ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник

Вълчев: Чества се от всички българи без изключение
25 май 2022 12:53, Анисия Иванова
129
ГЕРБ предлага 24 май да стане национален празник
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага 24 май да бъде обявен за национален празник. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе предложение за промяна в Кодекса на труда, така че 24 май да бъде обявен за национален празник“, каза Вълчев.

Той припомни, че 24 май се признава и чества от всички български граждани без изключение.

„Ако мерило е участието на хората, то денят 24 май е безспорен и надделява. Всички видяхме това вчера – най-много хора по улиците, най-много усмивки по лицата на всички“, посочи бившият посветен министър и настоящ депутат от ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Според него националният празник не само трябва да ни обединява, но и да съдържа трансцедентна символика, която да пронизва обществената тъкан през поколенията и да възпитава определени ценности и разбирания.

"Денят на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука и култура е именно такава дата. Той не е свързан с кръвопролития, битки и противопоставяния, а е триумф на духа и образованието, възпитани от българската държавност“, подчерта Красимир Вълчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 май е празника на македонската писменост :)))
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
яко къртене на рушистите, и пълно и всеобхватно дистанциране от тях?
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влязох само да прочета коментарите. Всичко е ясно. Бедни русофили, ненужни никому- нито на общество, нито на икономика- тотален слугинаж, срещу нормално мислещи българи.
33
0
 
3
 
! Отговори
пери преди 1 година
Беше хубава идея, ама сега като се разбра, че излиза от герб, вече не ми се струва толкоз добра... Не за друго, а защото ако вземат, че го приемат, вождът им ще зее с месеци и ще се тупа в гърдите, че ако не са били герб, разбираш ли...
32
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Освобождението е в основата на всички останали празници.В поробена държава няма език и култура.
31
5
 
3
 
! Отговори
Предложението е.... преди 1 година
... повече от разумно, няма по-обединяваща, чисто българска дата! 3 март може да се отбелязва като историческа дата, но българският национален презник трябва да е 24 май!Няма по-удобно време за тази промяна, сега му е времето!
30
1
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Помните ли какво каза професора, когато съзря по телевизията как кака Караканчева се опитваше да изпълзи до Шипка под овациите на народа? Само за сведение, този така неразделящ и всеобщ 24 май веднага щом стане национален празник и ще се окаже разделящ по славянска линия, кой създал, приютил и съхранил през вековете писмеността! Имайте предвид, че през годините на ВСВ и дружбата с хитлер, 24 май е бил забранен! Тогава науката доказала, че българите нямат нищо общо със славянство и азбуки!
29
2
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Както е тръгнало,ще предложат и 14 януари.Нямам нищо против,но има далеч важни неща за решаване- цените на хляб ,мляко и още много продукти.Ако съм гладен,за какво ми е празник,или тези с големите доходи от НС това не ги интересува.
28
5
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
Не продаваме дрога, бедняко. Работим квалифициран високоплатен труд, който в прованса никога няма да помиришете. Бачкайте касиерки в супермаркета за 1500лв., карайте баничарките за 2000, ринете си дъното. Изобщо не ни интересувате. Такива роби сте, че само по форумите пишете. На избори ви няма, на протести- също.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 12/17 "Русофилите са в прованса." Кратко, точно и ясно, макар че някои от тях са наследствени провинциалисти, озовали се в града покрай "индустриализацията" но никога неизвадили прованса от себе си. Точно както в момента пушечното месо на Путин в Украйна се подбира от най-изостаналите и бедни региони на Русия, точно така се заформят и русофилите.
26
2
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 1 година
Ако го нямаше 3ти март, следващото въстание успява, поради простата причина, че Османската империя е била пред разпад, разкъсвана от вътрешни проблеми и със сериозни загуби след Априлското въстание.
25
5
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
"Не е зле да се зачетеш кой от страх проваля Априлското въстание и как поробителската армия на Русия идва тук без никой да я посрещне от османска страна, защото империята е смазана от Априлското въстание"Това явно е нова висота в грантаджийската научна мисъл. Де да беше така - истината е, че априлското въстание е смазано от базшибозук събран от няколко турски села. Турците даже ги мързи да вкарат редовна армия и това им изиграва лоша шега с Батак и последиците от него
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Еничари до 15/21 Достатъчен, че комплексираните ти шефове да искат да заличат дори спомена от подписаното унижение като го заместят с нещо, което да лъже българите за ролята на Руските сатрапи.
23
8
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
И затова ринете дъното и сте бедняци, мили ми русофили. А хората със западно мислене караме новите коли и си живеем живота. Печелим на месец толкова, колкото вие на 2-3 години. Чудно ми е, защо масово в прованса берете малините в ЕС, а не сте из мините в Сибир?!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета за Априлското Въстание как няколко хиляди българи се били срещу десетки хиляди турци... Да де, ама не са няколко хиляди, а няколко стотици хиляди българи. Както и да е. Въстанието се проваля заради предателство на русофили. Русофилите не искат свободна България, а васал Руската империя. 76та година османците получават брутални поражения и след година и малко Русия влиза като на парат да заграбва и поробва България. Не е имало армия, която да я посрещне, защото е унищожена 76та.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е със статут на к...ф в международните отношения.Без значение кой и е празника!
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е колко от вас са чели "мирния" договор от 3ти март?! Никой. Аз съм го чел, обаче. Има го изложен, може всеки да го прочете. България е разкъсана от Русия. Поробена. Заграбена.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има къде по-важни неща за решаване.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма никакви противоречия за 3 март, що се отнася до народа. Но за сороските продажници и за прислугата на мустафата вярно е голям проблем - кой знае защо на този ден не смеят да се покажат пред хората. Вчера явно им хареса, че не ги освиркваха, а и през месец Май вече няма сняг за топки, затуй драпат. Не вярвам да са те де, явно госпдарят е наредил и понеже промяната са до шията в л****** са пуснали стария проект продажници от Герб, и те не искаха да ходят на Шипка
17
1
 
1
 
! Отговори
Еничари до 15 преди 1 година
Умнико, България губи ПСВ. А ти ми говори все едно, единична победа е някакъв триумф.

Спонсорирани публикации