ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник

Вълчев: Чества се от всички българи без изключение
25 май 2022 12:53, Анисия Иванова
129
ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага 24 май да бъде обявен за национален празник. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда, така че 24 май да бъде обявен за национален празник“, каза Вълчев.

Той припомни, че 24 май се признава и чества от всички български граждани без изключение.

„Ако мерило е участието на хората, то денят 24 май е безспорен и надделява. Всички видяхме това вчера – най-много хора по улиците, най-много усмивки по лицата на всички“, посочи бившият посветен министър и настоящ депутат от ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Според него националният празник не само трябва да ни обединява, но и да съдържа трансцедентна символика, която да пронизва обществената тъкан през поколенията и да възпитава определени ценности и разбирания.

"Денят на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука и култура е именно такава дата. Той не е свързан с кръвопролития, битки и противопоставяния, а е триумф на духа и образованието, възпитани от българската държавност“, подчерта Красимир Вълчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Вълчев , 24 е детски празник бе ***. Деца с песни цветя и знаменца, родителите им от страни се усмихват. Къде слагаш дъртунгелите на този празник
75
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89 "Истината е че Русия изгони турците" Истината е, че Русия изгони турците, за да се опита да ни изличи като култура и народ и да си присвои България. И ако бяхме като русофилите - щеше да е успяла.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 11 С щяло и ако всичко може. Истината е че Русия изгони турците а не Англия или Германия или САЩ. Да поляците са се опитали преди 500 г. но турците ги пребиват.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11/85 А ти не можеш ли да вденеш, че истинските българи винаги са празнували своите си празници, дори през турско?
72
3
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
До 11 / Не бе, просто някой друг щеше да ни окупира. Те отначало и българите са си мислели така наивистично, че Русия като "братя" ни освобождавала, но както казва Стамболов: "От официална гледна точка на руското правителство, ний бяхме длъжни да изплатим освобождението си с независимостта си.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11/83 "Аве квото и да плещите за някви тайни договори" Ами, нали русофилите ревете, че трябвало да сме грамотни, но нещо като се спомене да се ограмотите за лъжите, с които Русия е подменила ролята си за "освобождението" , изведнъж започвате да се държите като сееелсски тарикати, сменяте езика с баааайггааньовски и започвате с мазни намигвания да се опитвате "по свойски" да "разяснявате", че нещата "не са баш така" и че "не е нужно сега така да се задълбаваме"
70
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Анонимен 84 ---- Аве ти не можеш ли да вденеш, че сега щеше да празнуваш рамазан байрям?
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До R.A.T.M "Без 3 март щяхте да празнувате Байрям, а не 24 май." За руските слуги е нормално да мислят така - все пак са се продали на руснаците. Който е чел ПОНЕ Иван Вазов знае, че и ппо турско сме празнували писмеността си. За ужас на националните предатели като русофилите.
68
2
 
6
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве квото и да плещите за някви тайни договори у някви руски интереси - ако руснаците не ни бяха освободили, нямаше никой друг да си мръдне пръста за нас. Тези по-долу с тайните договори и досега щяха да носят чaлми. И нямаше да има 24. май.
67
0
 
7
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Сега направете като в демократичните държави Швеция и Финландия социологическо проучване вместо референдум и сменете датата. Без 3 март щяхте да празнувате Байрям, а не 24 май.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историческата ни съдба непрекъснато ни напомня,че трябва да се научим да бъдем благодарни на всички,които са направили нещо значимо за нас.Създателите на буквите и основоположниците на нашата писменост и култура,са ВИЗАНТИЙСКИ аристократи и дипломати.Кирил е полиглот, езиков гений, автор и на граматика на еврейски език.Важното е какво сме направили ние с дара им. Русия ни е освободила..Какво направихме ние за/с тази свобода?Липсват ни мъдрост и смирение пред истината!И в това е трагедията ни.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 март е най подходящ защото тогава руснаците са ни подарили държава. На 24 нищо не са ни подарили :(
64
4
 
9
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Без 3 март 1878 г. нямаше да има и 24 май! Никой друг не в проливал кръвта си за България освен руските войници, офицери, гвнерали, милосърдни сестри, дори една графиня! Поклон пред подвига им!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И празника на агнешкото се чества без изключение
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без духа на 24 Май руснаците нямаше да имат кого да освобождават. Писмеността, просветата, религията са ни запазили като народ. Искате доказателства? Да има сега страна Галия, например? А Каракачания?Без запазени писменост и култуара - народ не може да съществува.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТАЕН договор В договора с Австрия и АНглия никъде не пише точно къде са границите на България. Може и да са и оттатък Цариград но всички са срещу Русия за война. Русия не е потписала нищо срещу България а НАТО са срещу голяма бг държава и я цепят.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше.
59
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 "Сега разбирате ли за 1944 е било нужно цветът на нацията да бъде изтребен и защо е нужно и сега?" За да останат пак правешките сееелляни, защото те са елементарни за манипулиране от руснаците.
58
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирате ли за 1944 е било нужно цветът на нацията да бъде изтребен и защо е нужно и сега?
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3-ти март, предварителен мирен договор между две враждуващи империи, БЕЗ да има присъствие на българин при подписването му. Ей това празнуваме.

Спонсорирани публикации