Настръхнали българи

Дойче веле: Гейпарадът в София - насилие, ретроградно мислене и неграмотна изостаналост
1 юли 2008 11:54,
331
Настръхнали българи
"Коктейл Молотов" срещу участниците в първия гейпарад в София. Снимка: Булфото

Екстремисти атакуваха с камъни, бутилки и "коктейли Молотов" участниците в първия гейпарад в София, така "Дойче Веле" коментира "настръхналостта" на българското общество срещу по-различните негови представители.

Според изданието, на шествието се откроили два стила на поведение: европейски - на участниците в гейпарада, и крайно консервативен - на екстремистите и в известен смисъл на властта.

За разлика от нищо непредизвикващото подобна реакция поведение на стотината хомосексуалисти, излезли просто за да заявят, че са там и че съществуват, всички останали се показаха като хора с напълно ретроградно мислене, пише "Дойче Веле".

Германското издание посочва и примерите: от премиера Станишев, който заяви, че приема, без да одобрява събитието, през някои от лидерите на политическите партии, до църквата, която зае крайно консервативна позиция.
Една от интерпретациите на случилото се говори ясно за това, че българинът не само е по-консервативен, отколкото сме предполагали в отношението си към по-различния от него, но и че в българското общество има добре консолидирана съпротива и дори враждебност спрямо такива хора.

Можем да използваме и още по-силно определение, защото какво друго, ако не чиста агресия, стои зад използването на камъни, бутилки и дори "коктейли Молотов" срещу една малка групичка безобидни хора, които определяме като "обратни".

Тази "настръхналост" на обществото, което скочи да брани това всички да сме еднакви, да сме в униформи, е крайно притеснителна и говори за неграмотна изостаналост, твърди изданието.

Оказва се, че българинът няма проблем с един Азис, с неговото далеч по-предизвикателно и на моменти дори отблъскващо поведение, но пък се засяга на чувства, гордост и достойнство от една малка група хора, които си вървят мирно и тихо по улицата, заявявайки своята сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно защото обратните са по-малко у нас, има хубави деца, разберете го най-после извратени и кръвосмешенци! Германчетата все по-зле ще изглеждат, докато не станат мутанти или не спрат да се възпроизвеждат. Сигурно и природата е консервативна, нали? Тя си знае работата , а ние в БГ имаме и пословица "На бодлива крава Господ деца не дава". хахаха
9
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
исках да кажа, че на нашенски си е п-едераст...!
8
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Стига с тия чуждици... гей, гей, гей... На нашенски си е ! Щом са такива, не трябва да се обиждат като ги начичат така... Все едно на *** да казваме роми...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българите били неграмотни щото не приемат обратните,*** глупоста.Трябва да се намеси държавата и да ни зщити от немските пеееедалчета
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българите били неграмотни щото не приемат обратните,*** глупоста.Трябва да се намеси държавата и да ни зщити от немските пеееедалчета
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много добре са си го казали от Дойче веле: Тази "настръхналост" на обществото, което скочи да брани това всички да сме еднакви, да сме в униформи, е крайно притеснителна и говори за неграмотна изостаналост, твърди изданието.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
axaxaxaxa kraino solidaren sym s edno,i demonstriram totalna tolerantnost kum mnenieto mu :D kato sa si , da si sedqt u tqh i da ne demonstrirat ni6to,kakto az ne demonstriram i ne natqkva 4e sym normalen. Na azis nikoi ne mu se kefi,4e e gei,prosto horata kato gledat i mu se prismivat,shtot e jalak,i tva gi izkarva ot bitovite problemi za malko.Bih kazal 4e dori zloradstvame,4e ima i po zle ot nas :D kakto e kazal nai prodavaniq BG pisatel Hristo Kal4ev 'zloradstvoto e nai-istinskata radost :D
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пийте У РИНА сутрин в пет, на обед - в два и вечер непосредствено преди лягане. Препоръчително е да не се пропуска сутрешната доза, тъй като сутрешната У РИНА е най - богата на химически съединения с целебно и общоукрепващо действие. Терапията може да продължи между шест месеца и две години. Пийте собствената си У РИНА, не тази на други хора, тъй като химическите съединения са строго индивидуални и чуждата У РИНА не може да се впише в хомеостазата на организма по съответния начин.
2
0
 
0
 
! Отговори
Arbiter Elegantiarum преди 15 години
От Дойче Веле се заблуждават и напразно пънат - Азис е част от българската мафия и е недосегаем,а гейпарадът е допълнение към всичко извратено и пошло,което се случва в БГ.
1
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Дойче ВЕле с главен редактор пасивен гей , говори за България.. Я да ходи да се репродуцира в главата проста! България е мъжка страна и не понася гейове!.. Право на избор! Като в Германия се радват на мъжката любов да не се занасят с нас!