Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост

Иван Костов: В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”
17 яну 2008 20:15,
145
Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост
Снимка: Булфото

България е прохождаща демокрация и не може да не се чувства застрашена до имперска Русия. Не искаме повече експерименти, не искаме олигархията на власт, а искаме да бъдем европейци.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на протестен митинг по повод посещението на руския президент Владимир Путин.

На митинга, организиран от ДСБ в градинката пред “Кристал”, се събраха около 300 души.

Костов благодари на симпатизантите на партията и отбеляза, че мястото на протеста е избрано неслучайно, защото там се намира паметникът на Стефан Стамболов. Той е един от малкото управници, посмели да се изправят срещу претенциите на Русия да превърне България в нейна провинция.

В путинизацията си обаче България в много отношения е надминала Русия, заяви Костов.

Като пример той посочи, че в Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”.

На протеста дойде и лидерът на СДС Пламен Юруков. Той заяви, че тези дни се наложи да си припомним думи, които се използваха преди 17 години. Заговорихме отново за граждански права. В Русия се убиват журналисти и желязната хватка на Кремъл спира спазването на правата на хората, каза Юруков.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че Путин е у нас по покана на “президента Гоце Първанов”, който е готов да направи всичко, за да угоди на Русия. Русия на Путин е Русия на диктатурата и имперската политика на руския държавен глава е пряка заплаха за България, посочи Атанасов.

Протестиращите скандираха “Путин – вън”, “Долу КГБ” и “Оставка” на правителството.

Същевременно около 150 граждани освиркаха преминаването на кортежа на Владимир Путин през "Орлов мост" в София.

Три полицейски джипа подсилиха охраната в района, в който беше протеста.

Протестиращите развяваха знамена на България и ЕС и носеха плакати с надписи "Руското ядрено лоби вън!" и "Стига съветски колониализъм!". Някои от протестиращите държаха портрети на покойната руска журналистка Ана Политковская.

По време на протеста движението в района беше отцепено.

Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на концерта “Година на Русия в България” в НДК, на който присъства и руският президент Владимир Путин.

България постигна своето членство в ЕС и НАТО във времето на прехода, в тези години, в които имахме най-добри отношения с Русия. Показахме, че едното и другото е възможно, посочи Първанов.

Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача. България отново ще стане стратегически фактор във формирането, отстояването и провеждането на европейската енергийна политика. България винаги е страдала от своето тежко стратегическо разположение. Време е да осребрим нашето кръстопътно разположение, именно в сферата на енергетиката, подчерта българският държавен глава.

Вярвам, че руският бизнес ще оцени блестящите ни възможности, които имаме в инвестиционния процес, каза още Георги Първанов.

Русия уважава избора на България да бъде член на ЕС и НАТО, най-важното е това да е добро за България. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България".

Путин подчерта, че хуманитарните отношения са благодатна сфера за развитие.

