Настръхнали българи

Дойче веле: Гейпарадът в София - насилие, ретроградно мислене и неграмотна изостаналост
1 юли 2008 11:54,
331
Настръхнали българи
"Коктейл Молотов" срещу участниците в първия гейпарад в София. Снимка: Булфото

Екстремисти атакуваха с камъни, бутилки и "коктейли Молотов" участниците в първия гейпарад в София, така "Дойче Веле" коментира "настръхналостта" на българското общество срещу по-различните негови представители.

Според изданието, на шествието се откроили два стила на поведение: европейски - на участниците в гейпарада, и крайно консервативен - на екстремистите и в известен смисъл на властта.

За разлика от нищо непредизвикващото подобна реакция поведение на стотината хомосексуалисти, излезли просто за да заявят, че са там и че съществуват, всички останали се показаха като хора с напълно ретроградно мислене, пише "Дойче Веле".

Германското издание посочва и примерите: от премиера Станишев, който заяви, че приема, без да одобрява събитието, през някои от лидерите на политическите партии, до църквата, която зае крайно консервативна позиция.
Една от интерпретациите на случилото се говори ясно за това, че българинът не само е по-консервативен, отколкото сме предполагали в отношението си към по-различния от него, но и че в българското общество има добре консолидирана съпротива и дори враждебност спрямо такива хора.

Можем да използваме и още по-силно определение, защото какво друго, ако не чиста агресия, стои зад използването на камъни, бутилки и дори "коктейли Молотов" срещу една малка групичка безобидни хора, които определяме като "обратни".

Тази "настръхналост" на обществото, което скочи да брани това всички да сме еднакви, да сме в униформи, е крайно притеснителна и говори за неграмотна изостаналост, твърди изданието.

Оказва се, че българинът няма проблем с един Азис, с неговото далеч по-предизвикателно и на моменти дори отблъскващо поведение, но пък се засяга на чувства, гордост и достойнство от една малка група хора, които си вървят мирно и тихо по улицата, заявявайки своята сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разбира се, че Дойче веле са прави. Ама кой да ме чуе пък мене - пийте У РИНА на воля, не се стеснявайте!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЧЕСТИТО!*** НАЦИОНАЛИСТИ,КОЛКОТ *** БЯХМЕ ПРЕД СВЕТА,СЕГА СМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА
28
0
 
0
 
! Отговори
Ежко преди 15 години
Като чета болшинството от коментарите се убеждавам, че дойче веле са болезнено прави за неграмотната изостаналост.
27
0
 
0
 
! Отговори
+- преди 15 години
българинът няма проблем с гейовета, лезбийките и други подобни. Има проблем с парадите им. Според мен целта на такива паради е гейовете да си се съберат, да покажат колко са готини и различни и как няма нищо лошо в това да си леееекичко извратен в сексуалните си желания. Малко рекламка сред хетеросексуалните тийнейджъри, ако някой иска да му помогнат да се осъзнае, доде е време. Което пък си е много демократично - определено. След този парад може би трябваше да очакваме парад на педофилите (те можеха да си кръстят парада "аз и моите деца" ) или на любителите на овчици и козички. До сега не съм виждал парад на хетеросексуалните или пък парад на обичащите да се самозадоволяват. "Джемини" се опитаха да си направят добро имиджово събиране. Да си съберат членове, зад амогат после по-силно да викат, колко им се нарушават правата на гейовете и на лезбийките. Аман от хора, на които все им са нарушени правата. Писна ми! Според вас, както е тръгнало дали и на гейовете и лезбийките ще трябва някой ден да им плащаме тока? Щото за ромите го правим.Единствената по-голяма тъпотия от парада беше поведението на момчетата, които отидоха да хвърлят камъни и димки. Помогнаха на Расате да си направи политическата агитация.И за финал, до неподготвения автор на статията: на българина хич и не му пука кой с кой или с какво си ляга. Всъщност ние сме рядко демократични, дори с крайности. Но нормалните хора не ходят по улицата с балончета и знаменца да парадират с кой си лягат и по какъв начин правят секс.
26
0
 
