Засипаната с Бончеви пари фондация се чуди и мае откъде й е дошло

Пред Dnes.bg шефката на "Утре за всеки" обяви: Не познавам Ангел Бончев, но смятам, че стават чудеса
30 юли 2008 10:01, Екип на Dnes.bg
72
Засипаната с Бончеви пари фондация се чуди и мае откъде й е дошло
Ангел Бончев в изявлението си по телевизията снощи в момента, когато показно дарява парите. Вижда се и липсата на двата му пръста. Снимка: bTV

"Смятам, че стават чудеса", така шефката на Фондация "Утре за всеки" коментира за Dnes.bg изненадващия ход на Ангел Бончев, който снощи дари откупа за съпругата си от 157 хил. евро на въпросната организация.

"Не, не сме имали индикации, че това ще се случи. Това е абсолютно неочакван ход за нас, но имаме нужда от такава подкрепа, за да осъществим идеята си. Нашето желание е материализирано в момента", обяви Румяна Козарева.

А желанието им е да изградят дневен Център за рехабилитация на жени, претърпели операция от рак на млечната жлеза.

Козарева предположи, че Бончев знае за фондацията им от клипа, който се върти по телевизията.

"Вероятно събитията, които са се случили около него, клипа, които се излъчва от нашата фондация, нещата просто са се насложили. Вероятно този клип е провокирало нещо в него и е решил да  отреагира", допълни тя.

Председателят на "Утре за всеки" твърди, че не познава нито Ангел Бончев, нито освободената днес Камелия.

"Не, Ангел Бончев е абсолютно непознат за мен, съпругата му също. В смисъл, че това, което зная, е от последните новини, които се случват", каза Козарева.

На въпрос дали дарените пари са вече във фондацията, Козарева обяви, че едва ли толкова бързо са преведени, но... "днес ще проверя в банковата ни сметка".

Снощи в телевизионно обръщение Ангел Бончев, който прекара 50 дни в плен на неизвестни похитители, съобщи, че от приятели е събрал 157 хил. евро за откупа на съпругата си и ги дарява за борба срещу рака на гърдата.

„Знаете какво се случи с моето семейство. След като бях пуснат, много хора, на които разчитах, се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственикът на „Литекс Комерс”, ме отстрани от фирмата. От приятели успях да събера 157 хиляди евро за откупа на съпругата ми. От 19 дни нямам вест от нея. Тези пари ги дарявам за лечение и рехабилитация на болните от рак на гърдата".

На записа, излъчен от bTV, ясно се вижда, че на Бончев липсват крайните два пръста на лявата ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
OUTRAGEOUS преди 15 години
А ПО ТАЗИ ТЕМА,ДА,ТОВА БРИЛЯНТНО ИЗПИПАНА АКЦИЯ.ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ПО-НАТАТЪК.ЗНАЕТЕ ЛИ, ИМАМ ПРИЯТЕЛИ,КОИТО СА ОТ АНГЛИЯ И ИМАТ КЪЩА ТУК. ОТ 2006 Г. СА ТУК И КАЗАХА,ЧЕ СИ ЗАМИНАВАТ И ЩЕ СИ ПРОДАДАТ КЪЩАТА.ПРИЧИНАТА Е ЯСНА И ВСИЧКИ ВИЕ Я ЗНАЕТЕ.ТАКАВА ДЪРЖАВА КАТО НАШАТА НЯМА ПО СВЕТА,ТОКЛОВА НЕУРЕДЕНА,***,КОРУМПИРАНА,ПРЕСТЪПНА.КОГАТО СЕ ОПИТВАХМЕ ДА ИМ КАЖЕМ В НАЧАЛОТО КЪДЕ СА ДОШЛИ,ТЕ НЕ ВЯРВАХА И КАЗАХА,ЧЕ ПРЕСИЛВАМЕ НЕЩАТА.ЗА ПО-МАЛКО ОТ 2 Г. ИМ ДОЙДЕ ДО ГУША ОТ ВСИЧКО,НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА И МНОГО ОЩЕ НЕЩА. ТОВА Е БГ,ТОВА Е.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вие сте били големи спецове.. било режисирано,изпрали парите единствената причина поради,която ще се махна от България са глупавите хора,които я населяватевреи,турци,*** са нищо.. по-скапан народ от българите няма
49
0
 
0
 
! Отговори
OUTRAGEOUS преди 15 години
АЗ ИСКАМ ДА ПИТАМ НЕЩО РАЗЛИЧНО ОТ ТАЗИ ТЕМА ТУК. ПРАВЯ ГО, ЗАЩОТО ТОВА Е НАЙ-ЧЕТЕНАТА ТЕМА ДНЕС. ИСКАМ ДА ПИТАМ ЗАЩО СЕ УМАЛОВАЖАВАТ ПРОТЕСТИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ.МИСЛЯ,ЧЕ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ МОЖЕ ДА ПОСТАВЯТ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ТАЗИ ТРИГЛАВА ЛАМЯ ДЕТО НИ ИЗЯДЕ ЖИВОТА И ПРОДЪЛЖАВА НАЙ-НАГЛО ДА ГО ПРАВИ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС И ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРНА АКО СПОДЕЛИТЕ МНЕНИЕТО СИ. ДНЕС КЪРДЖАЛИ,УТРЕ В СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ. АЗ ГИ ПОДКРЕПЯМ.ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ,НАЛИ?
48
0
 
