"Запалката" подпали медийните фитили

Румен Петков раздава документи на журналисти, твърди, че списъкът с престъпниците е при Ваньо Танов
27 мар 2008 17:42,
42
"Запалката" подпали медийните фитили
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Румен Петков представи материали, които по думите му еднозначно доказвали, че се лъже по безскрупулен и безпардонен начин.

Целта била оклеветяване на МВР и на ръководството му, заяви МВР-шефът, след като бе изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Петков предостави на журналисти документи, които, според него, уличават в лъжа бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов.

Относно твърдението на Танов при вчерашното му изслушване пред комисията, че "през главата му е искана справка от заместника му Донка Георгиева", министър Румен Петков каза, че такава справка е искана и резолирана от тогавашния директор на Национална служба "Полиция" Валентин Петров. Справката засяга организираната престъпност и е наредена за проверка на работни дела на сътрудници в сектор "Икономика".

Петков посочи, че в справката не фигурират имената на сътрудниците, а има само техните псевдоними. Той добави, че Донка Георгиева е направила предложение да бъдат наказани двама служители на министерството, защото не работят по изготвянето на справката. Скоро след предложението й за наказанията Ваньо Танов е предложил Донка Георгиева за пенсиониране, каза Румен Петков.

Той добави, че срещу началника на политическия му кабинет Александър Петров никога не е имало дело, а е имало само предварително производство срещу Комисията по хазарта и администрацията й. Александър Петров е съдействал на комисията и прокуратурата е приключила проверката с отказ да образува дело срещу него, посочи министърът на вътрешните работи.

Относно твърденията на Ваньо Танов на вчерашното заседание на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, че главният секретар на МВР Валентин Петров е предупреждавал бизнесмена Георги Самуилов за разработки срещу него, министър Петков каза, че разработката по Самуилов е започнала през декември 2004 г., когато директор на НСБОП е бил Валентин Петров. След приключването й срещу Георги Самуилов и още петима души е било повдигнато обвинение от прокуратурата за неплатени 2-3 милиона лева данъци и за участие в организирана престъпна група, обясни Петков.

По повод на дупнишките бизнесмени братя Галеви, Петков посочи, че според направените предварителни анализи не е имал основание да я откаже. По повод на това дали е уведомил премиера за въпросната среща, Петков заяви: Не мисля, че за всичко, което предприемам като вътрешен министър трябва да уведомявам министър-председателя. Министърът на вътрешните работи обясни, че срещата с Галеви е била записана по негово разпореждане, но не уточни дали записите все още се пазят.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че при тях е получена засекретената стенограма от заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, провело се в сряда.

Именно на това заседание Ваньо Танов обяви, че Румен Петков е бил разработван от службите под името "Запалката".

Рано тази сутрин МВР-шефа бе категоричен:„Този цинизъм трябва да има някаква граница“

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР. Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза още Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Я накой да ми обясни как тоя аналитик успя да причете статията за три минути и през същите тези три минути да напише поста си? А тая хубава новинат дали не е дошла в редакцията на готово и само да е пусната?
20
0
 
0
 
! Отговори
дон базилио преди 16 години
Който много лъже,накрая лъже себе си!
19
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
гледайте какво се говори, а не кой го говори....теориите на герберчето, бивш нсбоповец, настоящ гъзолизец на батвибойко почнаха вече сами да си противоречат. другия който се обажда е седераста джудже.... и те адски интересно `информират` - единия каже - `както каза генерал атанасов, има запалка`. другия каже - `както каза генерал танов, има запалка... и *** почнат да подскачат - запалка та запалка....я прочетете реално кой кво казва, че става голям виц вече...
18
0
 
0
 
! Отговори
виждащ,а даже знаещ преди 16 години
Що пишеш глупости отново.Да не си се влюбил пак.Непрекъснато се влюбваш я в министри я в генерали.Остави хората.Пробвай на Централна гара.
17
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
Ще му се цинизмът да има граница, брей.Веднъж да стигнем до положение, когато реалността идващаоткъм кабинетите с тапицирани врати на мафията-държава ненадхвърля цинизма, което човешкото въображение може да роди,и това ще стане.
16
0
 
0
 
! Отговори
Kamen преди 16 години
РУМУН ЗАЖИГАЛКАТА е ***!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
q rumbata go vijte kak gleda mydro, koi li 6te e sledva6tiq...... fontan?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
RUMBA NYAMA DA PUSKASH KOKALCHETO!!! BORI SE DO KRAY TI GO MOZHESH!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Мирела преди 16 години
то бива промит мозък, бива, ама бивол за мезе не бива - въпросният тъпчо (Аналитика) явно е комсомолско-партиен активист от Позитано-22 - ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО НЕГО, не казвам ХОРА като него, защото за мен той не е човек, а гнусен безгръбначен лигав ***
12
0
 