0
 
! Отговори
Gigi преди 15 години
Доиче веле да си гледа прогизналата държавица ........българите неграмотни ....ахахаххах щото не биле толерантни към ***......черете братя българи , какви глупости дрънкат за нас ....щото ако видя детето си на пеиката в парка да се целува с човек от неговия пол......бедна му е фантазииката :)
25
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Всички, които искат да бъдат различни и да го поемат все по-голям и по-дебел от днес са с по-дебели и по-големи цени на ток, газ, парно и билети за градския транспорт. А защо различни ли? Ами...нормалните в нормалните държави вземат на ден колкото *** на месец в дупедавската си държава...
24
0
 
0
 
! Отговори
хб преди 15 години
това ,че нямаме проблем с един Азис -или по-точно търпим си го ,защото е екзотичен екземпляр,не означава,че трябва непременно....ааАХАХАХАХХААХХХАХАХАХХАХАХА не съм вервал...колко си зле! ТО азис никак не се натрапва..никак не е отвратителен...не си прави пластични операции,не си удължава некои атрибути,пък и деца не го гледат..не,незмам що не му рипнете на тоя перко,а се закачата с хора които просто си отстояват правата.....
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как по-точно ти се натрапват? Ако не отидеш да им видиш парада, как ще ти се натрапят?! На мен не ми се натрапиха, ама аз нямам притеснения относно мъжествеността си и ориентацията си! А за всички агресивни *** ще им кажа - споко, от веднъж пед-ст не се става!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Patilan преди 15 години
Иронията не може да бъде по-голяма!Хората нявсякъде псуват и заклеимяват гейовите, а вечер се прибират, пускат телевизията и се кланят на Азис. От това по-сбъркано здраве му кажи.Каквото и да му говориш на Българина, то винаги или ескимоси, или марсианци ще са му виновни.... ретроградно както много точно са казали гермацните.
21
0
 
0
 
! Отговори
Papi преди 15 години
Колко *** не е истина просто. Цялото ни положение е такова, МУЛЕТА!
20
0
 
0
 
! Отговори
хахо преди 15 години
Аман от ***.Само с простотии ни занимават.Истината е че за тях се взимат пари от разни куковци на запад. На времето същите немци пускаха педковците през комин да си правят парад на небето.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не забравяйте, хардлайнАри - пийвайте У РИНА
18
0
 
0
 
! Отговори
абе преди 15 години
абе кво ни занимават с мнението на некви шваби гейове,нали сам ги виждал като вкарат по няколко питиета...какви погледи вадят..стават най големите нацисти...то си им е в кръвта на тия ,а тръгнали да нападат ...да си се *** като искат в Германия, ама нас да не ни занимават....западна европа си е западна европа,източна си е източна.Нашите меки китки като виждат че не са приети от обществото да ходят по планини и паланки и да се оправят там,хем ще се плющят на воля,хем няма да им гледаме мазните ***..раски муцуни
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 15 години
Ретро градно се пише разделно. Всички сложни думи с първа основа ретро се пишат разделно!
16
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
оставете *** да си педеруват на спокойствие. и все пак не съм съгласен с гей парадите... всички хора претендират да са нещо, но никой не прави парад. нека си педеруват в техните среди, не на улицата пред всички. хората са в правото си да са дори отвратени от което и да го демонстрират... някак.
15
0
 
0
 
! Отговори
poison преди 15 години
Уважаеми германски граждани, ВИЕ, които сте толкова толерантни към всичко пошло в този свят, точно ВИЕ сте заплашени от изчезване.Косматите турци,араби и разни други диваци ще чукат жените ви и те ще раждат деца, които не са от вашата кръв. Очевидно, че *** в Германия са мнозинство. Гледайте се тогава,гушкайте се, правете си хомо паради. Но не забравяйте, че един голям *** член ви се точи и ви гледа с настървени очи. Нещастници мръсни.
14
0
 
0
 
! Отговори
book преди 15 години
това ,че нямаме проблем с един Азис -или по-точно търпим си го ,защото е екзотичен екземпляр,не означава,че трябва непременно да приемаме показното и натрапващо ни се гейско "множество",Нека си правят каквото си искат,но без да се натрапват излишно!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А Дойче веле знае ли, че на нас ни дреме на к*ра... за нейното мнение?!?! :)))
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не забравяйте - пийте У РИНА и всичко ще бъде наред, ще ви мине - всичката неграмотност и изостаналост, пошлост и хардкорщина... само за простотията лек няма! колко жалко, а.
11
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 15 години
Който иска да е различен и открито да парадира с това, нека бъде готов да си понесе последствията. Иначе, нямам нищо против обратните.