0
 
! Отговори
бесен преди 15 години
от всичко видяно и прочетено в последната една година наистина се уверих, че МАФИЯТА УПРАВЛЯВА НЕ САМО ДЪРЖАВАТА, А ЦЕЛИЯ НАРОД Е НЕЙН ЗАЛОЖНИК. ДОЙДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИ ПРАВАТА СИ НА ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дьржавата я няма, остнаха само , селяните прости,мошенниците и наркоманите. Умните бьлгари отдавна ги няма, работят на Запад и знаят за какво се трудят.....
46
0
 
0
 
! Отговори
Miho преди 15 години
След като изслушах коментара на госпожата от фондацията, ми стана ясно че тя е чакала тези пари и иска да ги задържи с цената на всичко, но също така тя не си дава сметка колко мъка има по тези пари и също мисля че ако има поне малко морал госпожата трябва да ги върне.ТОВА СА МРЪСНИ ПАРИ!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
Miho преди 15 години
В малка страна като нашата татковина е недопустимо да се разиграва подобен театър. Престъпниците трябваше да са хванати още при първата акция, но понеже живеем в България те3 не само се измъкнаха, не само взеха парите, но и отвлякоха съпругата на г-н Бончев. Това може да се случи само в България и затова моят призив към всички е да се ориентират към напускане на страната.ТУК УПРАВИЯ НЯМА-ДЪРЖАВА СЪЩО!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 15 години
Господи спаси ни.Има ли друга държава в която разбойниците се разплащат в национален ефир?
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i tuk se vigda zavistlivi goveda i praseta koito ne razbirat ili sa zabludeni neznam 4e tova moge da se slu4i i batkov i tomov idvamata kakvi sa mafioti te nese razli4avat ot gan4ev
42
0
 
0
 
! Отговори
Go60 преди 15 години
ай стига бе, обърнаха ни на маймуни, какво ни занимават с мръсните си дела, кой от кого крал и на кого да върне откраднатото:( Една картечница и ...наред!
41
0
 
0
 
! Отговори
Дария преди 15 години
Хубавото е, че парите са дарени за здраве! Лошото е, че има подозрения за този жест! Как Бончев тепърва ще върне толкова пари, които е взел на заем? Не го проумявам!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА ЖИВЕЯТ ПОХИТИТЕЛИТЕ, СЛЕД КАТО НЯМА СЪД ДА ОСЪДИ МУТРО-КРАДЦИТЕ, КОИТО УНИЩОЖИХА И ИЗНЕСОХА ДЪРЖАВАТА, ТОВА ОТЧАСТИ Е НЯКЪКЪВ ВИД СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА НАРОДА - В КРАЙНА СМЕТКА ВСЕКИ СИ ПЛАЩА РАНО ИЛИ КЪСНО ЗА ОТКРАДНАТОТО И КРЪВТА НА УБИТИТЕ
39
0
 
0
 
! Отговори
чепа преди 15 години
Италианската мафия пасти да яде.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До N32 - ей Шиблио *** си ти бе. Стига с тия негативи. СЪБЕРЕТЕ СЕ И БУТНЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО.ТО НИ ОКРАДЕ, ТО НИ ИЗЛИОЖИ ПРЕД ЕВРОПА.ЩЕ БУТАМЕ ПРАВИТЕЛСТВА ДОКАТО НЕ ДОЙДАТ СВЕСТНИ ХОРА! А АКО НЕ ДОЙДА Е ТЕ ТАКА ЧЕ СИ БУТАМЕ....
37
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 15 години
Пак ни направиха на мишки ченгетата. Очевидно Бончев е крал от Гриша Ганчев, това се потвърждава и от отеглянето на старата лисица Йешич след края на сезона. Вече е ясно, че всичките т.н. мутри към които се числи и Гриша Ганчев са под контрола на тайните служби, при това не на бившите, а на сегашните ( те Генералите и на двете са едни и същи Няма нужда да съжеляваме крадеца Бончев, просто е бил *** да краде от по-големите крадци и си е получил заслуженото. Ако беше само това обаче едва ли щеше да го разберем, както не знаете за десетки подобни случаи отпреди. Тежко и горко на тези които крадат от мутрите т.е. от Генералите и част от комунистическата върхушка. Това обаче не е само наказателна акция срещу заловения крадец. Тук се целят и други неща - удар срещу новото политическо ръководство на МВР, което е неудобно на старите Генерали, както и опит за дестабилизиране на държавата. Виждате как се развива отново сценария от 1997-98 и героите са почти едни и същи. Разликата този път, че начело не е Виденов, а Станишев и Генералите нямат подкрепата на Запада. Освен това чрез прехвърлянето на ДАНС към премиера и назначаването на нов МВР шеф за пръв път от промените губят част от влиянието си там. За пръв път от началото на промените България има шанс да се освободи от истинските си поробители. Нужна е 100% чистка в службите за сигурност и разузнавателните Дирекции, за да могат да се отстранят после и шефовете им. В сравнение с това ще е детска игра после да се премахнат мутрите, нарочени за бизнесмени и палячовците политици, които разиграват театъра от 20 години и съсипаха България.
36
0
 