Руският държавен глава заяви, че в България неговата страна има много приятели, но очаква през тази година българите да се запознаят по-подробно с живота в съвременна Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 16 години
НАУЧИ МЕ musicman КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА , КОИТО НАРИЧАТ ОКУПАЦИЯТА ОСВОБОЖДЕНИЕ ? НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА КОИТО ВЗРИВИХА БОЖИ ХРАМ И ПОГИНАХА ДЕСЕТКИ НЕВИННИ ХОРА ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА ПРЕДАВАЛИ РОД И РОДИНА ПОЛОВИН ВЕК ??! НАУЧИМЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА ХРАНИЛИ ПРАСЕТА С ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА ИЗБИЛИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ ЕЛИТ НА НАЦИЯТА НИ ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА , КОИТО ЗА ДА УГОДИЯТ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ИЗЛОЖИХА НА РАДИОАКТИВНО ОБЛЪЧВАНЕ И ЗАРАЗЯВАНЕ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА , КОИТО 9 000 000 000 ВЪНШЕН ДЪЛГ НА НАРОДА СИ ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА ,КОИТО ЗА ОЩЕ 18 ГОДИНИ МНОГОКРАТНО ОГРАБВАХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОГРАБВАТ НАРОД И РОДИНА ??! НАУЧИ МЕ КАК ДА ОБИЧАМ ХОРА , КОИТО ПРОДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯТ СУВЕРНИТЕТ НА МАИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ??! .................... Н Е Е Е Е Е Е Е Е , НЕ МОЖЕШ ДА МЕ НАУЧИШ , А И НЕ ТРЯБВА !!! ТЕЗИ ХОРА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ОБИЧ !!! А АЗ ЩЕ ТИ ПРИПОМНИЯ КАК ЦАР СЕМИОН СЕ Е ПРЕБОРИЛ С ИЗМАМНИТЕ ЕЗИЧНИЦИ , ЗА МЕЧА МУ И ЗА ................ ВЗЕМАМ ГЛАВАТА МУ , НЕМУ , ЖЕНА МУ , ДЕЦАТА МУ И ЦЕЛИЯ МУ РОД !!!............... ТОВА Е БОРБА С ИЗМАМНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ !!! ЗА КАКВА ЛЮБОВ МИ ХОРТУВАШ ?
63
0
 