0
 
! Отговори
mrX преди 16 години
Малката гнида с гръмкото звание "генерал" Наско, отново развива небивала активност. Какво може да се каже за човек, на когото приятелите, забележете, не друг, а приятелите, са измислили прякор, означаващ основен женски полов орган!? И този червей се изживява като говорител на обществената съвест и законността!? Не е лошо обаче Наско да си спомни за камарата от преписки в прокуратурата, образувани по жалби срещу личните му разпореждания за незаконно провеждане на СРС и използване на резултатите от тях в полза на шефа на сектата ДСБ Костов. Ако до момента тези преписки отлежават единствено защото Наско поназнайва някое и друго позорно обстоятелство за публични герои на деня, в последно време прекали с преиграването и ще отнесе плувката. Осирането, което малката гнида предизвика в стремежа си да бъде забелязан вече е толкова масово, че няма как Наско "П....а" да не бъде опръсксан с . Ако не са на други, то ще са неговите собствени. А той горкия е толкова ***, че никакви писъци че го преследват по политически причини няма да му помогнат. Никой не обича подобни дрисъци - нито своите, нито чуждите. Когато мръсотията е твоят занаят, няма как да се надяваш да те възприемат чист. Ти просто не можеш да бъдеш такъв. Няма бивш ***, както няма бивше ченге. А малката гнида е олицетворение и на двете.
11
0
 
0
 
! Отговори
МАРГАРИТА преди 16 години
Вижте, не знам дали някой завижда на Р.П. за нещо но знам че министър сд толкова нагло държание не сме имали скоро. И поговорката че РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА е най -подходяща за този скандал. Какви са тези срещи с "интересни личности"?????????!!!!!!!!!!!! той е министър на вътрешните работи и мн добрпе знае, че тези братя Галеви са от контингента. И защо се се среща с тях икакви са тези интереси.Може би финансови?! И защо се се среща изобщо с такива хора?! вместо да намери начин да оттърве обществото от тях и от техните мръсни пари той си хортува с тях, все едно са светена вода ненапита?! Навсякъде по света нямаше да се чака оставка а направо щяха да го уволнят!!!!!!!!!!!!!!!!!! А и Валентин Петров-защо отиде в неделния ден да вземе документите за Куйович !!!!!????????? Мога още да питам но няма смисъл-на съда всичко е ясно -да влезе убития!!!:((((((((( Вбългария дори и да дойдат честни хора на възлови постове ще бъдат смачкани! защото за първи път в световната история Българи е е страна в която, мафия и власт са 80% срастнали!!! и няма надежда!!:( НИКАКВА НАДЕЖДА! ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НИ!!!!!!!! :(((((((((((((((((((((((((((((((
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КОЙ да я промени избирателната система????????? Тези от парламента ли???? ха ха ха ха ха ха
9
0
 
0
 
! Отговори
Николай Николов преди 16 години
абе хора този там Румен и всички като него са за затвора и депутатите те са всичко друго само не и народни представители всички в панделата трябва да се промени избирателната система да стане мажоритарна да се гласува за определени хора не за някакви партии
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Престани де, "аналитик умен".Престани, мозък промит.Престани да пълниш форумите с *** лозунги.Чакай си колкото искаш конгреса на БСП. Само че аз не искам да го чакам. Изчака ми се чакането да живея в нормална страна.И като си толкова много умен, я ми посочи една страна в която комунистите да са на власт, и тя да е цъфнала и вързала. Никакъв аналитик не си! От тебе става само образцов комсомолски секретар...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
1,отиди се прегледай,живееш в явна заблуда,а това е най-опасното състояние
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тия разработки дето ти поръчват да пишеш у форума си ги заври на едното място !!!тия дето управляват са пълни *** щото сега дори и БРЮКСЕЛ СЕ СЕТИ ЧЕ У НАС Е КОРУПЦИЯ И КОРУПЦИЯ!!!Кой има сметка е другия въпрос който мафията се интересува не обикновеният данъкоплатец!ТРЯБВА ДА БЪДА ИЗГОНЕНИ ОТ ХРАМА С КАМЪНИ ТИЯ ТРОЙНО АНАЛНИ УПРАВЛЯВАЩИ КАКТО СЕГА Е РЕД НА ЕРДОГАН ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕН ОТ БЪЛГАРИЯ
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така е, Аналитика е написал точно истината, на практика в момента именно Ивелин Николов е най-силната фигура в БСП и позицията му се затвърждава. Явно занапред Ивелин Николов ще е човека, който казва последен какво да се прави в червеното пространство и неговото мнение ще е определящо. Идва конгрес на БСП.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
mai si psihopata ot vcera
3
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Интересен коментар, може и да има истина в тази теза!
2
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Аналитик , тези ги разправяй на бабите по паланките :)