0
 
! Отговори
Гришата преди 15 години
от Ангел Бончев Анонимен, Неутрално днес, 09:50 11 Обиден или неуместен коментар? Пак ни направиха на мишки ченгетата. Очевидно Бончев е крал от Гриша Ганчев, това се потвърждава и от отеглянето на старата лисица Йешич след края на сезона. Вече е ясно, че всичките т.н. мутри към които се числи и Гриша Ганчев са под контрола на тайните служби, при това не на бившите, а на сегашните ( те Генералите и на двете са едни и същи Няма нужда да съжеляваме крадеца Бончев, просто е бил *** да краде от по-големите крадци и си е получил заслуженото. Ако беше само това обаче едва ли щеше да го разберем, както не знаете за десетки подобни случаи отпреди. Тежко и горко на тези които крадат от мутрите т.е. от Генералите и част от комунистическата върхушка. Това обаче не е само наказателна акция срещу заловения крадец. Тук се целят и други неща - удар срещу новото политическо ръководство на МВР, което е неудобно на старите Генерали, както и опит за дестабилизиране на държавата. Виждате как се развива отново сценария от 1997-98 и героите са почти едни и същи. Разликата този път, че начело не е Виденов, а Станишев и Генералите нямат подкрепата на Запада. Освен това чрез прехвърлянето на ДАНС към премиера и назначаването на нов МВР шеф за пръв път от промените губят част от влиянието си там. За пръв път от началото на промените България има шанс да се освободи от истинските си поробители. Нужна е 100% чистка в службите за сигурност и разузнавателните Дирекции, за да могат да се отстранят после и шефовете им. В сравнение с това ще е детска игра после да се премахнат мутрите, нарочени за бизнесмени и палячовците политици, които разиграват театъра от 20 години и съсипаха България. от х Анонимен, Неутрално днес, 09:49 10 Обиден или неуместен коментар? версии,версии.и нашите пари в движение между престъпници. от Freedom Анонимен, Неутрално днес, 09:45 9 Обиден или неуместен коментар? Тази история е достойна за Холивуд... от Тъй Ли Анонимен, Неутрално днес, 09:30 8 Обиден или неуместен коментар? Аз пък искам отговори на няколко въпроса: 1. Как така в деня на гласуване на вота на недоверие на правителството ни пускат такава димка. Моите уважения към жертвите на отвличания и техните близки. 2. Дали МВР сега ще се бие в гърдите мъжки как се бори неустрашимо с организираната престъпност. 3. Защо е избрана тъкмо тази благотворителна организация? Тази сутрин около 8 имаше интервю с директорката на организацията по "Дарик". Нищо смислено не каза. Кой не би се радвал, ако му паднат 157К евро? Свързана ли е тази организация с партийни лидери, касички.... От друга страна, защо организацията приема, без да е проверила произхода на тези пари? Дали са от престъпна дейност? 4. Дали сега, след като и двамата се намериха, ще прекратят издирванията и въобще работата по намиране на похитителите. Чини ми се, че и това ще потъне в нечии кръгли папки. 5. Дали наистина някой от тези, които имат функциите да раз
35
0
 
0
 
! Отговори
азбеаз преди 15 години
малейййййййййй...ще си пусна номера на айбана да се върти на клип...дано и на мен ми преведат малко парици божеййййййййедно две милиончета ще вложа в борбата с простотията........IBAN:xxxxx55xxxx56xxxx66
34
0
 
0
 
! Отговори
Наско преди 15 години
фондацията трябва да върне парите на Бончеви. Не може да се благодари и да се задържат пари, давани с изнудване. Това са мръсни пари и трябва да се върнат!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
похитителите са от типа "РОБИН ХУД":)
32
0
 
0
 
! Отговори
EL преди 15 години
Абстрахирам се от всички видове възможност за " режисура "!!!Чисто по човешки и на мен ми дожаля, това не може да се "изиграе", изтлежда ми супер зле.... Съгласна съм, че има нещо скалъпено, но чак да си жертваш 2 пръста от ръката, за да доказваш на простака българин, че наистина си жертва!?!?!? Няма да разберем никога .....