Вицепремиерът Габриел е в Мароко, открива образователен център

Открива в Рабат Информационен център на българското висше образование
10 яну 2024 07:56, Петър Бойчев
33
Вицепремиерът Габриел е в Мароко, открива образователен център
Снимка БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко днес и утре. Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, за африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина.

Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка, съобщават от МВнР. В българската делегация, водена от вицепремиера, е и министърът на културата Кръстю Кръстев.

В рамките на посещението е предвидено Мария Габриел да се срещне с министъра на външните работи Насер Бурита, с председателя на долната камара на мароканския парламент (Камарата на представителите) Рашид Талби Алами и с Андре Азулей, съветник на крал Мохамед Шести.

Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на връзките между двете страни в областта на образованието и културата. Центърът ще предоставя предварителна информация за възможностите за обучение във висшите учебни заведения в България.

В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, представители на Министерството на образованието и науката, както и ректори и директори от общо девет български университета от цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мигрантите от Африка трябва да се образоват преди да пристигнат в Европа. Поне да знаят, че могат да отидат и в други страни от ЕС, не само западните. В тези центрове на мигрантите ще се промотира България като най-доброто място за тях в Европа.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България що училища се закриха, тя тръгнала в Мароко да открива образователни центрове.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В северна Африка трябва да се изучава български език. Да е по-лесно после на мигрантите пристигащи в България. Друго ще е да имат някаква подготовка с Българския език. А през Мароко минава един от каналите на мигранти от Африка към Европа.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези се спукаха да обикалят. Едните в Азия. Деугите в Европа, Африка. Работа за държавата кога вършат не знам. НС във ваканция до днес, народа на работа от 02.01,някои още от 01.01. Преди това за местни низ при на пак почива поне месец. Ама то май по добре и да не работят много,че заколовата им продукция е само в ущърб на народа.
3
0
 
19
 
! Отговори
И тая го преди 4 месеца
Удари по екскурзии!Много важна работа е свършила в Мароко! Горда съм с такъв мизерен министър . А тя къде ще се обучава?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дивите мароканци като я видят и ще заобикалят България. Браво на Мария!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чорба от свински крака