0
 
! Отговори
poli преди 16 години
Сантименталността никога не е била в основата на отношението на на Русия към България. Русия винаги е имала икономически интереси да влияе върху България. Помагат и медиите, които са купени и незнанието на гражданите и. Причината ние да сме бедна държава се дължи до голяма степен на умните ходове на руските политици. Посещението на Путин е поредния ход.
62
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - Haskovo- TY преди 16 години
Homoseksualist, koito obi4a da mu e gadno v ustat i da go boli dupeto!
61
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
треска ни тресе , вие осрахте държавицата ни , продадохте я пак на руснаците , а и продавате бъдещето на децата ни , това правите в момента . Смей се , смей се , както и в учителската стачка , пак сте победители , па ноо важно за некква си държава балхария , далавера да има , и на майка си *** ще продадете , нали ?
60
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
чета и `новината` и коментарите и се хиля.....явно доста ги тресе треска седерастчетата, че даже не могат да дишат спокойно тази тема, ами леят толкова *** наоколо....
59
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
А кой,според теб,***,подготви толкова младата българска армия така добре,че блестящо защити Съединението??? Така можем да се гордеем,че поне едно нещо сме направили като хората сами.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аве как може да има ПОДОБНИ "българи". Ходете да коленичите на турци и американци...
57
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 16 години
Ама ако не беше същата тая Русия щеше да си един *** *** в Османската империя и един ден няколко турци щяха да оправят жена ти пред очите ти!
56
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
Sashtata tazi Rusiya ne podkrepi obache Saedinenieto. Te si imat svoi interesi, a nie nashi.
55
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 16 години
като ви чета ожесточените,а на моменти направо избивашти в психоделириумна треска и то до такава степен че направо пенясвате покрай устата (като бесни ***!!!) направо ме е СРАМ да кажа че съм Б Ъ Л Г А Р И Н!!!!!!!!!!съжалявам но това не мога да приема за свой сънародници,защото нито един от стотиците хиляди,дали живота си за........това парченце земя-да бъде то свободно и в него да се живее добре,щастливо и гордо,изобщо не се отъждествявам с вас!!!!!!!с тази злоба,злост и злъч вие сте един отживел архаизъм,но по-жалкото е че самото ни общество е забоиляло от него,като всеки отрича всичко направено преди него (и след него) без да забележите че 18 години в тоя парламент си трият гъзовете едни и същи "шафрантий",които вие чинопреклонно избирате на всеки следващи избори и в зависимост кой е взел най-голямото парче от предизборната баница,той ще ни управлява до........следващото завъртане на рулетката!!!!!!!!!!!!!!!!.........само дето не можете да схванете че се печели само ако си около масата на рулетката,а всички ние-болшинството сме аут от нея,защото.......още Херодот на времето е казал : "ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ СИ!!!" (защото си ги избира сам без никой да му влияе)да сте живи и здрави и продължавайте да бълвате и злобеете един срещу друг - това само ще съкрати вашия живот!!!! а аз.........аз ви обичам всички,различни в мненията си,в религиозните си предпочитания,с умствените си способности,със злобата,с вечното черногледство и недоволство,с непрестанното ви оплакване (че все НЯКОЙ е виновен.....за нещо си),с това че и малкият си пръст не искате да помръднете за да заживеем всички по-добре,така както заслужаваме!!!с политическите си пристрастия към тоя или оня.....изтъркан от прекомерно дългото седене по парламентарните банки ***!с вечното си даване на акъл и поучаване.........и изобщо с всичко!!!! да,обичам ви......щото олицетворявате МОЯТА Родина - а нея не мога да не я обичам,колкото и да ме боли че се мята като вързан Лъв,разкъсван от омраза,злоба,завист,алчност,егоизъм,пошлост и простотия!!!!!!продължавайте в същия дух,аз пак ще ви обичам,но.......от всичко това губещият ще е пак МОЯТА Родина,защото младостта на тая държава ще си хване шапката и ще избяга в дън земи тилилейски,само и само да не е близо до тоя негативизъм с който е пропито обществото ни!!!!!!!!!!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Ако не беше имперска Русия и имперските и интереси, още щяхме да правим кавали в границите на Турция.А отностно всички думи, думи, думи, които се изговарят от устетата на Костов (на които мисля всички сме му сърбали попарата) бих противопоставил делата на Путин - Русия е по-богата от всякога и отново е на световната сцена именно благодарение на него.Ако не вярвате, питайте руснаците - те в по-голямата си част го обичат, дори си правят тениски с неговия лик на щампа.Питайте демократа Костов кога някои българин си е направил тениска с неговото лице на щампа..
53
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - Haskovo- TY преди 16 години
tozi *** Vesko, da ne se tolerira. Za6toto e parazitna 4ast ot na6to ob6testvo!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Честито на Ваньо *** за изказването! Иска ми се да взема една бухалка и да чупя кратуните на псевдодисисентите ! Отначало бяха 20, после станаха петдесет, а сега чета че били цели 300 човека - това е огромна цифра! Иска ми се да ударя една бухалка и в главата на новия "шеф" на СДС - Пламбата Кафето! Пък после нека да *** колкото си искат за Ана Политковская!
51
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 16 години
Др.Бъчваров,пише се съобщение,а не саобщение;печелим,а не певчелим;не могат,а не немогат;А пък,а не Апак;където,а не кадето;за стила не говоря.Е това сте вие знаещите и можещи червени кадри.Не че съм фен на Ив.Костов
50
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
Prav sam, no rusnakut otiva na restorant, kogato may mu se izcherpiha dovodite, taka che si znaite...tam kadeto ima imperski namereniya, nie bulgarite, kato malak narod, tryabva da si imame edno naum
49
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
takav emirat nyama...kaliforniya e 25-30 miliona dushi, a vie ste 150 miliona. za teritoriya da ne govorim, t.e. KPD-to vi hich go nyama
48
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
are hodete piinete malko rakiika , hapnete malko prujki, 4e trqbva da otivam na restorant:)
47
0
 
0
 
! Отговори
БЪЧВАРИВ преди 16 години
Трябваше да добавя славянски.
46
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
hah, ebati srevnenieto, to i dein emirat e po bogat ot Germaniq
45
0
 
0
 
! Отговори
SSSR преди 16 години
Kato govorish za pravoslavna drujba vkljuchvash li i garci, sarbi i romunci? Te sashto sa pravoslavni, no dosta zlo sa ni napravili, ne mislish li?