ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник

Вълчев: Чества се от всички българи без изключение
25 май 2022 12:53, Анисия Иванова
129
ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага 24 май да бъде обявен за национален празник. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда, така че 24 май да бъде обявен за национален празник“, каза Вълчев.

Той припомни, че 24 май се признава и чества от всички български граждани без изключение.

„Ако мерило е участието на хората, то денят 24 май е безспорен и надделява. Всички видяхме това вчера – най-много хора по улиците, най-много усмивки по лицата на всички“, посочи бившият посветен министър и настоящ депутат от ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Според него националният празник не само трябва да ни обединява, но и да съдържа трансцедентна символика, която да пронизва обществената тъкан през поколенията и да възпитава определени ценности и разбирания.

"Денят на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука и култура е именно такава дата. Той не е свързан с кръвопролития, битки и противопоставяния, а е триумф на духа и образованието, възпитани от българската държавност“, подчерта Красимир Вълчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
1
 
! Отговори
ТАЕН договор преди 1 година
До Анонимен 67 "Русия не получава нищо както виждаш." Русия получава точно това, за което е подписала: липса на голяма славянска държава, която после да превърне в "отвъдморска територия". Това е цялата подготовка на руснаците за достъп до проливите. Затова договора с Австро-Унгария е ТАЕН - за да не се знае какви са дърлгосрочните цели на "освободителите" спрямо България. На по-късен етап истинските им намерения излизат наяве, с противопоставянето им на Съединението и на Независимостта!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТАЕН договор България беше сцепена на 3 прчета по 30 % на Берлинския 1878 г. Северна за Сърбия, Румелия буфер или за Гърция а Македония за Турция. Всичко е доказано после. Сърбия и Австрия нападат България, а Англия и Турция вземат кърджали. Гърция прибира беломорието а Сърбия Македония. Русия не получава нищо както виждаш.
54
1
 
9
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Герб и култура!!! Божкеееее! Пълна демагогия!
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажници такива, вие сте тръгнали да се занимавате с глупости. С какво 24.05 е в историята на България? Това е просто ден, на славянската писмиенност. Цялата държава потъва не и без ваша помощ, хората незнаят дали и как ще изкарат зимата..
52
12
 
6
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ преди 1 година
това е единственото умно нещо, което идва от ГЕРБ ! Адмирации
51
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** "3-март е национален празник, защото се свързва с възстановяване на българската държава." Българската държава не се "възстановява" до доста по-късно, другарю. И когато това става руснаците са против.
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Алекс "В поробена държава няма език и култура." 500 години турско, 150 години гръцко и 140 години руско робство друго казват.
49
2
 
13
 
! Отговори
Жалкари преди 1 година
Тотални нещастници. 12 години управление в пълно спокойствие и медиен лукс, не им дойде на ум. А сега се сетили.....Горките продажни и нещастни душички. 3-март е национален празник, защото се свързва с възстановяване на българската държава. Партийки, който искат да сменят националните празници като бонбонки, са нищожни. Франция и САЩ откога са с техните празници. А и другите държави.
48
2
 
10
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Преди 2-3 седмици, когато пак щяхте да събаряте Альоша, аз предложих да започнем от Шипка хронологично! Тогава соросидите опонираха, че те не били против освобождениято от 1878 г. и 3 март, а само срещу паметниците на съветските окупатори! Е, сега се вижда колко не са против Шипка.А Герб са известни отдавна, че приказват това, според кое е рейтингово и каква е публиката пред тях! Днес дават оръжие на Киев, утре искат руски газ, в Чикаго Борисов ви нарича матреал, тук обича всички пенсионери и мю
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Gogo "светлия ни национален празник 3 март" Какво се е случило на "светлия ни национален празник" другарю, знаеш ли?
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали е национален празник, официален почивен ден, какво още искат, те-ГЕРБ, го направиха почивен и официален, както 1 май и 6 май , както Великия петък преди Великден, така и понеделник след Великден. Направиха се на вярващи в бога или обичащи народа си, дадоха му допълнителни почивни дни с една цел само - те да имат повече време за свързване на празници и почивка. Мошеници. Само хората на държавна заплата имат сметка от тези ненужни почивки, който е на надник и на работен ден - ха,ха,ха.
45
7
 
3
 
! Отговори
ТАЕН договор преди 1 година
До 48 "Никаква България не се появява на картата на 3.03.1878. Сключеният договор е прелиминарен и е само повод за обсъждането и конституирането на Княжество България и Източна Румелия на Берлинския конгрес. Там се взима окончателното решение по българския въпрос, а не в Сан Стефано!" Точно така. Не само това, ами руснаците са планирали тази историческа измама! Всъщност година по-рано подписват ТАЕН договор с Австро-Унгрия, че на Балканите няма да се създава голяма славянска държава!!
44
3
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Знаех си, че това грандиозно честване и отразяване вчера ще изкристализира в предателска идея да заменим светлия ни национален празник 3 март с друга дата! Разбира се, 24 март е празник на писмеността ни, който се празнува и в рсм и в Русия, но нашият национален идеал се отразява в 3-то прераждане на нова санстефанска България!!! Долу мръсните герберастки пръстчета от идеала на поколения българи и от паметта на героите ни жертвали живота си за да я има санстефанска България! Позор герб!!!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АлексВсъщност 24 (тогава 11) май се чества доста преди освобождението, за първи път през 1851, в гимназията в Пловдив
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46 "24 май е празника на македонската писменост" Смешно ти е, но руснаците, воюващи срещу българската държавност точно това пробутват. Затова си направиха цял документален филм предназначен да изфабрикува произхода на азбуката ни, затова миналата година навръх 24 май в Руския "кутурен" институт (всъщност институт за разрушаване на българската държавност) в изложбата посветена на 24 май НИТО ВЕДНЪЖ не беше споменато, че става дума за БЪЛГАРСКАТА азбука, а навсякъде се говореше за "славянската"
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕПИ отчитат дейност.11 години защо не го направиха?
40
2
 
1
 
! Отговори
Бау преди 1 година
А защо не 29 май!? Тотално единство на нацията! Това е определящата дата, която осветлява истинския път и светло бъдеще на България и Балканите! Бъдеще, основано от колоритно единство, толерантност и културен културизъм!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 март е гласуван от Захари Стоянов Алеко Константинов и другите депутати в 1879 г. та ГЕРБ ще се окажат по-умни от тях.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен45 Никаква България не се появява на картата на 3.03.1878. Сключеният договор е прелиминарен и е само повод за обсъждането и конституирането на Княжество България и Източна Румелия на Берлинския конгрес. Там се взима окончателното решение по българския въпрос, а не в Сан Стефано!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 март и 9 септември са по-важни дати, защото бг е щяла да бъде исклана или бомбена. След кланета като няма кой да чете и пише бг езика няма смисъла.

Спонсорирани публикации