска му работа, и най-отвратителното-един без грам морал говори за морал
53
1
 
17
 
! Отговори
Дъра дъра дрън пляс преди 2 години
Много интересно.
52
2
 
1
 
! Отговори
Прав е Президента преди 2 години
Преди дпс във властта беше така. А след дпс извън властт пак ще бъде така.
51
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Нито Долна Митрополия, нито СУ са университети... за ТУ знаем, че си беше ВМЕИ по времето на плевнелиев.
50
3
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Безсрамник!
49
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Радев, морално ли е да се назначават преподаватели плагиати в университетите? Морално ли е да си назначи един военен секретарката на две заплати с конфликт на интереси? Морално ли е да се питат хората коя е родината им майка? Морално ли в семеен човек да има извънбрачна връзка? Просmо питам. Всяка прилика с лица и събития е случайна.
48
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китен са отцепили района и хотела където е Радев тази нощ и вероятно утре също ще е в Китен. Излезе прессъобщение, че се допускат само имунизирани с ковид сертификат или с отрицателен PCR тест. Мисълта ми е, че Радев не знаем дали е имунизиран и втората му съпруга също, но те искат другите хора да ги допускат със сертификат, което е свръх нахалство
47
2
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Боже, каква клиширана мисъл, този с фуражката и зелените чорапи май пак е строил аскера на балаЛАтума за развод преди караула, като срича, отсича и натъртва всяка дума ... !!!